2021. március 9.
//
Franciska névnap

Előléptették az igazgatóhelyettest

2020. augusztus 27. 3:00
Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Dr. Csillag István tűzoltó alezredest, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesét soron kívül tűzoltó ezredessé léptették elő a nemzeti ünnepen.

Állami és miniszteri elismeréseket, kitüntetéseket adott át dr. Pintér Sándor belügyminiszter augusztus 20-a, államalapító Szent István király ünnepe alkalmából a rendvédelmi szervek kimagasló teljesítményt nyújtó munkatársainak, és a tárcával együttműködő szervek, szervezetek, illetve önkormányzatok vezetőinek, kollégáinak augusztus 18-án a Belügyminisztériumban. A katasztrófavédelem harmincöt munkatársa részesült elismerésben.

A belügyminiszter kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából soron kívül előléptette tűzoltó ezredessé dr. Csillag István tűzoltó alezredest, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesét.

(Fotó: Kovács Bálint / vehir, archív)(Fotó: Kovács Bálint / vehir, archív)

Az új koronavírus-járvány miatt a március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója, valamint a rendőr- és tűzoltónap alkalmából adományozott kitüntetéseket is ezen az ünnepségen adták át.

A rendezvényen Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára ünnepi beszédében elmondta: Szent István egy Európában gyökeret eresztett népet, írott törvények alapján működő királyságot és erős, független keresztény államot hagyott örökül utódaira. Hangsúlyozta, az idei megemlékezés más, mint a többi: Magyarországnak meg kell küzdenie egy új ellenséggel, a koronavírussal. Kiemelte, az első szakaszban az ország sikeresen és eredményesen védekezett, egy csatát már megnyert, de készülni kell a további ütközetekre! A Szent Istvántól megtanult összefogás lett a járvány elleni védekezés alapja, fogalmazott az államtitkár. Hozzátette, a sikeres védekezésben jelentős feladatokat hajtottak végre a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó szervezetek, a személyi állomány munkájáért köszönetet mondott.

vehir.hu

További cikkek

Október 23. - Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt
Október 23. - Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt
Katonai tiszteletadással Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulóján péntek reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.
1956-os tények a lábjegyzetből
1956-os tények a lábjegyzetből
Hol dördültek el az első fegyverek 1956-ban? Ki nevezte először szabadságharcnak a felkelést? Mit mondott Nagy Imre utolsó szó jogán kivégzése előtt? Hogyan menekült el egy Debrecen méretű város lakossága az országból? Tények és érdekességek a forradalom és szabadságharcról, amelyekről kevesebb szó esik.
A Pannon Egyetemen „édes kötelesség” a megemlékezés
A Pannon Egyetemen „édes kötelesség” a megemlékezés
Az 1956-os forradalom és szabadságharc veszprémi, és az ország más részein tevékenykedő hőseire emlékeztek a Pannon Egyetemen.
Ovádi: legyen nemzeti identitásunk a legkisebb közös többszörösünk!
Ovádi: legyen nemzeti identitásunk a legkisebb közös többszörösünk!
Itt az ideje magunkkal és egymással is békét kötnünk, mert csak így tudjuk tovább építeni a hazát - fogalmazott az országgyűlési képviselő az államalapítás napjának veszprémi ünnepségén mondott beszédében.
Orbán: a magyarok a túlélés bajnokaiként állnak az európai történelem színpadán
Orbán: a magyarok a túlélés bajnokaiként állnak az európai történelem színpadán
Száz évvel a világháborús vereség és a trianoni diktátum után "a túlélés bajnokaiként állunk az európai történelem színpadán", nincs a világon egyetlen nemzet sem, amely kibírt volna ilyen száz évet - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Összetartozás emlékhelyének átadásán, csütörtökön Budapesten.