Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ezért van szükséged a flavonoidokra

2020. október 27. 8:44

Amióta ember az ember, mindig áhítozott az egészségre, és rettegett a betegségektől. Az évezredek folyamán milliónyi gyógyító élt, akik mind a természet által kínált alapanyagokkal segítették a betegeket. Léteznek olyan növények, melyeket hatóanyagaik révén akár az istenek eledelének is nevezhetnénk. Hatásuk számos betegség esetén lenyűgöző.

Nézzük meg, hogy milyen betegségek megelőzésében vagy gyógyításában van kulcsszerepe például a flavonoidoknak.

Kis történet

A flavonoidok leginkább a növényekben található, gyógyhatással bíró vegyületek, a nevüket pedig (többségében) sárga színükről kapták (a sárga latinul flavus). Jelenleg több ezer, a természetben előforduló flavonoidot ismerünk.

Sokan tudják, hogy méltán lehetünk büszkék Szent-Györgyi Albertre, aki felfedezte a C-vitamint. Arról azonban, hogy a flavonoidok létét is ő és kutatótársa, Rusznyák István tárta a világ elé, már kevesebbet írnak. 

A legtöbb flavonoid igazán elsöprő hatást más vitaminok együttes alkalmazásával fejt ki. Ma már számos olyan készítmény létezik, amely a vitaminokat, a flavonoidokat és egyéb más ásványi anyagot tartalmaz, így támogatja az egészségünket.

A természet jolly jokere

Ha van ilyen kártyája az anyatermészetnek, akkor a flavonoidok biztosan azok. A tapasztalatok azt mutatják, hogy különböző vitaminokkal kombinálva más-más területeken nyújtanak segítséget. A Glabridin nevű flavonoid U-vitaminnal párosítva például a zsigeri zsírok lebontását és a koleszterinszint csökkentését segíti elő. Így azok számára a leghasznosabb, akik szeretnének javítani a vérképükön, és emellett súlyfeleslegükből is lefaragnának.

Szent-Györgyi Albert munkájának köszönhetően pedig tudjuk, hogy ezek a szervezet számára elengedhetetlen vegyületek, a C-Vitaminnal kombinálva erős érfalvédő hatással bírnak.

A fentieken kívül a flavonoidok az emésztési zavarok ellen is hatásosak. Elősegítik a bélrendszer zavartalan működését, és akár savtúltengés esetén is segítségül hívhatjuk őket.

Nőként sokaknak kell szembesülniük azzal a problémával, hogy a menstruáció idején komoly fájdalmak közepette kell helytállniuk a mindennapokban. Ilyenkor a legjobb lenne csak összegörnyedve feküdni és kivárni, amíg az a fájdalmas pár nap elmúlik. Azonban léteznek olyan flavonoidtartalmú készítmények, amelyek használatával az erős fájdalom enyhül, és nem kell havonta öt napra kivonniuk magukat a forgalomból. 

Növekvő testi és szellemi aktivitás, erős immunrendszer

A szeptemberi iskolakezdéssel járó stressz és a rossz idő a gyerekekre is negatív hatással van. Pedig nagy szükség van ilyenkor arra, hogy kellően tudjanak koncentrálni, hiszen a jövőjük múlik rajta. Ilyen esetben érdemes támogatni a fejlődő szervezetet, és ebben is nagy szerepük van a flavonoidoknak, természetesen egyéb kiegészítő vitaminokkal és ásványi anyagokkal karöltve.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.