Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Két első helyezett is lett az Utcazenén

2020. szeptember 1. 12:01
Szombat hajnalban kihirdették az idei Utcazene Fesztivál győzteseit. A zsűri megosztva ítélte oda a legjobbnak járó szakmai díjat.

Hosszú tanakodás után szombat hajnalban sikerült döntésre jutnia a zsűrinek, hogy melyik fellépőnek ítéljék oda az idei Utcazene Fesztivál szakmai díját.

A Papírkutya kultúrbisztróban tartott hosszú tanakodás után végül éjfél után hirdették ki a győzteseket, ugyanis idén két fellépő között, megosztva adták át a díjakat.

Ennek értelmében a 2020-as Utcazene szakmai díjazottai a Kellene Kis Kert és Zséka.

Zséka ukulelén kíséri magát, és egy looper pedál segítségével építi fel a zenei aláfestést. Repertoárjában saját dalok és feldolgozások, magyar és külföldi dalok is megszólalnak. „Kicsi korom óta imádom a zenét, és imádok szívből énekelni az embereknek. Célom, hogy elvarázsoljam őket és egy kis színt vigyek a szürke hétköznapokba.” Referenciák: A Dal 2019 - "Az év felfedezettje" az akkori zenekarával, az Acoustic Planet-el A Nyári zápor c. daluk azóta is rotációban hallható a Petőfi rádión.

A Kellene Kis Kert zenekart 2016-ban alapította Horváth Dániel (Dudu) hegedűs és Mészáros Szabolcs ütőhangszeres (cajon). Rövidesen további tagok csatlakoztak hozzájuk: jelenlegi - és immár véglegesnek tűnő - felállásban Kulhay András hozza bluesos-jazzes-funkys gitárjátékát és Nagy Olivér nagybőgőzik. Túlnyomórészt Dudu szerzeményeit játsszák, amely zenei ötletekhez a zenekar minden tagja hozzáteszi a magáét - balkáni és magyar, cigány népzenei, acid jazz, funky elemeket vonultatva fel. A zenekar tagjai: Horváth Dániel - hegedű, ének Kulhay András - gitár Mészáros Szabolcs - cajon Nagy Olivér - nagybőgő

Fotó: Utcazene Fesztivál

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.