2022. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

A közgyűlés döntéseit kommentálta Kovács Rajmund

A két héttel ezelőtti közgyűlés döntéseit kommentálta keddi sajtótájékoztatóján Kovács Rajmund független önkormányzati képviselő.

Kovács Rajmund négy, a szeptemberi közgyűlésen tárgyalt témát elevenített fel keddi sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett, hogy az önkormányzat visszaadta a kulturális negyed felújítására nyert 1,6 milliárd forintos uniós támogatást, hogy nagyobb összegre, 2,9 milliárd forintra pályázhasson. A testületi ülésen a polgármester elmondta: a Települési és Területi Operatív Programban fix összeg áll a város rendelkezésre, ezen belül azonban van lehetőség a sorok közötti átcsoportosításra. Kovács Rajmund szerint amennyiben ez mégsem így lesz, és a város elesik az 1,6 milliárdos már megítélt támogatástól, akkor azért a polgármesternek személyesen kell vállalnia a felelősséget.

Kapcsolódó cikk
Közel hárommilliárdos uniós forrásból tennék szerethetővé a belvárosi parkot
Többek között az építési szabályzat módosításáról, a költségvetés állapotáról és a kulturális negyedről is szó volt a szeptemberi közgyűlésen.

A képviselő az adórendelet módosításáról is megemlékezett: azt egy törvényi módosítás miatt kellett megváltoztatni úgy, hogy a közterületen lévő reklámfelületek adómentessé váljanak. A képviselő szerint a kormány megsarcolja a településeket, és nem tudja elfogadni érvként, hogy közben Veszprém mennyi támogatást kap – más településekkel ugyanis nem ilyen bőkezű a kormány.

A szeptemberi közgyűlésen leszavazták a független képviselő azon indítványát is, melyben a V-Busz felügyelőbizottságának létszámbővítését kezdeményezte. Úgy gondolja, a nagyobb felügyelet erősebb kontrollt biztosítana a tulajdonos önkormányzat számára, ami révén számos anomália elkerülhető lenne. Megjegyezte: irigykedve nézi a székesfehérvári és győri vadonatúj buszokat, miközben Veszprémnek csak használt, leharcolt járművek jutottak.

Végül az egykori Csarnok Kft. –  jelenlegi nevén Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztési Kft. – törzstőkéjének emelését kritizálta. Mint mondta, az előterjesztés eleve valótlan számokat tartalmazott a társaság törzstőkéjére vonatkozóan. Hozzátette: azért sem szavazta meg az előterjesztést, mert a cég folyamatosan veszteséges volt az elmúlt években. 

Kovács Rajmund végül arra kérte a veszprémieket, hordjanak maszkot, mossanak kezet, tartsák a távolságot, vigyázzanak magukra és egymásra a járvány miatt.

 

vehir.hu

További cikkek

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort
Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort
Újra miniszterelnökké választotta Orbán Viktort az Országgyűlés hétfőn.
Ovádi Pétert is frakcióvezető-helyettesnek választotta meg a Fidesz új parlamenti képviselő-csoportja
Ovádi Pétert is frakcióvezető-helyettesnek választotta meg a Fidesz új parlamenti képviselő-csoportja
Hivatalosan is megalakult a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja. A 117 fős kormánypárti frakció az alakuló ülésen egyhangúlag döntött arról, hogy Kövér Lászlót jelöli az Országgyűlés elnöki tisztségére.
Véget ért a levélszavazatok feldolgozása is, Veszprém megyében ezek a végleges számok
Véget ért a levélszavazatok feldolgozása is, Veszprém megyében ezek a végleges számok
Így szavaztak a veszprémiek: Ovádi megelőzte a pártlistákat is
Így szavaztak a veszprémiek: Ovádi megelőzte a pártlistákat is
Veszprém 56 szavazókörének eredményeit megvizsgálva kirajzolódik, hogy melyik városrészben dominált a kormánypárt és hol volt népszerűbb az ellenzék. Az adatokból viszont az is kiolvasható, hogy a győztes Ovádi Pétert sokan még úgy is támogatták, hogy a pártlistánál nem a Fidesz-KDNP-t ikszelték be.
Meddig szemezhetünk még a politikai pártok plakátjaival?
Meddig szemezhetünk még a politikai pártok plakátjaival?
Vasárnap az országgyűlési választással véget ért a politikai kampány, viszont a jelölteket ábrázoló plakátok többsége még kint van a város oszlopain. Hogy meddig kell ezeket eltávolítani és kinek, arról a választási törvény pontosan rendelkezik.