2021. május 6.
//
Ivett névnap

A Szegedi Kortárs Balett a Táncfesztivál közönségdíjasa

2020. szeptember 15. 4:00
Csütörtökön lezárult a XXII. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivál, átadták a közönség- és az előadói díjakat.

A fesztivál közönségdíját a Szegedi Kortárs Balett kapta a Bernarda Alba háza című produkciójáért. 

Az előadói díjakat a Gangaray Dance Company tagjainak a LUNA című produkcióban
nyújtott teljesítményükért, a Duda Éva Társulat táncosainak a MIRROR című produkcióban nyújtott teljesítményükért valamint a Frenák Pál Társulat táncosainak a CAGE című produkcióban nyújtott teljesítményükért ítélték oda.

Szintén díjat vehetett át Tadashi Endo butoh mester, a Bozsik Yvette Társulat HA DÔ című
produkciójának koreográfusa.

A díjak odaítéléséről egy öttagú zsűri döntött: Szakály György Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas táncművész, Ladányi Andrea Liszt Ferenc- és Harangozó Gyula-díjas táncművész, Kerekes Blanka fuvolaművész, a Zürichi Zeneművészeti Egyetem docense, a Zürichi Zenei Verseny elnöke, M. Tóth Géza Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, valamint Hegyeshalmi László festőművész, grafikus, a veszprémi Művészetek Háza igazgatója.

vehir.hu

További cikkek

Elmarad a Gizella-napok
Elmarad a Gizella-napok
Közösségi oldalán jelentette be az egyébként nem meglepő hírt a Veszprémi Programiroda: idén sem rendezik meg a Gizella-napokat a járványhelyzet miatt.
Hollywood nyomában Magyarországon
Hollywood nyomában Magyarországon
Vörös veréb, Fekete özvegy, Vaják. Csak néhány azok közül a hollywoodi produkciók közül, amelyeket részben vagy egészben kis hazánkban forgattak. Az elmúlt években Magyarország egyre népszerűbb lett a filmesek körében, a mozgókép és az utazás szerelmeseinek pedig izgalmas felfedezést jelenthet felkeresni a forgatási helyszíneket.
Navracsics Tibor: az EKF programsorozat a régiós identitás erősítéséről is szól
Navracsics Tibor: az EKF programsorozat a régiós identitás erősítéséről is szól
Veszprém Európa Kulturális Fővárosaként (EKF) 2023-ban nem csupán a látogatóknak szeretné megmutatni a Bakony-Balaton térség szépségeit, hanem a programsorozat a régiós identitást is erősíteni akarja. Ezt a kettős célt szolgálja az is, hogy június 23. és 26. között Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi ad otthont a Magyar Mozgókép Fesztiválnak - mondta el az MTI-nek a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programért felelős kormánybiztos.
Régészeti feltárás kezdődik a Tihanyi Királykriptában
Régészeti feltárás kezdődik a Tihanyi Királykriptában
Április 30-án régészeti feltárás kezdődik a tihanyi apátság Királykriptájában. Az egy hónapig tartó munkálatokról, a kutatás fejleményeiről minden hét pénteken kisfilm formájában számolnak be a szakemberek a Tihanyi Bencés Apátság YouTube-csatornáján. A feltárt Királykriptát az ásatások befejeztével a nagyközönség is megtekintheti.
Június végén lesz a magyar mozgókép új ünnepe
Június végén lesz a magyar mozgókép új ünnepe
Új névvel, új helyszíneken, új időpontban, megújult külsővel és premierekkel rendezik meg a hazai filmek seregszemléjét. A Magyar Mozgókép Fesztivál a vízparti szezon elején, 2021. június 23-26. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban.