Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Előléptették az igazgatóhelyettest

2020. augusztus 27. 4:00 // Forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Dr. Csillag István tűzoltó alezredest, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesét soron kívül tűzoltó ezredessé léptették elő a nemzeti ünnepen.

Állami és miniszteri elismeréseket, kitüntetéseket adott át dr. Pintér Sándor belügyminiszter augusztus 20-a, államalapító Szent István király ünnepe alkalmából a rendvédelmi szervek kimagasló teljesítményt nyújtó munkatársainak, és a tárcával együttműködő szervek, szervezetek, illetve önkormányzatok vezetőinek, kollégáinak augusztus 18-án a Belügyminisztériumban. A katasztrófavédelem harmincöt munkatársa részesült elismerésben.

A belügyminiszter kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából soron kívül előléptette tűzoltó ezredessé dr. Csillag István tűzoltó alezredest, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesét.

(Fotó: Kovács Bálint / vehir, archív)(Fotó: Kovács Bálint / vehir, archív)

Az új koronavírus-járvány miatt a március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója, valamint a rendőr- és tűzoltónap alkalmából adományozott kitüntetéseket is ezen az ünnepségen adták át.

A rendezvényen Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára ünnepi beszédében elmondta: Szent István egy Európában gyökeret eresztett népet, írott törvények alapján működő királyságot és erős, független keresztény államot hagyott örökül utódaira. Hangsúlyozta, az idei megemlékezés más, mint a többi: Magyarországnak meg kell küzdenie egy új ellenséggel, a koronavírussal. Kiemelte, az első szakaszban az ország sikeresen és eredményesen védekezett, egy csatát már megnyert, de készülni kell a további ütközetekre! A Szent Istvántól megtanult összefogás lett a járvány elleni védekezés alapja, fogalmazott az államtitkár. Hozzátette, a sikeres védekezésben jelentős feladatokat hajtottak végre a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó szervezetek, a személyi állomány munkájáért köszönetet mondott.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.