Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

900 aláírás a látóhegyi aluljáróért és a Kalmár téri körforgalom ellen

2020. október 8. 4:00
Ellenzéki képviselők indítottak petíciót a 8-as út látóhegyi aluljárójáért, valamint a Kalmár téri körforgalom áthelyezéséért. Most közleményben számoltak be az eredményekről.

Mint írják, több száz aláírás gyűlt össze annak érdekében, hogy

  • a 8-as főút Veszprém déli elkerülő szakaszának átépítéséhez kapcsolódóan a Cholnoky városrész és a Látóhegy között aluljáróval legyen biztosított a gyalogos és kerékpáros közlekedés, valamint
  • az átépítés során a Kalmár téri lakásoktól kerüljön távolabb a körforgalom.

A vírusveszélyes időszak ellenére összesen mintegy 900 támogató aláírás szerepel a két kezdeményezésen. Ez jórészt személyes gyűjtés eredménye.

A Hartmann Ferenc, Gerstmár Ferenc és Benczik Gabriella ellenzéki képviselők nevével fémjelzett közleményben úgy fogalmaznak:

Bízunk benne, hogy a városvezetés, miként a színházkerti parkolóház építése elleni tiltakozáskor, ezúttal is figyelembe veszi a veszprémiek véleményét, és nem zárja el a Látóhegyet a Cholnoky városrésztől.

Ugyanakkor, amíg a színházkerti mélygarázs esetében egy koncepció ellen emelték fel a hangjukat, amely addig csupán tervezőasztalon létezett, addig jelen esetben egy olyan fejlesztés módosításáért kampányoltak, amelynek a kivitelezése már javában zajlik, ráadásul állami beruházásként.

Kapcsolódó cikk
Változó idők, változó álláspontok
Nem csillapodtak a kedélyek a 8-as út elkerülőjével kapcsolatban, amely mostanra a politikai csatározások középpontjává vált. Pedig az ezzel kapcsolatos viták több mint egy évtizedig is visszanyúlnak, bár akkortájt még egészen más véleményen voltak az ellenzéki képviselők, mint ma. Régi jegyzőkönyvek leirataiból próbáljuk meg kibogozni, hogyan változtak a vélemények a 8-as elkerülőjével kapcsolatban és arra is fény derül, mi köze a 4-es metró építésének a veszprémi útszakaszhoz.
vehir.hu
további cikkek
Veszprémi ellenzék: nem járható ez az út! 8-as út Veszprémi ellenzék: nem járható ez az út! A Veszprémet kikerülő 8-as főút nyugati szakaszának fejlesztését sürgeti a helyi ellenzék, valamint aggodalmuknak is hangot adtak, amiért ez a beruházás egyelőre – nem tudni meddig – kikerült az államilag finanszírozott projektek közül. Erről Hartmann Ferenc, az MSZP helyi önkormányzati képviselője és Grőber Attila, Veszprém vármegye és Pápa DK-s önkormányzati képviselője beszéltek hétfő délután az érintett szakasz mellett. 2024. január 30. 11:32 Felújítás miatt forgalomkorlátozás lesz a városlődi völgyhídon Felújítás miatt forgalomkorlátozás lesz a városlődi völgyhídon Felújítási munkákat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 8-as főúton, az Ajka és Veszprém között elhelyezkedő Városlődi völgyhídon – közölte a társaság. 2023. augusztus 30. 11:34 Csütörtökön ideiglenesen megváltozik a forgalmi rend az új 8-ason Csütörtökön ideiglenesen megváltozik a forgalmi rend az új 8-ason 2023. április 19. 8:42 Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért útfejlesztés Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért Több veszprémi útfejlesztési projekt kapcsán arra kérte Hartmann Ferenc, helyi szocialista önkormányzati képviselő az Országgyűlés MSZP-frakcióját, hogy nyújtsanak be módosító indítványt az ország 2023-as költségvetéséhez. Mindezt annak érdekében, hogy megvalósulhassanak ezek a beruházások, amelyeknek a tervei készen vannak, de a forrás jelenleg nem áll rendelkezésre. 2023. március 27. 13:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.