2021. október 24.
//
Salamon névnap

A közgyűlés döntéseit kommentálta Kovács Rajmund

A két héttel ezelőtti közgyűlés döntéseit kommentálta keddi sajtótájékoztatóján Kovács Rajmund független önkormányzati képviselő.

Kovács Rajmund négy, a szeptemberi közgyűlésen tárgyalt témát elevenített fel keddi sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett, hogy az önkormányzat visszaadta a kulturális negyed felújítására nyert 1,6 milliárd forintos uniós támogatást, hogy nagyobb összegre, 2,9 milliárd forintra pályázhasson. A testületi ülésen a polgármester elmondta: a Települési és Területi Operatív Programban fix összeg áll a város rendelkezésre, ezen belül azonban van lehetőség a sorok közötti átcsoportosításra. Kovács Rajmund szerint amennyiben ez mégsem így lesz, és a város elesik az 1,6 milliárdos már megítélt támogatástól, akkor azért a polgármesternek személyesen kell vállalnia a felelősséget.

Kapcsolódó cikk
Közel hárommilliárdos uniós forrásból tennék szerethetővé a belvárosi parkot
Többek között az építési szabályzat módosításáról, a költségvetés állapotáról és a kulturális negyedről is szó volt a szeptemberi közgyűlésen.

A képviselő az adórendelet módosításáról is megemlékezett: azt egy törvényi módosítás miatt kellett megváltoztatni úgy, hogy a közterületen lévő reklámfelületek adómentessé váljanak. A képviselő szerint a kormány megsarcolja a településeket, és nem tudja elfogadni érvként, hogy közben Veszprém mennyi támogatást kap – más településekkel ugyanis nem ilyen bőkezű a kormány.

A szeptemberi közgyűlésen leszavazták a független képviselő azon indítványát is, melyben a V-Busz felügyelőbizottságának létszámbővítését kezdeményezte. Úgy gondolja, a nagyobb felügyelet erősebb kontrollt biztosítana a tulajdonos önkormányzat számára, ami révén számos anomália elkerülhető lenne. Megjegyezte: irigykedve nézi a székesfehérvári és győri vadonatúj buszokat, miközben Veszprémnek csak használt, leharcolt járművek jutottak.

Végül az egykori Csarnok Kft. –  jelenlegi nevén Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztési Kft. – törzstőkéjének emelését kritizálta. Mint mondta, az előterjesztés eleve valótlan számokat tartalmazott a társaság törzstőkéjére vonatkozóan. Hozzátette: azért sem szavazta meg az előterjesztést, mert a cég folyamatosan veszteséges volt az elmúlt években. 

Kovács Rajmund végül arra kérte a veszprémieket, hordjanak maszkot, mossanak kezet, tartsák a távolságot, vigyázzanak magukra és egymásra a járvány miatt.

 

vehir.hu

További cikkek

Márki-Zay Péter nyerte a kaotikus előválasztást
Márki-Zay Péter nyerte a kaotikus előválasztást
Bár vasárnap este még nem volt teljes a szavazatok feldolgozottsága, Márki-Zay Péternek szinte behozhatatlan előnye van Dobrev Klárával szemben, így várhatóan ő lesz Orbán Viktor kihívója a jövő évi országgyűlési választáson.
Bemutatta veszprémi jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom
Bemutatta veszprémi jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom
A párt a helyi szervezetet két éve elnöklő Kovacsics Zsoltot indítja Veszprém megye 1. számú egyéni választókerületében.
Karácsony visszalépett a jelölt-jelöltségtől
Karácsony visszalépett a jelölt-jelöltségtől
Karácsony Gergely péntek délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy annak ellenére, hogy az előválasztás első fordulójában a második legtöbb szavazatot kapta, visszalép a miniszterelnök-jelölt-jelöltségtől és Márki-Zay Pétert fogja támogatni Dobrev Klára ellenében.
Ovádi Péter is reagált az ellenzéki előválasztás eredményére
Ovádi Péter is reagált az ellenzéki előválasztás eredményére
A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője a demokratikus alapelveket kérdőjelezte meg az előválasztás kapcsán a veszprémi példa alapján.
Meglepetés (?) az előválasztáson: Csonka megverte Mesterházyt Veszprémben
Meglepetés (?) az előválasztáson: Csonka megverte Mesterházyt Veszprémben
Kétszer annyi szavazatot gyűjtött be a DK jelöltje, Dr. Csonka Balázs, mint Mesterházy Attila az ellenzéki előválasztáson Veszprémben, így várhatóan ő lesz a kihívója a Fidesz-KDNP jelöltjének a jövő évi országgyűlési választáson. A miniszterelnök-jelöltek közül Dobrev Klára gyűjtötte be a legtöbb voksot, mögötte nem sokkal lemaradva Karácsony Gergely végzett.