Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

900 aláírás a látóhegyi aluljáróért és a Kalmár téri körforgalom ellen

2020. október 8. 4:00
Ellenzéki képviselők indítottak petíciót a 8-as út látóhegyi aluljárójáért, valamint a Kalmár téri körforgalom áthelyezéséért. Most közleményben számoltak be az eredményekről.

Mint írják, több száz aláírás gyűlt össze annak érdekében, hogy

  • a 8-as főút Veszprém déli elkerülő szakaszának átépítéséhez kapcsolódóan a Cholnoky városrész és a Látóhegy között aluljáróval legyen biztosított a gyalogos és kerékpáros közlekedés, valamint
  • az átépítés során a Kalmár téri lakásoktól kerüljön távolabb a körforgalom.

A vírusveszélyes időszak ellenére összesen mintegy 900 támogató aláírás szerepel a két kezdeményezésen. Ez jórészt személyes gyűjtés eredménye.

A Hartmann Ferenc, Gerstmár Ferenc és Benczik Gabriella ellenzéki képviselők nevével fémjelzett közleményben úgy fogalmaznak:

Bízunk benne, hogy a városvezetés, miként a színházkerti parkolóház építése elleni tiltakozáskor, ezúttal is figyelembe veszi a veszprémiek véleményét, és nem zárja el a Látóhegyet a Cholnoky városrésztől.

Ugyanakkor, amíg a színházkerti mélygarázs esetében egy koncepció ellen emelték fel a hangjukat, amely addig csupán tervezőasztalon létezett, addig jelen esetben egy olyan fejlesztés módosításáért kampányoltak, amelynek a kivitelezése már javában zajlik, ráadásul állami beruházásként.

Kapcsolódó cikk
Változó idők, változó álláspontok
Nem csillapodtak a kedélyek a 8-as út elkerülőjével kapcsolatban, amely mostanra a politikai csatározások középpontjává vált. Pedig az ezzel kapcsolatos viták több mint egy évtizedig is visszanyúlnak, bár akkortájt még egészen más véleményen voltak az ellenzéki képviselők, mint ma. Régi jegyzőkönyvek leirataiból próbáljuk meg kibogozni, hogyan változtak a vélemények a 8-as elkerülőjével kapcsolatban és arra is fény derül, mi köze a 4-es metró építésének a veszprémi útszakaszhoz.
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.