2021. október 24.
//
Salamon névnap

Így zárultak az önkormányzati választások Veszprém megyében

Négy településen: Balatonfűzfőn, Balatonszepezden, Megyeren és Szigligeten tartottak időközi választásokat vasárnap.

A független Szanyi Szilviát választották polgármesternek a vasárnapi időközi önkormányzati választáson Balatonfűzfőn. A tisztségért három független jelölt indult, közülük Szanyi Szilvia 1160, Gál Andrea 677, Bárdi-Farkas János 69 szavazatot kapott. A névjegyzékben szereplő 3791 választópolgár közül 1922-en jelentek meg az időközi választáson, és 1906 érvényes szavazatot adtak le. A választók a város képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a hat helyért 16 független jelölt indult. 

A független Biró Imrét választották polgármesternek Balatonszepezden. A tisztségért négy független jelölt indult, közülük Biró Imre 119, Bocskov Petrov Jordán 113, Selmi Gábor 11, Szász Péter 3 szavazatot kapott. A névjegyzékben szereplő 398 választópolgár közül 255-en jelentek meg az időközi választáson, és 246 érvényes szavazatot adtak le.  A választók a falu képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a négy helyért 13 független jelölt indult.

A tisztségért egyedül induló független Komendánt Irént választották polgármesternek Megyeren. A névjegyzékben szereplő 29 választópolgár közül 14-en mentek el szavazni, egy voks érvénytelen lett, így Komendánt Irént 13 szavazattal választották meg polgármesternek. A választók a falu képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a két helyre ketten pályáztak.

A független Balassa Dánielt választották polgármesternek Szigligeten. A tisztségért kilenc független jelölt indult, akik közül ketten - Baj József és Ulbert István - visszaléptek a jelöltségtől.  A hét független jelölt közül Balassa Dániel 351, Idrányi Péter 137, Pálfi Szabolcs 27, Kaszás Lajos Attiláné Kovács Edit 15, Zsezserán Jánosné 8, Páhy László 4, Mészáros Géza 3 szavazatot kapott. A névjegyzékben szereplő 834 választópolgár közül 546-an jelentek meg az időközi választáson, és 545 érvényes szavazatot adtak le.  A választók a falu képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a négy helyért 23 független jelölt indult.

A Veszprém megyei településeken azért tartottak időközi helyhatósági választást, mert azokon a képviselő-testület korábban kimondta a feloszlását.

vehir.hu

További cikkek

A néplélek vezette a magyarokat ‘56-ban
A néplélek vezette a magyarokat ‘56-ban
A Megyeház téren rendezték meg az önkormányzat központi ünnepségét október 23-án, melynek szónoka Ovádi Péter parlamenti képviselő volt.
Orbán: arra a napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában
Orbán: arra a napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában
Arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartott ünnepi beszédében.
Gyulafirátóton lelőtt katona emléke előtt hajtottak fejet
Gyulafirátóton lelőtt katona emléke előtt hajtottak fejet
Az ismeretlen katona sírjánál emlékeztek 1956 áldozataira Gyulafirátóton.
Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt
Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt
Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján szombat délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.
12 nap, ami megrengette a Szovjetuniót
12 nap, ami megrengette a Szovjetuniót
A kistelepüléseken is 1956. október 23-ra emlékeznek. Hajmáskéren Ovádi Péter országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta: a forradalom rövid 12 napja alatt megváltoztatta az egész nemzet és Európa szemléletét az idegen zsarnoki hatalmakkal szemben.