Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A hétvégén rendezik meg a Nemzeti Vágtát

2020. október 12. 4:00 // Forrás: mti
A bakonyi települések előfutamát augusztusban rendezték, zirci és csetényi lovasok is rajthoz állnak a hétvégén.

Az augusztusban Zirc-Tündérmajorban megrendezett augusztusi zárt kapus előválogatót a csetényi Vörös József nyerte, mögötte sorrendben a soltvadkerti Somogyi József, a decsi Schvarzenbart Bálint és a zirci Fekete Roland végzett. Mind a négyen továbbjutottak a Nemzeti Vágtára.

A hétvégi budapesti futamokat szintén nézők nélkül rendezik meg, az eseményt a Duna TV közvetíti élőben. A programon a nyolc helyszínen tartott elővágták győztesei, 72 lovas vesz részt. 

A nézők a vágta mellett magasugrató és kishuszárversenyeket is láthatnak, emellett a rendezvény részeként az 1848-49-es forradalom és szabadságharcot idéző csatajeleneteket tekinthetnek meg. A járvány miatt a hagyományos nemzetközi futamot is új módon kénytelenek lebonyolítani: Magyarországon élő külföldiek versengenek majd. 

A szervezők szerint az elmúlt tizenkét év eredménye azt igazolja, hogy a történelmi hangulatú lovas esemény beépült a köztudatba, széleskörű népszerűségnek örvend, beváltotta célkitűzéseit és a hagyományőrzés különleges, szórakoztató, nemzeti egységet teremtő eszköze lett.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.