2020. szeptember 22.
//
Móric névnap

A Szegedi Kortárs Balett a Táncfesztivál közönségdíjasa

2020. szeptember 15. 4:00
Csütörtökön lezárult a XXII. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivál, átadták a közönség- és az előadói díjakat.

A fesztivál közönségdíját a Szegedi Kortárs Balett kapta a Bernarda Alba háza című produkciójáért. 

Az előadói díjakat a Gangaray Dance Company tagjainak a LUNA című produkcióban
nyújtott teljesítményükért, a Duda Éva Társulat táncosainak a MIRROR című produkcióban nyújtott teljesítményükért valamint a Frenák Pál Társulat táncosainak a CAGE című produkcióban nyújtott teljesítményükért ítélték oda.

Szintén díjat vehetett át Tadashi Endo butoh mester, a Bozsik Yvette Társulat HA DÔ című
produkciójának koreográfusa.

A díjak odaítéléséről egy öttagú zsűri döntött: Szakály György Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas táncművész, Ladányi Andrea Liszt Ferenc- és Harangozó Gyula-díjas táncművész, Kerekes Blanka fuvolaművész, a Zürichi Zeneművészeti Egyetem docense, a Zürichi Zenei Verseny elnöke, M. Tóth Géza Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, valamint Hegyeshalmi László festőművész, grafikus, a veszprémi Művészetek Háza igazgatója.

vehir.hu

További cikkek

Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért
Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért
A hazai könnyűzenei ipar támogatására indított koncertsorozat, a Raktárkoncert felvételei már augusztus közepe óta zajlanak. A közönség szeptember 21-étől láthatja teljes egészében a digitálisan közvetített rendezvénysorozatot, de már most óriási az érdeklődés a könnyűzene rajongói részéről. A projektet koordináló Lounge Groupnál hatalmas apparátus dolgozik azon, hogy a projekt bevonuljon minden idők leggrandiózusabb magyarországi koncertjeinek csarnokába.
Bagaméri, fagylaltját a Petőfi Színházban méri
Bagaméri, fagylaltját a Petőfi Színházban méri
Bagaméri, Lópici Gáspár, Kis Rece. Az ikonikus alakok és a jól ismert történet ezúttal a Petőfi Színház színpadán elevenedik meg: szeptember 20-án debütál a Keménykalap és krumpliorr.
Ismét kézbe vehető az Ecoport magazin
Ismét kézbe vehető az Ecoport magazin
22. lapszámával jelentkezik a héten kiadónk gazdasági és életmód magazinja, az Ecoport, mely az online forma mellett ismét elérhető nyomtatott verzióban is, címlapján Sterbik Árpáddal.
Ha kell, a vasalódeszka is lehet balettrúd
Ha kell, a vasalódeszka is lehet balettrúd
Az ősz beköszöntével menetrendszerűen megkezdődött az iskola, a bizonytalanságnak azonban nincs vége: bármikor előfordulhat, hogy digitális oktatásra kell átállni. De vajon milyen az, amikor erre egy tánciskola kényszerül? A Kék Madár Táncműhelynél jártunk.
Huszadik évadját kezdi meg a Pannon Várszínház
Huszadik évadját kezdi meg a Pannon Várszínház
Izgalmasan indult a hét, hiszen hétfő délelőtt rendhagyó évadzárót, és egyben évadnyitót tartott a Pannon Várszínház, a Hangvilla kávézójában.