Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bedrogozva fenyegetőzött

2020. szeptember 19. 5:01 // Forrás: VESZPRÉM MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 32 éves férfival szemben, aki 2018 tavaszán gáz-riasztó pisztollyal és késsel fenyegetőzve próbált pénzt szerezni.

A vádirat szerint a férfi még 2018 februárjában 100 000 forintot kért kölcsön a sértettől, biztosítékul pedig egy aranyórát adott át neki. A vádlott azonban rövidesen újra szorult helyzetbe került, amikor is a televízióját 50 000 forintért eladta a sértettnek.

A férfi néhány nap múlva – bár tartozását nem rendezte és a tévé vételárát is megkapta – már a hajnali óráktól több fenyegető üzenetet küldött a sértett telefonjára, hogy az órát és a készüléket is adja vissza. A sértett az életének kioltására irányuló, válogatott szidalmakat tartalmazó fenyegetések miatt úgy határozott, hogy személyesen rendezi a helyzetet, ezért még aznap délután az egyik Tapolca környéki faluban élő vádlott lakóhelyére ment. A vádlott azonban a sértett hívására nem jött ki a házból, aki ezért gépkocsijával elhajtott.

Illusztráció: @hot_orange_mediaIllusztráció: @hot_orange_media

Az elkövető röviddel ezután üzenetet küldött és visszahívta a sértettet, aki ennek eleget is tett, ám az utcába kanyarodva észlelte, hogy a vádlott az út közepén, jobb kezében egy fegyvernek látszó tárggyal, bal kezében pedig egy késsel állva azt kiabálja, hogy megöli.

A sértett, miután gépkocsijával nem tudta elkerülni, megállt a férfi előtt, aki ekkor a jármű jobb oldalához ment, és gáz-riasztó fegyverét a lehúzott ablakon keresztül közvetlenül a sértettre fogva, azzal fenyegette, hogy megöli, ha az értéktárgyait nem adja vissza. A sértett próbálta csitítani a kábítószer hatása alatt álló és zavartan viselkedő vádlottat, majd amikor az pisztolyát az ablakon kívülre húzta, gázt adott és gyorsan elhajtott a helyszínről.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltására tett indítványt az ügyben ítélkező Tapolcai Járásbíróságnak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.