A Magyar Turizmus Zrt. 2006-ban hozta létre a Rozmaring díjat, melynek odaítélésének alapfeltétele, hogy a vendéglátóhely olyan településen legyen, amely benevezett a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenybe. A díjat azok az éttermek kaphatják meg, amelyeknek éttermi kínálata magas színvonalú, és ezzel párhuzamosan környezetük rendezettsége, növényekkel és virágokkal való díszítése különösen igényes.
A díjat minden turisztikai régióból évente csak egy étterem kapja meg, melynek odaítélésére a Magyar Turizmus Zrt. Regionális Marketing Igazgatóságai tesznek javaslatot.

Oliva Étterem beltéri panoráma
Díjazottak:
Balaton Régió: Romantik Kis Helikon Étterem, Hévíz
Budapest-Közép-Dunavidék régió: Kincsem Lovaspark étterme, Tápiószentmárton
Dél-Alföld régió: Kiskőrössy Halászcsárda, Szeged
Dél-Dunántúl régió: Margit Pince, Sióagárd
Észak-Alföld régió: Bajnok Étterem, Szolnok
Észak-Magyarország régió: Rózsa Étterem, Mezőkövesd
Közép-Dunántúl régió: Oliva Étterem és Grillkert, Veszprém
Nyugat-Dunántúl régió: Rigótanya Étterem, Bük
Tisza-tavi régió: Szélkakas étterem, Kunhegyes