2020. november 29.
//
Taksony névnap

A közgyűlés döntéseit kommentálta Kovács Rajmund

A két héttel ezelőtti közgyűlés döntéseit kommentálta keddi sajtótájékoztatóján Kovács Rajmund független önkormányzati képviselő.

Kovács Rajmund négy, a szeptemberi közgyűlésen tárgyalt témát elevenített fel keddi sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett, hogy az önkormányzat visszaadta a kulturális negyed felújítására nyert 1,6 milliárd forintos uniós támogatást, hogy nagyobb összegre, 2,9 milliárd forintra pályázhasson. A testületi ülésen a polgármester elmondta: a Települési és Területi Operatív Programban fix összeg áll a város rendelkezésre, ezen belül azonban van lehetőség a sorok közötti átcsoportosításra. Kovács Rajmund szerint amennyiben ez mégsem így lesz, és a város elesik az 1,6 milliárdos már megítélt támogatástól, akkor azért a polgármesternek személyesen kell vállalnia a felelősséget.

Kapcsolódó cikk
Közel hárommilliárdos uniós forrásból tennék szerethetővé a belvárosi parkot
Többek között az építési szabályzat módosításáról, a költségvetés állapotáról és a kulturális negyedről is szó volt a szeptemberi közgyűlésen.

A képviselő az adórendelet módosításáról is megemlékezett: azt egy törvényi módosítás miatt kellett megváltoztatni úgy, hogy a közterületen lévő reklámfelületek adómentessé váljanak. A képviselő szerint a kormány megsarcolja a településeket, és nem tudja elfogadni érvként, hogy közben Veszprém mennyi támogatást kap – más településekkel ugyanis nem ilyen bőkezű a kormány.

A szeptemberi közgyűlésen leszavazták a független képviselő azon indítványát is, melyben a V-Busz felügyelőbizottságának létszámbővítését kezdeményezte. Úgy gondolja, a nagyobb felügyelet erősebb kontrollt biztosítana a tulajdonos önkormányzat számára, ami révén számos anomália elkerülhető lenne. Megjegyezte: irigykedve nézi a székesfehérvári és győri vadonatúj buszokat, miközben Veszprémnek csak használt, leharcolt járművek jutottak.

Végül az egykori Csarnok Kft. –  jelenlegi nevén Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztési Kft. – törzstőkéjének emelését kritizálta. Mint mondta, az előterjesztés eleve valótlan számokat tartalmazott a társaság törzstőkéjére vonatkozóan. Hozzátette: azért sem szavazta meg az előterjesztést, mert a cég folyamatosan veszteséges volt az elmúlt években. 

Kovács Rajmund végül arra kérte a veszprémieket, hordjanak maszkot, mossanak kezet, tartsák a távolságot, vigyázzanak magukra és egymásra a járvány miatt.

 

vehir.hu

További cikkek

Orbán-Morawiecki: a költségvetési feltételrendszer gyengítené a jogállamiságot az EU-ban
Orbán-Morawiecki: a költségvetési feltételrendszer gyengítené a jogállamiságot az EU-ban
Nem megerősítené, hanem gyengítené a jogállamiságot az Európai Unióban az új többéves költségvetéshez kötődő feltételrendszer, a tervezett mechanizmust politikai eszközként használhatnák fel - szögezte le közös nyilatkozatában Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő, miután tárgyalást folytattak csütörtökön Budapesten.
Tőkealap létrehozásáról és intézményvezetőkről dönthet a polgármester
Tőkealap létrehozásáról és intézményvezetőkről dönthet a polgármester
A tavaszi veszélyhelyzethez hasonlóan ezúttal is a polgármester dönthet a közgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésekben.
Az LMP szerint sürgősen emelni kell az otthonápolási díjat
Az LMP szerint sürgősen emelni kell az otthonápolási díjat
Ungár Péter országgyűlési képviselő Veszprémben beszélt az általuk megfogalmazott javaslatokról.
Trump Nevadában, Biden Észak-Karolinában kampányolt
Trump Nevadában, Biden Észak-Karolinában kampányolt
Mind Nevada, mind Észak-Karolina úgynevezett csatatér- vagy ingadozó - vagyis nem egyértelműen demokratákra vagy republikánusokra voksoló - államnak számít, noha Nevadában 2004 óta nem győzött republikánus, Észak-Karolinában 2008 óta pedig demokrata párti elnökjelölt.
Így zárultak az önkormányzati választások Veszprém megyében
Így zárultak az önkormányzati választások Veszprém megyében
Négy településen: Balatonfűzfőn, Balatonszepezden, Megyeren és Szigligeten tartottak időközi választásokat vasárnap.