Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A közgyűlés döntéseit kommentálta Kovács Rajmund

2020. október 8. 4:00
A két héttel ezelőtti közgyűlés döntéseit kommentálta keddi sajtótájékoztatóján Kovács Rajmund független önkormányzati képviselő.

Kovács Rajmund négy, a szeptemberi közgyűlésen tárgyalt témát elevenített fel keddi sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett, hogy az önkormányzat visszaadta a kulturális negyed felújítására nyert 1,6 milliárd forintos uniós támogatást, hogy nagyobb összegre, 2,9 milliárd forintra pályázhasson. A testületi ülésen a polgármester elmondta: a Települési és Területi Operatív Programban fix összeg áll a város rendelkezésre, ezen belül azonban van lehetőség a sorok közötti átcsoportosításra. Kovács Rajmund szerint amennyiben ez mégsem így lesz, és a város elesik az 1,6 milliárdos már megítélt támogatástól, akkor azért a polgármesternek személyesen kell vállalnia a felelősséget.

Kapcsolódó cikk
Közel hárommilliárdos uniós forrásból tennék szerethetővé a belvárosi parkot
Többek között az építési szabályzat módosításáról, a költségvetés állapotáról és a kulturális negyedről is szó volt a szeptemberi közgyűlésen.

A képviselő az adórendelet módosításáról is megemlékezett: azt egy törvényi módosítás miatt kellett megváltoztatni úgy, hogy a közterületen lévő reklámfelületek adómentessé váljanak. A képviselő szerint a kormány megsarcolja a településeket, és nem tudja elfogadni érvként, hogy közben Veszprém mennyi támogatást kap – más településekkel ugyanis nem ilyen bőkezű a kormány.

A szeptemberi közgyűlésen leszavazták a független képviselő azon indítványát is, melyben a V-Busz felügyelőbizottságának létszámbővítését kezdeményezte. Úgy gondolja, a nagyobb felügyelet erősebb kontrollt biztosítana a tulajdonos önkormányzat számára, ami révén számos anomália elkerülhető lenne. Megjegyezte: irigykedve nézi a székesfehérvári és győri vadonatúj buszokat, miközben Veszprémnek csak használt, leharcolt járművek jutottak.

Végül az egykori Csarnok Kft. –  jelenlegi nevén Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztési Kft. – törzstőkéjének emelését kritizálta. Mint mondta, az előterjesztés eleve valótlan számokat tartalmazott a társaság törzstőkéjére vonatkozóan. Hozzátette: azért sem szavazta meg az előterjesztést, mert a cég folyamatosan veszteséges volt az elmúlt években. 

Kovács Rajmund végül arra kérte a veszprémieket, hordjanak maszkot, mossanak kezet, tartsák a távolságot, vigyázzanak magukra és egymásra a járvány miatt.

 

vehir.hu
további cikkek
Bejelentette veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom választás 2024 Bejelentette veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak. ma 17:06 A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Hétvezér A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Novák Katalin lemondásával elvesztett valamit a politikai közélet, amit Sulyok Tamás valószínűleg sosem fog tudni pótolni. Cserébe ő képes adni valamit, amit viszont Novák nem tudott volna. Sólyom László szellemisége újra bejárhatja a Sándor-palota termeit, miközben a politikai show-tól elbúcsúzhatunk. Véleménycikk a csütörtöki balatonalmádi bejelentésről. 2024. február 23. 14:17 'Nyugatiak vagyunk mi is, csak normálisak' politika 'Nyugatiak vagyunk mi is, csak normálisak' Hogyan próbál Magyarország lavírozni a nagyhatalmak különböző érdekei közt és hogyan jöhet ki mégis jól ebből egy ilyen kis ország Európában? Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója ezekről is beszélt szerda este Veszprémben a Mathias Corvinus Collegium veszprémi képzési központjának előadásán, ahol legújabb, Huszárvágás című könyvét is bemutatta. 2024. február 22. 11:28 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.