2021. szeptember 27.
//
Adalbert névnap

Családi nappal és koncertekkel búcsúztatták a nyarat

2020. szeptember 2. 4:00
Sokan kilátogattak a Kálvin parkba vasárnap délután az Agóra Kulturális Központ által szervezett nyárbúcsúztató családi napra.

Damoklész kardjaként lebegett a vasárnapra várt zivatar az Agóra Kulturális Központ által szervezett Nyárbúcsúztató Családi Nap fölött, végül az égiek megkímélték a rendezvényt, ezzel sok ember vasárnapi délutáni szórakozását is.

A Jutas lakótelepen a Kálvin parkban délután három órától kezdődtek a programok, amelyek elsősorban a kisgyermekes családokra fókuszáltak, így a kilátogatók találkozhattak kézműves foglalkozásokkal, játszóházzal, vásárral, valamint ügyességi vetélkedőn is részt vehettek.

Külön sátorban képviseltette magát a Europe Direct irodája is, ahol az EU-val kapcsolatos kvízt lehetett kitölteni.

A szervezők a színpadi produkciókat is aszerint állították össze, hogy az a gyermekek, valamint az idősebb korosztály számára is érdekesek legyenek. A délután folyamán fellépett Csiga Duó Gyermekzenekar, a FootNotes Dance Company és az Orsolya Fashion Line táncos bemutatóval készült, később pedig az Irigy Hónaljmirigy, valamint Sub Bass Monster adott koncertet a parkban.

A nyárbúcsúztató több szempontból is a előtérbe helyezte a környezettudatosságot, a színpadi gyermekprogramok mellett a foglalkozások között is több helyen megjelent az öko-tudatosság.

vehir.hu
Simon Dani

További cikkek

Még most sem késő csatlakozni a közösségi tervezéshez
Még most sem késő csatlakozni a közösségi tervezéshez
Több ezren vettek részt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program támogatásával az Agóra kulturális központ lebonyolításában megrendezett I. Jutasi Piknik és Olimpián. A hagyományteremtő szándékú rendezvényen az EKF munkatársai is ott voltak, hogy az itt lakókat bevonják a fejlesztési tervek kialakításába. A közösségi tervezés még három héten át, három helyszínen folytatódik, így a lakókörnyezet alakításába aktívan beleszólhat minden Jutasi lakos.
Sportos-zenés délután a telepen
Sportos-zenés délután a telepen
A Jutasi úti lakótelep több helyszínén színes programokkal várták az érdeklődőket vasárnap.
Hősökkel és Sub Bass Monsterrel búcsúzik a nyár a lakótelepen
Hősökkel és Sub Bass Monsterrel búcsúzik a nyár a lakótelepen
Vasárnap egész napos családi programokat és koncerteket is szerveznek a Jutas-lakótelepen több helyszínen is. A szervezők gasztronómiai, sport, ügyességi színházi és zenei programokkal is készülnek.
Lezárult az EKF kérdőívezése, mutatjuk hogyan válaszoltak a lakótelepen élők
Lezárult az EKF kérdőívezése, mutatjuk hogyan válaszoltak a lakótelepen élők
Lezárult a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében szervezett kérdőívezés a Jutas-lakótelepen. Az eredményeket a közelmúltban hozták nyilvánosságra, amelyekből kiderül, milyen fejlesztéseknek örülnének legjobban a lakótelepen élők és mi az, amin semmiképpen sem változtatnának.
Az ott élők bevonásával kaphat új arcot a Jutasi úti lakótelep - VIDEÓ
Az ott élők bevonásával kaphat új arcot a Jutasi úti lakótelep - VIDEÓ
Az EKF projekt július 5-ig online és személyesen is kérdezi az embereket, hogy milyen lakótelepen élnének szívesen és milyenen nem. A részletekről a szervezőket kérdeztük. Videó.