Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Hétgólos veszprémi siker a bajnoki döntő harmadik mérkőzésén / MKB Veszprém KC - Pick Szeged 33:26 (17:11)

2008. május 17. 20:58
Mocsai Lajos tanítványai hazai pályán, hatalmas küzdelemben 33:26-os győzelmet arattak a Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga döntőjének harmadik összecsapásán a címvédő Pick Szeged ellen. Így a bajnoki cím visszahódításától egyetlen lépés választja el a veszprémi csapatot.



Természetes teltház, s a megszokott káprázatos hangulat fogadta a finálé résztvevőit. A találkozó elején a vendég szegediek ragadták magukhoz a kezdeményezést, az 5. percben 4:1-re, 2 perccel később pedig már 6:2-re vezettek, Zvizej és Ghionea vezérletével. A 11. percben egyenlített a Veszprém, Peric bravúrjainak és az Iváncsik testvérek góljainak köszönhetően (6:6).  Vujin és Osmajic gólváltását követően Peric és Puljezevics hosszú percekig tartó gólcsendet idézett elő védéseikkel, melyet a 18. percben Iváncsik Gergő tört meg. Találatával először vezetett a hazai együttes a rangadón (8:7). Vladan Matics időkéréssel reagált a történtekre, de csapat nem tudta megállítani a hazaiakat. Eklemovics egymás után kétszer is beköszönt, majd Gál góljával már 11:7-re húzott el a Mocsai-legénység. A címvédő három gólra többször is megközelítette ellenfelét, de öt perccel a vége előtt, 13:10-es állásnál ismét Gál volt eredményes. A hajrában Perez, s Iváncsik Gergő két góljára szegedi részről csak Petrea tudott válaszolni, s így kialakult a félidei 17:11-es állás. Az újdonsült KEK-győztes annak ellenére vezetett hattal, hogy három hetest is elhibázott a játékrészben.


A félidei szünet nem törte meg az MKB lendületét, s folyamatosan vezetett 6-7 góllal. A 7. percben Eklemovics egymás után kétszer jutatta a hálóba játékszert, 21:14-re módosítva az állást. A Tisza-partiak azonban nem adták fel a küzdelmet, s egy 4:0-s rohammal a 40. percre három gólra sikerült megközelíteniük a házigazdát (21:18), Osmajic pedig begyűjtötte harmadik kettőperces figyelmeztetését. Gál lélektanilag nagyon fontos góljával azonban a Veszprém kilábalt a pillanatnyi hullámvölgyből, sőt Vujin és Iváncsik Tamás lövéseivel ismét hattal vezetett. Sutka és Andjelkovic a játékrész felénél négyre faragta csapata hátrányát, de közelebb nem sikerült kerülniük. A 49. percben kettős emberhátrányban előbb Peric rúgta ki Ghionea próbálkozását, majd egy káprázatos támadás szövés végén Iváncsik Tamás volt eredményes (28:21). A hajrában továbbra is a bakonyiak akarata érvényesült, öt perccel a vége előtt Ilyés hatalmas bombát „ragasztott” Puljezevics hálójába, majd néhány pillanattal később ős is megkapta a harmadik kisbüntetését. Vendégoldalon Marjanac kapott bizonyítási lehetőséget a kapuban, Iváncsik Tamás azonban neki sem kegyelmezett, s rögtön góllal avatta fel, míg a túloldalon Tatai állt be, s azonnal büntetőt fogott. A 33-26-os végeredményt Vujin állította be egy perccel a lefújás előtt.



A Veszprém nagy küzdelemben, csodálatos hangulatban megérdemelt győzelmet aratott. A finálé negyedik összecsapást kedden 19 órától játsszák Szegeden, ahol egy újabb veszprémi diadal már bajnoki címet érhet.







MKB Veszprém KC - Pick Szeged 33:26 (17:11)
Veszprém, 2500 néző. Vezette: Herczeg, Südi

Veszprém: Peric – Iváncsik T. 6, Cozma, Lapcevic, Lushnikov, Ilyés 1, Iváncsik G. 4. Csere: Tatai (kapus) Vujin 6/3, Eklemovics 7, Putics, Perez 3, Gál 4, Sesum.
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Szeged: Puljezevics - Ghionea 4, Krivokapic 2/1, Andjelkovic 3, Djurkovic 2, Osmajic 3, Zvizej 6/3. Csere: Marjanac (kapus), Herbert, Petrea 2, Vadkerti, Bendó, Sutka 4/1.
Vezetőedző: Vladan Matic

Kiállítások: 14 perc, ill. 18 perc
Hétméteresek: 7/4 ill. 7/5
Piroslap: Ilyés (3. kétperces), ill. Osmajic (3. kétperces)


Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.