Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ápold a hajad ricinusolajjal!

2020. augusztus 19. 9:08

A hajápolás nem csak a hajmosásból áll, így nem elegendő a kizárólag gondosan kiválasztott megfelelő sampon használata, hanem igenis szükség van balzsamra, de még inkább hasznos lehet ápoló olajok alkalmazása is. Hogy melyek ezek a különleges olajok? Ismerjük meg a ricinusolajat közelebbről!

Mi az a ricinusolaj?

A ricinusolaj egy növényi olaj, ami csodákat tud művelni a hajkoronával. Egy sűrű és tápanyagokban gazdag olajat kell elképzelni, aminek az egyetlen hátránya, hogy sűrűségéből adódóan igen nehezen mosható le a hajról. Ilyenkor persze felmerül az emberben, hogy mivel is lehetne megkönnyíteni a saját dolgunkat, főleg, hogy egy ennyire hatékony és hasznos olajról van szó. Hiszen a ricinusolaj tökéletes hajnövesztő, ránctalanító, körömerősítő, sőt még a szempillákat is sokkal dúsabbnak mutatja. Lássuk, hogy mivel érdemes keverni a dúsabb és gyorsan növekedő haj érdekében!

Mivel ötvözzük?

Ha száraz a hajad, akkor a legjobb kombináció a ricinusolaj és a kókuszolaj. Mind a kettő ápolja és hidratálja a hajszálakat. A kókuszolaj lágyságának köszönhetően sokkal könnyebb lesz lemosni a kész olajat, így ideális elegy heti kétszeri használatra. Alkalmazd bátran az egészséges haj érdekében!

Amennyiben festett és igénybevett a hajad, akkor nem is találhatsz jobbat, mint az olívaolaj. Az olíva összetevői mélyen hidratálják a hajat, így a hajszálak belsejébe szívódik és kifejti ápoló hatását, aminek eredményeként lágy tapintású, sima és egészséges frizurát kapsz. 

Ha hullik a hajad, akkor a mandulaolaj a tökéletes olaj. Segít erősíteni a hajhagymákat, és ezáltal megszünteti a hajhullást. Erősebb, dúsabb haj koronára számíthatsz. Közepes hosszúsághoz 2 evőkanál mandulaolaj és egy fél evőkanál ricinusolaj keverékét masszírozd a fejbőrödbe a tökéletes hatásért. 

Az argánolaj a száraz és sérült haj megmentője, főleg, ha ricinusolajjal kevered. E-vitaminban és Omega-3 és Omega-9 zsírsavakban gazdag, így helyreállítja a haj eredeti egyensúlyát. Mivel könnyebb textúrát kapsz végeredményként, így jóval könnyebb lemosni, mint magában a ricinusolajat.

A legjobb, ha nincs semmi különösebb probléma a hajaddal, csak a mindennapos ápolást szeretnéd biztosítani a számára, hogy a későbbiekben se legyen szükség speciális törődésre. Ebben az esetben a jojobaolaj az, ami segít, hogy a mindennapos ápolást biztosítsd a hajszálaidnak. Külön jó döntés, ha használat előtt felmelegíted az olajakat, mivel akkor sokkal könnyebb lemosni azokat. 

Ha pedig mégis olajos érzésed van a hajmosás után is, ne aggódj, a hajad hamar beszívja a tápláló anyagokat!

Érdekelnek a különböző természetes ápolási technikák? Olyan helyet keresel, ahol mindent beszerezhetsz ahhoz, hogy akár magadnak is elkészíthesd a kiváló hajpakolást? Akkor a Soapcenter webáruház csak rád vár!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.