2021. december 3.
//
Ferenc névnap

Biztonságban a sírkertekben

2020. november 1. 4:01
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság
Hamarosan tömegek látogatnak a temetőkbe. A sírkertek és környezetük biztonsága érdekében fogadják meg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

Veszprém megye rendőreit mindenszentek és halottak napja idején is az a szándék vezeti, hogy a csendes megemlékezés pillanatait ne zavarja meg bűncselekmény vagy baleset. A bűncselekmények megelőzése szempontjából azonban nélkülözhetetlen a lakosság felelős hozzáállása, partnersége, hogy kövessék a rendőrség prevenciós ajánlásait. Legalább ennyire fontos az is, hogy aki forgalmasabb temetőbe indul, számoljon a sírkertek környékén kialakuló torlódásokkal, parkolási nehézségekkel, és kellő türelemmel közlekedjen, valamint tartsa be a közlekedési szabályokat!

A Veszprémi Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat tanácsolja:

  • Ha teheti, a temetőlátogatást a nyitást követő órára időzítse, így nem okoz nehézséget kijelölt parkolóhelyet találni a bejárat közelében!
  • Ha később érkezik, inkább vállaljon fel néhány száz méter gyaloglást, és az autót még a torlódással nem érintett útszakaszon parkolja le!
  • A legjobb megoldás a sírkert közösségi közlekedéssel való megközelítése!
  • Csak a legszükségesebb tárgyakat és minimális készpénzt vigyen magával!
  • Ne hagyjon értéket a leparkolt autóban!
  • A sír gondozása, feldíszítése során még átmenetileg se maradjon felügyelet nélkül a táskája!
  • Idős hozzátartozóját kísérje el a temetőbe, segítse a közlekedését, óvja vagyonbiztonságát!
  • A koszorúk, virágok és mécsesek iránti kereslet jelentős növekedése miatt elszaporodhatnak ebben az időszakban a sírokról történő lopások. Ezeket a díszítőelemeket kizárólag legális forrásból szerezze be, még akkor is, ha a „kéz alól vett” olcsóbbnak tűnik!
vehir.hu

További cikkek

138 növényből álló vadkender-telepet találtak Alsóörsön
138 növényből álló vadkender-telepet találtak Alsóörsön
A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai egy 58 éves kábítószer-terjesztéssel gyanúsítható férfit fogtak el.
Leleplezett az okostelefon nyomkövető funkciója egy férfit
Leleplezett az okostelefon nyomkövető funkciója egy férfit
Pénzmosás bűntettével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a férfit, aki haszonszerzési céllal, áron alul egy lopásból származó mobiltelefont szerzett meg.
Hajléktalanná vált férfi örökségét akarta megszerezni egy házaspár
Hajléktalanná vált férfi örökségét akarta megszerezni egy házaspár
Jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség egy 51 éves férfival és 47 éves feleségével szemben. A házaspár a magánéleti és anyagi nehézségekkel küzdő sértettet megtévesztve, a férfi lakástulajdonára haszonélvezeti jogot alapítottak, illetve öröklési szerződést kötöttek – írta weboldalán a Veszprém Megyei Főügyészség.
Támadott a szén-monoxid Veszprémben
Támadott a szén-monoxid Veszprémben
Szombaton este jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy Buhim utcai családi házban a megyeszékhelyen. Senki sem sérült meg. Fontos a megelőzés, szereltessen fel ön is jelzőkészüléket!
Baleset a 82-es főút egyik vasúti átjárójában
Baleset a 82-es főút egyik vasúti átjárójában