2021. május 12.
//
Pongrác névnap

Először versenyeztek idén a veszprémi tornászok

2020. november 9. 8:03
VTC
Az éves versenyszünetet követően október 24-én állhattak újra a szerekhez az I. osztályban versenyző veszprémi tornász lányok a budapesti Központi Tornacsarnokban, ahol zárt ajtók mögött kellett számot adniuk tudásukról, de így is lenyűgöző teljesítményt nyújtottak.

A csapatbajnokság második fordulójában előírt gyakorlatokat kellett bemutatniuk a fővárosi Központi Tornacsarnokban a veszprémi fiataloknak, ami azt jelenti, hogy a kötelező elemekből szabadon összeállított gyakorlatokat kellett megtanulniuk mindhárom korcsoportos versenyzőknek. A Veszprémi Torna Club (VTC) utánpótlás tornászai három korcsoportban indultak a versenyen. A serdülő csapat kezdte a napot, tagjai: Kugler Hanna, Schreyer Virág Vivien, Ujhelyi Luca Sára és Kutasi Hanna Léna.

A csapat gerendán és talajon a negyedik, ugráson és felemás korláton az ötödik helyet érte el, így összesítésben a negyedik helyen végeztek a lányok. A csoport legeredményesebb tagja az utánpótlás válogatott „B” keretébe tartozó Kutasi Hanna volt, aki egyéni összetettben a negyedik helyen végzett (korláton és talajon 2., gerendán 3. lett). Az együttes többi tagja kiegyensúlyozott versenyzéssel és szépen kivitelezett gyakorlatokkal a mezőny közepén végzett, így erősítve együttesüket.

Fotó: VTCFotó: VTC

A gyermek haladó és gyermek kezdő csapatok egy időben álltak a szerekhez. A haladó korcsoportban Molnár Dorka Sára és Garai Zara Zoé a Győri AC csapatában versenyzett, Garai Zara 13,9 pontos gerenda gyakorlatával a csoport legerősebben gerendázó tagja volt. Az alakulat a negyedik helyen végzett.

A gyermek kezdő alakulatban 2010-es születésű versenyzők indultak a veszprémi színekben: Kálmán Luca, Horváth Lora, Simon Leila és Perl Dalma Regina. Ebben a korcsoportban volt a lenagyobb létszámú a mezőny, ahol a vidéki egyesületek közül tizenegy csapat versenyzett. A bakonyi alakulat a hetedik helyen végzett az előírt gyakorlatokkal.

Fotó: VTCFotó: VTC

A legerősebb szerek az ugrás és a korlát voltak, amelyekben ötödik helyen végzett a csoport. A gerendán most a gravitáció győzött, a rontások miatt csak nyolcadik lett a korosztáky ezen a szeren. A csapat legeredeményesebb versenyzője Perl Dalma volt, aki 50 ponttal a népes mezőny ötödik helyén végzett egyéni összetettben.

Az utánpótlás csapatbajnokságok december 12-én folytatódnak majd a szabadon választott gyakorlatokkal.

Simon Dani

További cikkek

Bokrétaünnep a veszprémi tornászgyakorlónál
Bokrétaünnep a veszprémi tornászgyakorlónál
Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokának alapkövét szeptemberben tették le. A tervek szerint év végén adhatják át az új létesítményt.
Változást remél a Veszprémi Torna Club
Változást remél a Veszprémi Torna Club
Hiába lett a 2020-as évben az ország hetedik legeredményesebb egyesülete a Veszprémi Torna Club, a koronavírusjárvány csak az egyik nehézséget jelentette a vezetők számára. Akik ahogy a korábbi években mindig, a jelenben és a jövőben is a náluk fejlődő gyermekek érdekeit helyezik az előtérbe.
Év végén átadhatják a veszprémi tornacsarnokot
Év végén átadhatják a veszprémi tornacsarnokot
A Veszprémi Torna Club (VTC) európai viszonylatban is kimagasló tornacsarnokának munkálatai ütemterv szerint haladnak. Portálunk a napokban madártávlatból is megbizonyosodott erről.
Gesztesi Lili az ország legjobb tornászai között
Gesztesi Lili az ország legjobb tornászai között
A Veszprémi Torna Club (VTC) tizenhat éves reménysége, Gesztesi Lili másfél év kihagyás után negyedik helyezést ért el a Győrben rendezett női mesterfokú bajnokság döntőjében.
Zúg a markoló, készül a tornacsarnok
Zúg a markoló, készül a tornacsarnok
A Veszprémi Torna Club (VTC) új, európai viszonylatban is kimagasló tornacsarnokának munkálatai megkezdődtek, hamarosan az alapkövet is lerakják a Városi Stadionban.