Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Megbüntették őket, aztán részegen beestek egy udvarra

2020. szeptember 16. 10:11 // Forrás: police.hu
Többször is megbüntettek két férfit hétfőn a rendőrök, a nap végül egy devecseri udvaron ért véget.

A járőrök hétfőn Devecserben állítottak meg egy hatósági jelzés nélküli autót, és ellenőrizték annak vezetőjét, illetve utasát. A 22 éves helyi sofőrrel szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult, továbbá a rendőrök megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel és a gépkocsit kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya miatt kivonták a forgalomból. A járőrök a sofőrt ezután további mintavételre előállították, és ellene ittas járművezetés miatt büntetőfeljelentést tettek, az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást indítottak.

Az intézkedés után pár óra múlva bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy egy devecseri családi ház kerítésének ütközött, majd az udvarra hajtott egy autó. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a jármű vezetőjével és annak utasával szemben már aznap intézkedtek, azonban a baleset bekövetkezésekor a gépkocsit a korábban jobb első ülésen helyet foglaló 27 éves helyi lakos vezette. A férfinél szintén felmerült az ittasság gyanúja, ezért a járőrök további mintavételre előállították, és ittas járművezetés gyanúja miatt ellene büntetőeljárást kezdeményeztek.

A rendőrök mindkét személyt kihallgatták gyanúsítottként, melynek során elmondták, hogy az első rendőri intézkedést követően haza szerettek volna jutni, ezért beültek ugyanabba a rendszám nélküli, forgalomból kivont autóba. A 22 éves sofőr ellen járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is indult büntetőeljárás, ugyanis átengedte a volánt ittas barátjának.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.