2020. november 29.
//
Taksony névnap

Így zárultak az önkormányzati választások Veszprém megyében

Négy településen: Balatonfűzfőn, Balatonszepezden, Megyeren és Szigligeten tartottak időközi választásokat vasárnap.

A független Szanyi Szilviát választották polgármesternek a vasárnapi időközi önkormányzati választáson Balatonfűzfőn. A tisztségért három független jelölt indult, közülük Szanyi Szilvia 1160, Gál Andrea 677, Bárdi-Farkas János 69 szavazatot kapott. A névjegyzékben szereplő 3791 választópolgár közül 1922-en jelentek meg az időközi választáson, és 1906 érvényes szavazatot adtak le. A választók a város képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a hat helyért 16 független jelölt indult. 

A független Biró Imrét választották polgármesternek Balatonszepezden. A tisztségért négy független jelölt indult, közülük Biró Imre 119, Bocskov Petrov Jordán 113, Selmi Gábor 11, Szász Péter 3 szavazatot kapott. A névjegyzékben szereplő 398 választópolgár közül 255-en jelentek meg az időközi választáson, és 246 érvényes szavazatot adtak le.  A választók a falu képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a négy helyért 13 független jelölt indult.

A tisztségért egyedül induló független Komendánt Irént választották polgármesternek Megyeren. A névjegyzékben szereplő 29 választópolgár közül 14-en mentek el szavazni, egy voks érvénytelen lett, így Komendánt Irént 13 szavazattal választották meg polgármesternek. A választók a falu képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a két helyre ketten pályáztak.

A független Balassa Dánielt választották polgármesternek Szigligeten. A tisztségért kilenc független jelölt indult, akik közül ketten - Baj József és Ulbert István - visszaléptek a jelöltségtől.  A hét független jelölt közül Balassa Dániel 351, Idrányi Péter 137, Pálfi Szabolcs 27, Kaszás Lajos Attiláné Kovács Edit 15, Zsezserán Jánosné 8, Páhy László 4, Mészáros Géza 3 szavazatot kapott. A névjegyzékben szereplő 834 választópolgár közül 546-an jelentek meg az időközi választáson, és 545 érvényes szavazatot adtak le.  A választók a falu képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a négy helyért 23 független jelölt indult.

A Veszprém megyei településeken azért tartottak időközi helyhatósági választást, mert azokon a képviselő-testület korábban kimondta a feloszlását.

vehir.hu

További cikkek

Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
A Veszprémi Érsekség valamint Veszprém város közös adventi koszorúján az első gyertyát Udvardy György érsek és Ovádi Péter országgyűlési képviselő gyújtották meg szombat este.
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadásából kiderült, mely intézményekben végzett friss diplomás munkavállalók havi bruttó átlagjövedelme a legmagasabb. A Pannon Egyetem az országos összevetésben a hatodik helyet érte el.
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
2013 óta változatlanok a jegyárak a veszprémi helyi járatos buszokon, ez az állapot fog jövőre megváltozni azáltal, hogy megemelkedik a V-Busz árait. Az ellenzék „eszement díjemelést” emleget, a polgármester a szolgáltatás modernizálásával, valamint a járványhelyzet negatív hatásaival indokolja a döntést.
Fenntartotta a Kúria a Mal Zrt. három egykori vezetőjének jogerős ítéletét
Fenntartotta a Kúria a Mal Zrt. három egykori vezetőjének jogerős ítéletét
Fenntartotta a Győri Ítélőtábla tavaly kiszabott jogerős ítéletének hatályát a vörösiszap-katasztrófa miatt indult büntetőügyben a Kúria pénteken nyilvánosan kihirdetett döntésével.
Több útszakasz is megújul megyénkben
Több útszakasz is megújul megyénkben
A Magyar Közút négy Veszprém megyei útszakasz felújításáról adott hírt.