Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A jó kenyérvágó kés ismérve

2020. augusztus 13. 8:45

Szinte nincs olyan ember a világon, aki ne fogyasztana kenyeret. Mivel egy fontos népélelmezési cikkről beszélünk, így állandó jelleggel, nap mint nap ott díszeleg asztalunkon a friss kenyér. A hétköznapi rohanásban fontos, hogy egy mozdulattal csinos szeleteket szeljünk a reggelihez vagy bármely étkezéshez. Éppen ezért a következő cikkben a jó kenyérvágó kés ismertetőjegyeiről olvashatsz bővebben.

Konyhakések otthonunkban

A konyhakések egy nagyon széles kategóriát képeznek, amelybe több, különböző funkcionális kés is tartozik. Egy speciális konyhakéssel rengeteg időt megtakaríthatunk a konyhai munkálatok alatt, de az sem utolsó, hogy bosszankodnunk sem kell a silány eszközök miatt. Képzeld csak el, milyen lenne egy nap a konyhában megfelelő kések nélkül! Ajánlott mindig az adott munkafolyamatokhoz megfelelően kést választani, hiszen így sokkal precízebben és biztonságosabban tevékenykedhetünk.

Így az olyan rutinfeladatokon is gyorsan átugorhatunk, mint amilyen a kenyér szeletelése. 

A kések kiválasztása

A konyhai kések kiválasztásánál a minőséget kell szem előtt tartani. Sokan esnek abba a hibába, hogy az olcsó kínálat termékei közül választanak valamit, hiszen kinek van arra pénze, hogy egy több ezer forintos kenyérvágó kést vásároljon. Pedig érdemes az első vásárláskor kicsit többet befektetni, hiszen a jó minőség megtérül a használat során. Ráadásul, ha a silány minőségű termékek folyamatosan tönkremennek, és mindig új kést kell vásárolnunk, akkor az ugyanolyan, sőt még magasabb költségeket is eredményezhet. 

A minőségtelen késekkel ugyanakkor könnyebben meg is vághatjuk magunkat, hiszen nem elég stabilak, kicsorbulhatnak, és a felesleges konyhai balesetek nem hiányoznak az életünkből. A Kések Ollók Webáruház konhyai kései között számos színvonalas termékkel találkozhatsz, amelyekkel nem lesz ilyen problémád!

A kenyérvágó kés

De térjünk vissza a kenyérvágó késre! A konyha alapfelszereltségéhez tartozó minőségi kenyérvágó kés könnyen felismerhető hosszú nyeléről és pengéjéről. Pengéje általában fogazott, és 30 cm-es is lehet. A jellegzetes fogazott penge azért is olyan fontos, mert ezzel képes beleakadni a kenyér héjába. Maga a kés pengéje kevésbé éles, mint más típusú késeké. A kenyérvágás során a mozdulatainkra kell ügyelni, hiszen a gyors és apró mozzanatok biztosítják, hogy megfelelő vékonyságú szeleteket szeljünk. Az is fontos, hogy ne nyomjuk rá túlságosan a kést a kenyérre. 

A kések közötti választás során azt is vegyük figyelembe, hogy sem a túl könnyű, sem a túl nehéz kés nem optimális a munkavégzéshez. Vásárlás előtt fogjuk meg és próbáljuk ki vele a mozdulatokat, így megtudhatjuk, hogy milyen tartása, megterheli-e a használata a csuklót. Ha kellően a kezünkre áll a termék, akkor könnyen tudunk majd dolgozni vele.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.