2020. október 29.
//
Nárcisz névnap

Vidám családi napot szerveztek a hátrányos helyzetű gyerekeknek

2020. szeptember 15. 3:00
Kellemes idő mellett tartották meg szombaton a Veszprém Város Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület családi napját, idén a megszokott Kolostorok és Kertek Rendezvénytér helyett a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikum udvarán. Az eseményen főzőverseny, sportvetélkedő, valamint zenés és táncos produkciók is szórakoztatták a résztvevőket.

A Veszprém Város Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület immáron 13 éve működik, célja pedig nevéből adódik: segíteni a hátrányos helyzetű és rászoruló gyerekeknek, hogy ők se szenvedjenek hiányt életük során semmiből.

Ennek szellemében szervezte meg idén is az egyesület a hagyományos családi napját, amelyre a koronavírus járvány ellenére idén is számos érdeklődő kilátogatott.

Ovádi Péter is részt vett a főzőversenyen a Pannon Egyetem "színeiben"Ovádi Péter is részt vett a főzőversenyen a Pannon Egyetem "színeiben"

A szervezők már a belépésnél gondoskodtak a szükséges védekező intézkedésekről, kézfertőtlenítés és lázmérés mellett a szájmaszk használata is ajánlott volt.

A rendezvénytéren ezután a legváltozatosabb programokkal találkozhattak a résztvevők. Amellett, hogy már délelőtt elindult a főzőverseny, sportvetélkedővel, bűvészshow-val, zenés és táncos előadásokkal is készültek, mindezek mellett pedig játszóház, valamint különböző, egészséggel kapcsolatos előadásokat is meghallgathattak kicsik és nagyok egyaránt.

Molnár Roland, az egyesület elnöke és a rendezvény szervezője portálunknak elmondta, hogy a COVID-19 miatt idén kisebb volumenben tudták megrendezni a családi napot, ennek ellenére is örül, hogy az időjárás kegyes volt hozzájuk. Hozzátette, hogy az egyesület munkáját továbbra is folytatják, a következő akcióra pedig csak pár napot kell várni, hiszen jövő héttől jótékonysági süteményvásárral készülnek a Kossuth utcán.

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület és a Kukkantó Egyesület szeptember 16–18., 21–25. és szeptember 28–október 2. között alkalmanként 15-től 18 óráig a Kossuth utcán, a nagyposta előtt jótékonysági adománygyűjtést és süteményvásárt tart Édes Veszprém címmel. A rendezvény teljes bevételét hátrányos helyzetű fiatalok kapják.
A süteményvásáron az érdeklődők további adományokkal, illetve a november 14-ei 13. Jótékonysági gálaest támogatói jegyének megvásárlásával segíthetnek az egyesület céljának megvalósításában.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Édes Veszprém jótékonysági süteményvásár indult
Édes Veszprém jótékonysági süteményvásár indult
A Veszprém Város Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület immáron harmadik alkalommal szervezi meg jótékonysági süteményvásárját. A következő két hétben hétköznap délutánonként lesznek kint a Kossuth utcán az árusok.
Újra szervezkednek a hátrányos helyzetű fiatalokért
Újra szervezkednek a hátrányos helyzetű fiatalokért
A koronavírus a jótékonysági rendezvényeket is ellehetetlenítette tavasszal, most azonban a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület is elérkezettnek látta az időt két hagyományos programjuk megszervezésére.
Minden rászoruló megkapja a mindennapi kenyerét
Minden rászoruló megkapja a mindennapi kenyerét
Az előző évek eredményeit is túlszárnyalta a MAGOSZ és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idei jótékonysági akciója. A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű karitatív akcióban csak Veszprém megyéből 16 tonna búzát gyűjtöttek össze, amit jótékonysági szervezetek révén a rászorulók kapnak meg.
Légzéstámogató készüléket adományoztak a vadászok a megyei kórháznak
Légzéstámogató készüléket adományoztak a vadászok a megyei kórháznak
A 2019-es országos jótékonysági vadászat adományát adták át jelképesen a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályának hétfő délelőtt.
Jótékonysági koncerttel segítettek a beteg gyermekeken
Jótékonysági koncerttel segítettek a beteg gyermekeken
A Csolnoky Ferenc kórház Újszülött és Gyermek Intenzív Osztályát támogatta a Hit Gyülekezete az általuk szervezett jótékonysági koncertek bevételéből.