2021. március 8.
//
Zoltán névnap

A Bakony Harcihelikopter Ezredre emlékeztek

A katonai helikopteres repülés alapjait a 87. Bakony Harcihelikopter Ezred és jogelődje teremtette meg Magyarországon.

Hosszú évek hagyománya, hogy októberben a Táborállás parkban elhelyezett emlékműnél koszorúzással emlékeznek meg a Magyar Honvédség 87. Bakony Harcihelikopter Ezredről és jogelődjeiről, valamint az ott szolgáló katonákról és polgári alkalmazottakról. A 2020-as eseményt október 9-én tartották.

Idén a beszédet Horváth Alajos nyugállományú repülő őrnagy, a Corvin Alapítvány elnöke mondta, aki a szokásostól eltérően nem az 1958-ban alapított majd 2004-ben megszüntetett ezred történetéről, hanem az alakulatnál szolgáló katonákról, műszakiakról és hajózókról emlékezett meg. - Ők voltak azok, akik a magyarországi katonai helikopteres repülés alapjait megteremtve folyamatosan fejlesztették a helikopterek sokoldalú alkalmazását kezdve a harci alkalmazástól a gazdasági munkákig és a katasztrófa elhárításig - mondta.

A beszédet követően Szabó György kiemelt tábori református lelkész mondott imát, majd a nyugdíjas katonákat képviselő civil szervezetek, valamint az önkormányzat részéről Pálinkás Roland képviselő helyezték el az emlékezés koszorúit a Táborállás parkban lévő emlékműnél. 

Ge. Á.

További cikkek

Katonai tábor épül Rátótnál
Katonai tábor épül Rátótnál
A NATO finanszírozásában épül új katonai tábor Gyulafirátót mellett – írta szerdán a Magyar Hírlap.
Újabb speciális tartalékos katonai kiképzések indulhatnak februárban
Újabb speciális tartalékos katonai kiképzések indulhatnak februárban
Továbbra is várja a speciális önkéntes tartalékos szolgálatra jelentkezőket a Magyar Honvédség. A 6+6 hónapos munkahelyteremtő programhoz nyár óta közel ezren csatlakoztak, de a szolgálat iránt továbbra is nagy az érdeklődés, ezért akár már február 1-jén újabb kiképzések indulhatnak.
Elkészült a honvédség veszprémi logisztikai központja
Elkészült a honvédség veszprémi logisztikai központja
átadták a NIPÜF Csoport legújabb létesítményét az Inpark Veszprém ipari parkban. A több mint 20 ezer négyzetméteres csarnok és a hozzá tartozó kiszolgáló épületek a Magyar Honvédség új anyagellátó raktárbázisaként működnek majd. A Honvédelmi Minisztérium megbízásából fejlesztett ingatlanokra hosszú távú bérleti megállapodást kötöttek a felek.
Megjelentek a katonák az utcákon
Megjelentek a katonák az utcákon
Hétfőtől a kórházakban, keddtől az utcákon is találkozhatnak az emberek katonákkal, akik továbbra is részt vesznek a határvédelmi feladatokban és az intézmény-fertőtlenítésekben is - mondta a Magyar Honvédség Parancsnokságának képviseletében Torba Attila alezredes a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
Halottainkra emlékeztek a katonák
Halottainkra emlékeztek a katonák
Halottak napi megemlékezést tartott a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ pénteken az Alsóvárosi temetőben.