Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tuti tippek a mobilod védelméhez

2020. augusztus 18. 4:00

Valószínűleg te is jól ismered azt a közel eufórikus boldogságot, amikor felbontod az újdonsült okostelefonod dobozát. Szakad a fólia, nyílik a fedél, és előtted terem a készülék a maga tökéletes hibátlanságában. Se egy karc, se egy kopás, csak a makulátlan csillogás. 

Eleinte még arra törekszel, hogy mindez sokáig így is maradjon, ám ha csak nem széfben akarod őrizni mobilodat, akkor a mindennapi használat előbb-utóbb nyomot hagy rajta. Vagy mégsem? Az alábbi óvintézkedésekkel jelentősen megnövelheted telefonod élettartamát, és sokáig megőrizheted új, “fiatalos” külsejét. 

Használj védőtokot!

Igen, tudjuk, hogy imádsz gyönyörködni mobilodban, és nem azért választottad ki a legszebb színű hátlapot, hogy aztán eltakard. Viszont ez a szépség törékeny, és egy óvatlan mozdulattal a másodperc tört része alatt horpadásokat, karcokat vagy (üveg hátlap esetén) pókhálómintát varázsolhatsz rá. 

A helyreállítás természetesen nem lehetetlen, viszont azt nem garantáljuk, hogy a vérnyomásod nem szökik az egekbe, amikor meghallod a szervizes árajánlatát. Sokkal egyszerűbb, ha választasz egy védőtokot, amelyben mobilod jóval nagyobb biztonságban lesz. 

A lehetőségek száma pedig annyi, mint égen a csillag: az egyszerű szilikontoktól kezdve az ultravékonyon át a vaskos ütésálló tokokig szinte bármilyen színben és mintában találhatsz a készülékedre megfelelőt. Amire ügyelj, hogy lehetőleg olyat válassz, ami matt felületű, és stabilan, csúszásmentesen fogható, valamint kellően védje a mobilt az ütődésektől és a szennyeződésektől. 

Válaszd az üvegfóliát!

Brit tudósok bebizonyították, hogy ha egy okostelefon szabadesésbe kezd, akkor legnagyobb eséllyel az a pontja érintkezik először a talajjal, amely a legkevésbé védett. Ha ez a kijelzőt jelenti, akkor az különösen nagy pech, hiszen egy okostelefon kijelzőcseréje igencsak borsos áron valósítható meg, hiszen nem csak az üveget, hanem a mögötte lévő teljes érintőpanelt is cserélni kell. 

Ettől a magas kiadástól kímélhet meg egy pár ezer forintos üvegfólia, amit néhány mozdulattal ráragaszthatsz a kijelzőre. Ne aggódj, a készülék ettől még ugyanolyan jól fog érzékelni, és nem lesz sokkal vastagabb sem. A Tok-Shop.hu kínálatában a legtöbb típushoz találsz hozzá illő üvegfóliát. Ha a mobilod kijelzője ívelt, akkor a hagyományos helyett válaszd inkább a 3D fóliát, amely egészen a peremig védelmet nyújt. 

Mobilozz okosan!

Az észszerű használattal is sokat tehetsz telefonod védelméért. Soha ne tárold a készüléket a farzsebedben, ugyanis itt nem csak a zsebtolvajok egyszerű célpontjává válhat, hanem könnyedén kieshet vagy meghajolhat, ha véletlenül ráülsz.

Ha a mobilod nem vízálló, akkor ne vidd be magaddal tóba vagy medencébe, és lehetőleg ne használd akkor, ha épp kint állsz a szakadó esőben. A beázás minden esetben garanciavesztéssel jár, az ily módon károsodott készülék javítása pedig szintén nem olcsó mulatság. 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.