2022. október 5.
//
Aurél névnap

Családi nappal és koncertekkel búcsúztatták a nyarat

2020. szeptember 2. 4:00
Sokan kilátogattak a Kálvin parkba vasárnap délután az Agóra Kulturális Központ által szervezett nyárbúcsúztató családi napra.

Damoklész kardjaként lebegett a vasárnapra várt zivatar az Agóra Kulturális Központ által szervezett Nyárbúcsúztató Családi Nap fölött, végül az égiek megkímélték a rendezvényt, ezzel sok ember vasárnapi délutáni szórakozását is.

A Jutas lakótelepen a Kálvin parkban délután három órától kezdődtek a programok, amelyek elsősorban a kisgyermekes családokra fókuszáltak, így a kilátogatók találkozhattak kézműves foglalkozásokkal, játszóházzal, vásárral, valamint ügyességi vetélkedőn is részt vehettek.

Külön sátorban képviseltette magát a Europe Direct irodája is, ahol az EU-val kapcsolatos kvízt lehetett kitölteni.

A szervezők a színpadi produkciókat is aszerint állították össze, hogy az a gyermekek, valamint az idősebb korosztály számára is érdekesek legyenek. A délután folyamán fellépett Csiga Duó Gyermekzenekar, a FootNotes Dance Company és az Orsolya Fashion Line táncos bemutatóval készült, később pedig az Irigy Hónaljmirigy, valamint Sub Bass Monster adott koncertet a parkban.

A nyárbúcsúztató több szempontból is a előtérbe helyezte a környezettudatosságot, a színpadi gyermekprogramok mellett a foglalkozások között is több helyen megjelent az öko-tudatosság.

vehir.hu
Simon Dani

További cikkek

Cirkuszolás és sport a lakótelepen
Cirkuszolás és sport a lakótelepen
Második alkalommal rendezték meg a Jutasi Pikniket és Olimpiát a hétvégén a Haszkovó lakótelepen.
Körbefutották a lakótelepet
Körbefutották a lakótelepet
Először rendezett futóversenyt a Március 15. utcában az Agóra és a VEDAC szombaton.
Kultúra, művészet, kreatív foglalkozások az utcai csatangolás helyett
Kultúra, művészet, kreatív foglalkozások az utcai csatangolás helyett
Egyszerűen csak kinyitották az ajtót, a gyerekek az utcáról pedig bejöttek. Így indult Haszkovó-lakótelep szívében a Napsugár Klub működése, ahol azóta is a hét öt napján gondoskodnak arról, hogy a lakótelepi fiataloknak hasznos, kreatív alternatívát kínáljanak az utcán való téblábolás helyett. Idén a Veszprém-Balaton 2023 EKF program támogatásának köszönhetően pedig még inkább kibővült kulturális vonalon is ez a fiatalos kínálat.
Az ország egyik leghosszabb futóköre épül meg a Jutasi lakótelepen
Az ország egyik leghosszabb futóköre épül meg a Jutasi lakótelepen
Várhatóan jövő nyár elejére elkészül az a 3,2 km-es rekortán futókör, ami a Jutasi lakótelep utcáin és parkjain át vezet majd keresztül. Korábban a lakótelepen végzett konzultáció során is előkelő helyen végzett, mint valós igény egy ilyen futókör megépítése, most pedig a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásából valósul meg.
Együtt búcsúztatja a nyarat a lakótelep közössége
Együtt búcsúztatja a nyarat a lakótelep közössége
Kétnapos rendezvénnyel int búcsút a nyárnak az Agóra – és vele együtt az egész Haszkovó lakótelep, de a hétvégén is többféle rendezvény várja az itt – és a máshol – élőket.