Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Autószerelés levegővel

2020. október 16. 9:27

Amikor az autószerelésre gondolsz, neked mi jut az eszedbe? Szinte biztos, hogy először az olajos kéz, arc és a villáskulcs, igaz? És bár valóban van olaj és van villáskulcs is a képben, ha autószerelésről van szó, azért nem teljesen így néz ki a helyzet. Egy autószerelő műhelyben (legyen az magán vagy hivatalos) ennél azért sokkal több szerszám, kiegészítő, segédeszköz van, amire nagy szükség lehet.

Vannak egészen meglepő dolgok is a műhelyekben. Persze azon senki sem lepődik meg, hogy ott a villáskulcs, vagy hogy ott az autóemelő szerkezet. Ahogy azon sem, hogy kalapács és csavarhúzó is van a műhelyben. Azokon a helyeken, ahol szeretnek hatékonyan dolgozni, ott még szerszám rendszerező is van, legyen szó akár asztali, akár fali kivitelről.

De mindez egyáltalán nem meglepő, maximum annak, aki nem szerelt még autót, vagy nem volt még autószerelőnél. Viszont abba belegondoltál már, hogy a levegőnek is nagy szerepe van az autószerelésben? Ha nem tudod, miről írok, hamarosan megérted.

Alap levegős szerszámok

Mire is mennénk levegő nélkül egy kerékfújó pumpánál, igaz? De egyértelműen levegő kell a kisebb emelőkhöz is. Vagy ott vannak a nyomásellenőrzők, amikhez nyilván szintén levegőre van szükségünk. Ezek azért elég alapvető eszközök, de ha belegondolunk kicsit, meglepődhetünk azon, hogy mennyi mindenhez kell a levegő, ha autószerelésről beszélünk.

Ott van még a kompresszor is, mely szintén alapeszköz, és persze nem csak autószereléshez használják. Nagyon sok más esetben is jól jön a háznál, egyszerűen jó, ha van otthon. Viszont nem mindegy, hogy milyen kompresszorról beszélünk, mert egy “hobbi szintű” kivitel elég otthonra, egy műhelybe viszont már komolyabbra lesz szükséged. Nézzük meg, miért és mire is gondolok!

Kompresszoros megoldások

Ahogy írtam is, jó a kompresszor a háznál, de a műhelyben is. Nagyban tudja segíteni, megkönnyíteni és meggyorsítani a munkát. Ha komolyan gondolod az autószerelést, akkor mindenképp szerezz be egy komoly, minőségi kompresszort. Ha ez megvan, akkor megnyílik a lehetőségek tárháza előtted. Ha kíváncsi vagy a lehetőségekre, keresd fel a www.szerszamrendelo.hu oldalát, ahol sok kiváló, levegős szerszámot találsz.

Persze szükséged lesz légtömlőkre és lefúvó pisztolyokra is, de itt még nincs vége. Én a helyedben mindenképp elgondolkoznék azok, hogy a lehető legjobban kihasználjam a kompresszorban rejlő előnyöket. Mindenképp beruháznék egy alvázvédő pisztolyra. Persze olyan klasszikusokat se hagyj ki, mint a festékszóró pisztoly, melyre szintén bármikor szükséged lehet, és jó, ha van kéznél.

Levegős szerszámgépek, légkulcsok

Az igazi lehetőségek a légkulcsokban rejlenek. Nem csak gyors, egyszerű, de energiatakarékos megoldások is egyben. Nem kell aggódni az akkumulátor lemerülése miatt, nem agyalsz azon, hogy feltöltötted-e az akkumulátort. Ráadásul sokkal nagyobb erőkifejtésre is képesek. Sok előnyük van, mindenképp megéri rájuk beruházni!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.