Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Székesfehérvári lakásvásárlás - ezért jó döntés

2020. szeptember 17. 10:24

A budapesti lakásárakat ma már kevesen engedhetik meg maguknak, miközben az agglomeráció is megtelni látszik. Mi lehet a megoldás a helyzetre? Például az, hogy egy működő, de kissé távolabbi lakóhelyet keresünk. Mit jelent ez pontosan? Lássuk Székesfehérvár példáját!

Átalakul a munkaerőpiac

A munkaerőpiac átalakulás alatt van. Egyre több cég ismeri fel, hogy az otthoni munkavégzést engedélyezve sokat spórolhat és tovább képes megtartani az embereit. Más cégek a munkaidő átütemezését is vállalják, hogy családbarátabbá, szabadabbá tegyék a beosztást. Emellett egyre többen dolgoznak projekt alapon, vagy csak rövidebb időket töltve egy-egy munkahelyen. 

Megjelent egy másik réteg is: sokan vállalkozásba kezdenek, takarítással, otthoni munkával, asszisztensi feladatokkal igyekeznek keresethez jutni, hogy több időt tölthessenek a családjukkal és a háztartásuk vezetésével.

A karrier fogalma átalakult. Sokan akár többször is szakmát váltanak az életük során, hogy a megélhetési lehetőségekhez igazítsák a munkavégzésüket. A lakhelyválasztás tehát ma már korántsem olyan egyértelmű kérdés, mint néhány évvel ezelőtt. 

Mi az előnye egy kisvárosnak?

Sokan azért ódzkodnak a vidékre költözéssel, mert attól tartanak: nem találnak megfelelő munkahelyet, és nehezen érik el a különböző szolgáltatásokat. Vannak, akik a mai napig nagyobb biztonságban érzik magukat az elővárosokban, mint néhány tíz kilométerrel távolabb a belvárostól. Pedig a kisvárosi létnek is megvannak a maga előnyei. 

A működő városokban általában könnyebben találunk üzleteket, szolgáltatókat, akár orvosi rendelőt, postát, egyéb más kiszolgáló egységeket is. Ráadásul itt nagyobb az esély közösségre bukkanni, minőségi időt tölteni valahol úgy, hogy az valóban minőségi és közösségi tevékenység legyen.

Mennyit kell a lakásvásárlásra szánni?

Az Ingatlannet.hu oldal szerint legalább 40 négyzetméteres székesfehérvári eladó lakást már 20 millió forint körüli összegért is találhatunk. Összesen körülbelül 25 millió forintért márt kényelmes és akár az egész családnak megfelelő otthont teremthetünk. 

Az lakásvásárlásnál több szempont is érvényesül. Nem csak az ingatlan árát érdemes figyelembe venni, hanem azt is, mennyibe kerül az, hogy a lakást a saját igényeinkre szabjuk és a nekünk megfelelő módon korszerűsítsük. A vidéki lakásvásárlás előnye, hogy a felújítás költségei jóval olcsóbbak lehetnek, mint Budapesten. A megfelelő pénzügyi lépésekkel így könnyen új otthonhoz juthatunk.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.