2021. október 16.
//
Gál névnap

A katonai eskü egy életre szól

Péntek reggel 31 katona tett ünnepélyes esküt a veszprémi Kossuth-laktanya udvarán, akik sikeresen elvégezték az alapkiképzést. Az ünnepségen Zentai László ezredes hangsúlyozta: az eskü egy életre szól.

Katonai elöljárók, kiképzők és családjuk körében ünnepélyes keretek közt tették le az esküt azok a katonák, akik sikeresen elvégezték az alapkiképzést a közelmúltban.

Az ünnepségen – amelyet épphogy elkerült a reggeli zápor – katonai díszpompa keretében, a Légierő Zenekarának aláfestésével mondták el az eskü szövegét, amelyben elhangzott, hogy a katonák a hazáért az életüket is feláldozzák, ha szükséges.

Zentai László ezredes ünnepi beszédében is azt hangsúlyozta, hogy ez a legmagasztosabb eskü, amikor a hazát mindenek elé helyezi valaki.

Hozzátette, hogy a katonaság fizikai, szellemi és lelki megpróbáltatást is jelent, valamint számos lemondással jár, ezért nem mindenki alkalmas erre a pályára.

Az alapkiképzést sem sikerült mindenkinek teljesíteni, de akik ma itt vannak, azok nagyon büszkék lehetnek magukra, illetve családjuk is.

Az ünnepségen elismeréseket is átadtak az alapkiképzésen kiválóan teljesítő kadétoknak, akik ezt követően díszmenetben távoztak és kezdték meg a szolgálatukat.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Nagyszabású hadgyakorlat zajlik a környéken
Nagyszabású hadgyakorlat zajlik a környéken
A Breakthrough 2021 elnevezésű katonai gyakorlatra a magyar honvédségi vezérkar mellett Orbán Viktor, miniszterelnök és Benkő Tibor, honvédelmi miniszter is ellátogatott. Csütörtökön a kormány pedig kihelyezett kormányülést tartott a hajmáskéri Központi Gyakorló- és Lőtéren, ahol az egyetlen napirendi pont a magyar haderő-fejlesztés áttekintése volt.
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Megnövekedett hanghatással járó gyakorlatot tartanak a Magyar Honvédség Központi Lő- és Gyakorlóterén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Nyugdíjasként is példaképek
Nyugdíjasként is példaképek
Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a Fegyveres Erők Veszprém Körzeti Nyugállományúak Klubja csütörtökön délután az Agórában.
Csapatzászlót kapott az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ
Csapatzászlót kapott az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ
Csapatzászlót adományozott az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ részére Áder János köztársasági elnök. A zászló csütörtökön érkezett Veszprémbe.
Nyugállományú ex-légierősök találkoztak Veszprémben
Nyugállományú ex-légierősök találkoztak Veszprémben
Tizennegyedik alkalommal tartottak baráti találkozót az egykori Légierő Parancsnokság veteránjai a Jutasi úti honvédségi sporttelepen.