Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Mindenszentek a győzelem ünnepe

2020. november 4. 4:00
Idén is nagyobb tömegek látogattak ki a veszprémi temetőkbe, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikről. A Vámosi úti sírkertben megemlékező szentmisét celebrált Nagy Károly apát kanonok, az eseményről és a temetők hangulatáról képgalériánkon keresztül számolunk be.

Mindenszentek a győzelem ünnepe a halál felett, az elmúlásra pedig nem úgy kell tekinteni, hogy valami véget ér, hanem a feltámadás lehetőségét kell meglátni benne, hangsúlyozta Nagy Károly apát kanonok a Vámosi úti temetőben tartott megemlékező szentmisén vasárnap délután.

Elmondta, hogy Jézus a keresztségben az örök életre hív meg mindenkit, az örök boldogságot kínálja fel.

Hozzátette, hogy a mennyországban megszűnik a tér és az idő, csak a feltétel nélküli isteni szeretet, ami elárasztja az ember lelkét. Mindennapi példával alátámasztva mondandóját, kiemelte, hogy azok, akiknek halálközeli élménye volt, a világ bármely pontján ugyanarról a tapasztalatról számolnak be, egy nagy fényes jelenségről, ami mérhetetlen szeretet sugároz feléjük.

Az atya hozzátette, hogy úgy kell élni a földön, hogy halálunk után boldogan részesülhessünk ebben a szeretetben, akik pedig még nem készültek fel rá és a tisztítótűzben vannak, imádkozni kell a lelki üdvösségükért.

Galéria
Idén is több ezer gyertya gyúlt a veszprémi temetőkben
Hajas Bálint
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.