2021. szeptember 24.
//
Gellért névnap

A betegellátás eljárási rendje az orvosi ügyeleten

2020. szeptember 4. 11:46

A Koronavírus második hullámának közeledése kapcsán ezúton kívánjuk tájékoztatni, hogyalábbi eljárásrend szerint történik a betegellátás az orvosi ügyeletben, azaz:

-  Ügyeletes Kollégáinknak az orvosi ügyelet épületének ajtaját zárva kell tartania.

-  Az ambuláns ellátásra jelentkező betegek részére tájékoztatótáblát helyeztünk ki, melyen az ápolói telefonszám került feltüntetésre. Kérjük, ezt a számot szíveskedjenek hívni, és ezen keresztül jelezzék panaszukat kollégáink részére.

-  Amennyiben a panaszok alapján rendelői ellátás következik, egy COVID kérdőív kitöltését követően testhőmérséklet mérés történik.

-  A felsorolt panaszok alapján az orvos dönt, hogy sürgős ellátási esetről van-e szó. Amennyiben valóban sürgős szükség miatt jelent meg a beteg az ügyeleten, az ellátás megtörténik. Amennyiben nem sürgős szükség miatt jelentkezett a lakos az ügyeleten, tanácsadást követően otthonába visszairányítják.

-  Kérjük, hogy a váróhelyiségekben kihelyezett kézfertőtlenítő szert érkezéskor, illetve távozáskor is szíveskedjenek használni.

-  Légúti panaszokkal és/vagy lázas beteg elsősorban telefonon keresztül keresse az ügyeletet a személyes megjelenés helyett.Légúti tünetekben szenvedő beteg ne használja a tömegközlekedést, hanem egyénileg autóval legyen kórházba szállítva kórházi ellátás indokoltsága esetén és viseljenek szájmaszkot, illetve szükség esetén mentővel történjen a szállítás.

Tisztelettel kérjük fentiek maradéktalan betartását!

Köszönettel:
Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft.

vehir.hu