Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A fiataloknak mondtak köszönetet az idősek napján

2020. október 4. 4:10
Elismeréseket adtak át az idősek napja alkalmából csütörtök délelőtt a Városházán.

Porga Gyula polgármester az ünnepségen elmondta: 2020-ban az életünk kilépett a normális kerékvágásból, másként éljük meg a hétköznapjainkat és az ünnepeket is. Az idősek napján hagyományos nagy városi ünnepség helyett ezúttal szűkebb körű, visszafogottabb rendezvényre van csak lehetőség. A polgármester hozzátette: bár a külső körülmények megváltoztak, az alapvető emberi értékeink változatlanok, és ezek azok, amik segítenek a túlélésben: az egymásra figyelés, a szolidaritás, a szeretet. 

Porga GyulaPorga Gyula

A városvezető rámutatott: minden nehéz időszak a felszínre hoz pici apró csodákat is. Hozzátette: hitt benne, hogy Veszprémben erős közösség létezik, és ez be is bizonyosodott a nehéz időkben. Felemelő volt látni, hogy sok fiatal önkéntes jelentkezett, amikor az idősek védelme érdekében szükség volt a dolgos kezekre. Porga megjegyezte: az, hogy a mai fiatalok ilyenek, abban az előttünk járó generációk példamutatása és nevelése érhető tetten. 

Török LajosTörök Lajos

Török Lajos, a veszprémi nyugdíjas egyesület elnöke arról beszélt: az elmúlt években természetes volt, hogy ünnepélyes keretek között üljük meg az idősek napját. Egy éve még arra bíztattuk az időseket, hogy járjanak el otthonról, éljék meg a mindennapokat, legyenek nyitottak. Ezek után nehéz volt azt mondanunk, hogy maradj otthon, és még nehezebb volt lemondanunk a megszokott életünkről. Sok egyedül élő nyugdíjasra szakadt rá a magány, új utakat kellett keresnünk ahhoz, hogy egymás felé fordulhassunk. Ugyanakkor sok fiatal vállat részt az idősekről való gondoskodásban, az idős nyugdíjasok pedig csak jót és szépet mondtak róluk, hálásak munkájukért.

Megköszönték az időseken segítő fiatalok...Megköszönték az időseken segítő fiatalok...

Önzetlen és áldozatos munkájukért több fiatal is ajándékcsomagot vehetett át. Közülük is kiemelték azokat, akik nemcsak részt vettek a feladatokban, de szervező szerepet is vállaltak kortársaik között: Simon Noel, aki a Lélektér Alapítvánnyal együttműködve tevékenykedett, Szedlák Áron az Önkéntesek Veszprémért csoport egyik alapítója, valamint Kovács Örs, a VEDIÖK elnöke.

... és a kortársaik körében aktív idősek odaadását... és a kortársaik körében aktív idősek odaadását

Elismerték azoknak a munkáját is, akik a nyugdíjas közösségekben vezető szerepet betöltve igyekeztek könnyebbé tenni a nehéz időszakot társaik számára, így Ábrahám Emilné, Bognár Istvánné, Hódosi Gábor, Horváth Imréné és Szente József munkáját is megköszönte a polgármester.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.