2022. június 27.
//
László névnap

Mindenszentek a győzelem ünnepe

Idén is nagyobb tömegek látogattak ki a veszprémi temetőkbe, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikről. A Vámosi úti sírkertben megemlékező szentmisét celebrált Nagy Károly apát kanonok, az eseményről és a temetők hangulatáról képgalériánkon keresztül számolunk be.

Mindenszentek a győzelem ünnepe a halál felett, az elmúlásra pedig nem úgy kell tekinteni, hogy valami véget ér, hanem a feltámadás lehetőségét kell meglátni benne, hangsúlyozta Nagy Károly apát kanonok a Vámosi úti temetőben tartott megemlékező szentmisén vasárnap délután.

Elmondta, hogy Jézus a keresztségben az örök életre hív meg mindenkit, az örök boldogságot kínálja fel.

Hozzátette, hogy a mennyországban megszűnik a tér és az idő, csak a feltétel nélküli isteni szeretet, ami elárasztja az ember lelkét. Mindennapi példával alátámasztva mondandóját, kiemelte, hogy azok, akiknek halálközeli élménye volt, a világ bármely pontján ugyanarról a tapasztalatról számolnak be, egy nagy fényes jelenségről, ami mérhetetlen szeretet sugároz feléjük.

Az atya hozzátette, hogy úgy kell élni a földön, hogy halálunk után boldogan részesülhessünk ebben a szeretetben, akik pedig még nem készültek fel rá és a tisztítótűzben vannak, imádkozni kell a lelki üdvösségükért.

Hajas Bálint
Szalai Csaba

További cikkek

Három ünnep, amit sokszor egybemosnak
Három ünnep, amit sokszor egybemosnak
Október utolsó napján, valamint november elején torlódás alakul ki az ünnepek tekintetében, ugyanis három olyan hagyományos ünnep is ekkor van, amelyeket sokan előszeretettel mosnak össze, holott más-más jelentésük és üzenetük van. Mutatjuk a halloween, a mindenszentek és a halottak napja közti különbségeket.
Halottainkra emlékeztek a katonák
Halottainkra emlékeztek a katonák
Halottak napi megemlékezést tartott a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ pénteken az Alsóvárosi temetőben.
Biztonságban a sírkertekben
Biztonságban a sírkertekben
Hamarosan tömegek látogatnak a temetőkbe. A sírkertek és környezetük biztonsága érdekében fogadják meg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!
A katasztrófavédelem a tűzmegelőzésre figyelmeztet halottak napja előtt
A katasztrófavédelem a tűzmegelőzésre figyelmeztet halottak napja előtt
Halottak napja környékén ügyelni kell a tűzesetek megelőzésére a lakásokban és a temetőkben egyaránt, ebben az időszakban ugyanis gyakran riasztják a tűzoltókat a kegyeleti mécsesek vagy gyertyák okozta tüzekhez - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerdán.
Plusz járatok mindenszentek és halottak napján
Plusz járatok mindenszentek és halottak napján
A V-Busz értesíti az utasokat, hogy 2020. október 31-én és november 1-jén a mindenszenteki és halottak napi várható forgalomnövekedés miatt az alábbi plusz járatokat közlekedtetik.