Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

A fiataloknak mondtak köszönetet az idősek napján

2020. október 4. 4:10
Elismeréseket adtak át az idősek napja alkalmából csütörtök délelőtt a Városházán.

Porga Gyula polgármester az ünnepségen elmondta: 2020-ban az életünk kilépett a normális kerékvágásból, másként éljük meg a hétköznapjainkat és az ünnepeket is. Az idősek napján hagyományos nagy városi ünnepség helyett ezúttal szűkebb körű, visszafogottabb rendezvényre van csak lehetőség. A polgármester hozzátette: bár a külső körülmények megváltoztak, az alapvető emberi értékeink változatlanok, és ezek azok, amik segítenek a túlélésben: az egymásra figyelés, a szolidaritás, a szeretet. 

Porga GyulaPorga Gyula

A városvezető rámutatott: minden nehéz időszak a felszínre hoz pici apró csodákat is. Hozzátette: hitt benne, hogy Veszprémben erős közösség létezik, és ez be is bizonyosodott a nehéz időkben. Felemelő volt látni, hogy sok fiatal önkéntes jelentkezett, amikor az idősek védelme érdekében szükség volt a dolgos kezekre. Porga megjegyezte: az, hogy a mai fiatalok ilyenek, abban az előttünk járó generációk példamutatása és nevelése érhető tetten. 

Török LajosTörök Lajos

Török Lajos, a veszprémi nyugdíjas egyesület elnöke arról beszélt: az elmúlt években természetes volt, hogy ünnepélyes keretek között üljük meg az idősek napját. Egy éve még arra bíztattuk az időseket, hogy járjanak el otthonról, éljék meg a mindennapokat, legyenek nyitottak. Ezek után nehéz volt azt mondanunk, hogy maradj otthon, és még nehezebb volt lemondanunk a megszokott életünkről. Sok egyedül élő nyugdíjasra szakadt rá a magány, új utakat kellett keresnünk ahhoz, hogy egymás felé fordulhassunk. Ugyanakkor sok fiatal vállat részt az idősekről való gondoskodásban, az idős nyugdíjasok pedig csak jót és szépet mondtak róluk, hálásak munkájukért.

Megköszönték az időseken segítő fiatalok...Megköszönték az időseken segítő fiatalok...

Önzetlen és áldozatos munkájukért több fiatal is ajándékcsomagot vehetett át. Közülük is kiemelték azokat, akik nemcsak részt vettek a feladatokban, de szervező szerepet is vállaltak kortársaik között: Simon Noel, aki a Lélektér Alapítvánnyal együttműködve tevékenykedett, Szedlák Áron az Önkéntesek Veszprémért csoport egyik alapítója, valamint Kovács Örs, a VEDIÖK elnöke.

... és a kortársaik körében aktív idősek odaadását... és a kortársaik körében aktív idősek odaadását

Elismerték azoknak a munkáját is, akik a nyugdíjas közösségekben vezető szerepet betöltve igyekeztek könnyebbé tenni a nehéz időszakot társaik számára, így Ábrahám Emilné, Bognár Istvánné, Hódosi Gábor, Horváth Imréné és Szente József munkáját is megköszönte a polgármester.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
A francia arroganciából is kapott egy kis ízelítőt a világ A francia arroganciából is kapott egy kis ízelítőt a világ A francia „mi majd megmondjuk, hogy hogyan kell” sztereotípia kapott egy jókora muníciót. Ironikus módon pont maguktól a franciáktól, vagyis a párizsi olimpia szervezőbizottságától, akik a közel négyórás ceremónia alatt a francia szabadság eszményének bemutatását leginkább drag queenek vonaglásában tudták elképzelni. Közben néha a sportolókat is mutatták. ma 1:28 Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Pannon Egyetem Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Reneszánszát éli a társadalomtudományok és bölcsész-képzések népszerűsége, de a reáltudományok slágerszakjai is őrzik előkelő helyüket a Pannon Egyetem kínálatában. A szerdai felvételi ponthatárok kihirdetése után most az egyetem vezetősége ismertette a számokat és statisztikákat, ahol kiderült az is, hogy milyen ösztöndíjjal segítik azokat, akik önköltséges képzésen tudják csak elkezdeni egyetemi tanulmányaikat. tegnap 16:06 A herendi postaládák kézzel írt pozitív üzenetekkel teltek meg péntek reggelre A herendi postaládák kézzel írt pozitív üzenetekkel teltek meg péntek reggelre A herendieket péntek reggel igazán különleges és személyes meglepetés várta: egy helyi lakos pozitív üzenetekkel töltötte meg mindenki postaládáját. A szívből jövő gesztus nemcsak örömet okozott, hanem elindított egy hullámot a közösségi médiában is, ahol a város lakói megosztották egymással a kedves, kézzel írt pozitív megerősítéseket. tegnap 12:10 Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Pannon Egyetem Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Egy egészséges ember pulzusa nyugalmi állapotban percenként 60-100, ez izgalmi helyzetben akár 120-140 szívdobbanás is lehet. Szerda este a Gyárkertben sok tinédzsernek kúszott fel a szívverése erre a szintre és nem csak azért, mert a színpadra Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb csapatát, a Valmart várták. Nem sokkal este nyolc óra után megérkeztek az első SMS-ek a telefonokra, hogy sikerültek-e az egyetemi felvételek. A Pannon Egyetem erre az alkalomra szervezte meg Pont Ott Partiját, hogy a tizennyolcévesek együtt élhessék át ezeket a pillanatokat. 2024. július 25. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.