2022. augusztus 19.
//
Huba névnap

Vidám családi napot szerveztek a hátrányos helyzetű gyerekeknek

2020. szeptember 15. 4:00
Kellemes idő mellett tartották meg szombaton a Veszprém Város Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület családi napját, idén a megszokott Kolostorok és Kertek Rendezvénytér helyett a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikum udvarán. Az eseményen főzőverseny, sportvetélkedő, valamint zenés és táncos produkciók is szórakoztatták a résztvevőket.

A Veszprém Város Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület immáron 13 éve működik, célja pedig nevéből adódik: segíteni a hátrányos helyzetű és rászoruló gyerekeknek, hogy ők se szenvedjenek hiányt életük során semmiből.

Ennek szellemében szervezte meg idén is az egyesület a hagyományos családi napját, amelyre a koronavírus járvány ellenére idén is számos érdeklődő kilátogatott.

Ovádi Péter is részt vett a főzőversenyen a Pannon Egyetem "színeiben"Ovádi Péter is részt vett a főzőversenyen a Pannon Egyetem "színeiben"

A szervezők már a belépésnél gondoskodtak a szükséges védekező intézkedésekről, kézfertőtlenítés és lázmérés mellett a szájmaszk használata is ajánlott volt.

A rendezvénytéren ezután a legváltozatosabb programokkal találkozhattak a résztvevők. Amellett, hogy már délelőtt elindult a főzőverseny, sportvetélkedővel, bűvészshow-val, zenés és táncos előadásokkal is készültek, mindezek mellett pedig játszóház, valamint különböző, egészséggel kapcsolatos előadásokat is meghallgathattak kicsik és nagyok egyaránt.

Molnár Roland, az egyesület elnöke és a rendezvény szervezője portálunknak elmondta, hogy a COVID-19 miatt idén kisebb volumenben tudták megrendezni a családi napot, ennek ellenére is örül, hogy az időjárás kegyes volt hozzájuk. Hozzátette, hogy az egyesület munkáját továbbra is folytatják, a következő akcióra pedig csak pár napot kell várni, hiszen jövő héttől jótékonysági süteményvásárral készülnek a Kossuth utcán.

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület és a Kukkantó Egyesület szeptember 16–18., 21–25. és szeptember 28–október 2. között alkalmanként 15-től 18 óráig a Kossuth utcán, a nagyposta előtt jótékonysági adománygyűjtést és süteményvásárt tart Édes Veszprém címmel. A rendezvény teljes bevételét hátrányos helyzetű fiatalok kapják.
A süteményvásáron az érdeklődők további adományokkal, illetve a november 14-ei 13. Jótékonysági gálaest támogatói jegyének megvásárlásával segíthetnek az egyesület céljának megvalósításában.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Jótékonykodás egy pohár fröccs mellett
Jótékonykodás egy pohár fröccs mellett
A Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a Veszprémi Családsegítő Központ közös adománygyűjtési programot szervez a Rozé, Rizling és Jazz Napokon.
Szombaton igazi dzsembori helyszíne lesz a Szabadság tér
Szombaton igazi dzsembori helyszíne lesz a Szabadság tér
Alig telt egy hét a Gizella-napok programjai és koncertjei után, ismét kisebb fesztiválhangulat várható a veszprémi belvárosban. Mindez az előttünk álló szombaton főleg a Szabadság térre korlátozódik, ahol első alkalommal rendezik meg a Dzsembori névre keresztelt zenés, jótékonysági rendezvényt.
Az ukrán Bandura Együttes ad jótékonysági koncertet a Veszprémi Petőfi Színházban
Az ukrán Bandura Együttes ad jótékonysági koncertet a Veszprémi Petőfi Színházban
Ukrajna legrégebbi, évszázados múlttal rendelkező alkotócsoportja, az Ukrajnai National Bandura Band jótékonysági koncerttel turnézik Európában, hogy a háború áldozatainak és az ukrán művészeti élet szereplőinek gyűjtsön támogatást. Április 15-én a Veszprémi Petőfi Színházba is ellátogatnak, ahol koncertet adnak este 6 órától.
Gyűjtést szervez a Fejér-B.Á.L. Veszprém
Gyűjtést szervez a Fejér-B.Á.L. Veszprém
Az Éles József irányította Fejér-B.Á.L. Veszprém vasárnap 18 órakor a Dabas csapatát látja vendég a Március 15. utcai sportcsarnokban. A férfi kézilabda NB I „alsóházi” rangadója alkalmával a hazai együttes gyűjtést is szervez egy nehéz helyzetben lévő családnak.
Éles látást adtak ajándékba
Éles látást adtak ajándékba
Tíz szemüveget adtak át rászorulók részére a Szemeszter Optika hagyományos jótékonysági programja keretében szerdán.