2021. november 29.
//
Taksony névnap

Zúg a markoló, készül a tornacsarnok

A Veszprémi Torna Club (VTC) új, európai viszonylatban is kimagasló tornacsarnokának munkálatai megkezdődtek, hamarosan az alapkövet is lerakják a Városi Stadionban.

Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokának, az új veszprémi tornász gyakorlónak az alapját már szorgosan ássák a markolók. Portálunk információi szerint a stadionban, az egykori dobópálya területén kivitelezésre kerülő létesítmény alapkövét is lerakják a napokban.

A beruházás ütemterv szerint kezdődött el, jövőre akár átadásra is kerülhet.

Rég várt fejlesztés kezdődött elRég várt fejlesztés kezdődött el

Az önkormányzat, a Modern Városok Program és Magyar Torna Szövetség támogatásával megvalósuló tornászotthont Zalavári István és Papp Rita tervező álmodta meg.

Köszönettel tartozom mindenkinek, aki tett azért, hogy egyesületünk fiatal tehetségei új otthonba költözhessenek, méltó körülmények között dolgozhassanak. Szeretnénk szép eredményekkel viszonozni a támogatást, a jövőben országos szinten is kiemelkedő veszprémi tornászokat nevelni!

– mondta el lapunknak Marosvölgyi Tamás, a Veszprémi Torna Club (VTC) elnöke.

2021-ben itt már egy tornacsarnok állhat 2021-ben itt már egy tornacsarnok állhat

A centrum előre gyártott vasbeton vázszerkezettel épül. A háromszintes épület 1300 négyzetméter alapterületű lesz, melyből a földszint 1061, az első emeleti terek 192, a harmadik, gépészeti szint helyiségei pedig 66 négyzetmétert fognak kitenni. A földszinten közel 1000 négyzetméteres gyakorlótér kerül megvalósításra, az emeleten irodák, társasági helyiségek, öltözők és a vizesblokkok lesznek. 

Ezáltal nemcsak hazánk, hanem Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnoka épül Veszprémben, a Városi Stadion beruházássorozatának részeként. A fejlesztés városunk mellett a VTC életébe is nagy változást hoz: legfőképpen XXI. századi körülményeket.

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Átadták a Veszprémi Tornacsarnokot
Átadták a Veszprémi Tornacsarnokot
Egy évvel az alapkőletétel után, szerdán hivatalosan is átadták a Veszprémi Tornacsarnokot, amely európai szinten is kiemelkedő sportlétesítmény lett. A Veszprémi Torna Club (VTC) növendékei már birtokba is vehették új, álomszerű otthonukat, amely továbbra is a Városi Stadionban található.
Nemzetközi edzőtáborban bizonyíthatott a veszprémi tornász
Nemzetközi edzőtáborban bizonyíthatott a veszprémi tornász
A Veszprémi Torna Club fiatal reménysége, Kutasi Hanna és edzője, Árkovits Krisztina a Nemzetközi Torna Szövetség edzőtáborában képviselhette Magyarországot.
Sikeres tavaszi szezont tudhat maga mögött a VTC
Sikeres tavaszi szezont tudhat maga mögött a VTC
A Veszprémi Torna Club színeiben rengeteg tehetséges gyermek fejlődik, ennek köszönhetően az egyesület az első osztály összes korcsoportjában indíthatott versenyzőket idén tavasszal.
Bokrétaünnep a veszprémi tornászgyakorlónál
Bokrétaünnep a veszprémi tornászgyakorlónál
Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokának alapkövét szeptemberben tették le. A tervek szerint év végén adhatják át az új létesítményt.
Változást remél a Veszprémi Torna Club
Változást remél a Veszprémi Torna Club
Hiába lett a 2020-as évben az ország hetedik legeredményesebb egyesülete a Veszprémi Torna Club, a koronavírusjárvány csak az egyik nehézséget jelentette a vezetők számára. Akik ahogy a korábbi években mindig, a jelenben és a jövőben is a náluk fejlődő gyermekek érdekeit helyezik az előtérbe.