Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Bakony Harcihelikopter Ezredre emlékeztek

2020. október 13. 4:00
A katonai helikopteres repülés alapjait a 87. Bakony Harcihelikopter Ezred és jogelődje teremtette meg Magyarországon.

Hosszú évek hagyománya, hogy októberben a Táborállás parkban elhelyezett emlékműnél koszorúzással emlékeznek meg a Magyar Honvédség 87. Bakony Harcihelikopter Ezredről és jogelődjeiről, valamint az ott szolgáló katonákról és polgári alkalmazottakról. A 2020-as eseményt október 9-én tartották.

Idén a beszédet Horváth Alajos nyugállományú repülő őrnagy, a Corvin Alapítvány elnöke mondta, aki a szokásostól eltérően nem az 1958-ban alapított majd 2004-ben megszüntetett ezred történetéről, hanem az alakulatnál szolgáló katonákról, műszakiakról és hajózókról emlékezett meg. - Ők voltak azok, akik a magyarországi katonai helikopteres repülés alapjait megteremtve folyamatosan fejlesztették a helikopterek sokoldalú alkalmazását kezdve a harci alkalmazástól a gazdasági munkákig és a katasztrófa elhárításig - mondta.

A beszédet követően Szabó György kiemelt tábori református lelkész mondott imát, majd a nyugdíjas katonákat képviselő civil szervezetek, valamint az önkormányzat részéről Pálinkás Roland képviselő helyezték el az emlékezés koszorúit a Táborállás parkban lévő emlékműnél. 

Ge. Á.
további cikkek
Mintegy 4 ezer katona lépett be a Magyar Honvédségbe 2023-ban Mintegy 4 ezer katona lépett be a Magyar Honvédségbe 2023-ban A Magyar Honvédség idén mintegy 4 ezer új katonát üdvözölhetett soraiban - közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az MTI-vel a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombati közleménye szerint.   2023. december 30. 15:27 Képriport: Az elhunyt katonákról is megemlékeztek mindenszentek előtt Mindenszentek Képriport: Az elhunyt katonákról is megemlékeztek mindenszentek előtt Megemlékezést szervezett az Alsóvárosi temetőbe a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ.  2023. október 31. 12:08 Második világháborús magyar vadászgép roncsait emelték ki a Balatonból Második világháborús magyar vadászgép roncsait emelték ki a Balatonból A Messerschmitt Me 109 típusú vadászrepülőgépet Beregszászi Sándor szakaszvezető vezette. 2023. október 26. 14:26 Helikopterek személyzetének legmagasabb szintű harcászati kiképzése zajlik Pápán Helikopterek személyzetének legmagasabb szintű harcászati kiképzése zajlik Pápán Helikopterek személyzetének legmagasabb szintű harcászati kiképzése zajlik a pápai MH 47. Bázisrepülőtéren. Az Európai Védelmi Ügynökség (EDA) helikopterprogramjaira épülő, pénteken záruló gyakorlatban hat nemzet katonái vesznek részt, annak során az unió helikopteroktatóit választják és képzik ki - közölte Simon Zsolt ezredes hétfőn újságírókkal a helyszínen. 2023. október 16. 20:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.