Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C

5 fürdőszobai dekorációs ötlet

2020. november 2. 10:29

A lakás egyik legkisebb helyisége a fürdőszoba. Azonban ez nem azt jelenti, hogy ennek a helyiségnek nem kell ügyelnünk a stílusára és mellőznünk kellene azokat a dekorációs elemeket, amelyek egyébként remekül feldobják a hely hangulatát, és amelyek hozzásegítenek bennünket a teljes körű kikapcsolódáshoz és regenerációhoz. A cikkben 5 olyan dekorációs elemet sorolunk fel, amelyek melegséggel töltik meg a helyiséget, és így minden egyes alkalommal élmény lesz a fürdőszobában időt tölteni. 

1. A tükör is lehet dekorációs eszköz

Amellett, hogy a tükörnek funkciója van, dekorációs szerepet is betölt. A fürdőszobában nem mindig van ablak, pedig az ablakon beáramló fény némileg, legalábbis optikailag, tágítja a teret. Ha nem megoldható az ablak, még mindig ott van egy másik lehetőség, vagyis a tükör, hogy egy kicsit megnöveljük az adott helyiséget, azaz némi fényt csempésszünk a kissé sötét pontjára a lakásunknak.  

2. Kisebb polcok vagy kosarak

Egy kisebb fürdőhelyiségben nagyon fontos valamilyen módon megoldani a tárolást és elérni a rendezettséget. Ezt polcok és kisebb-nagyobb tároló rekeszek, fonott kosarak segítségével érhetjük el. Ma már nagyon dizájnos tárolókat lehet kapni, amely tárolók valóban nem csak elrejtenek dolgokat, hanem nagyszerű dekorációs szerepet is betöltenek. 

3. A színek harmóniája

Egy szín is dekorálhat, de ezt ne a falak színével próbáljuk megoldani, főleg, ha az adott helyiségben nincs ablak. Ablak hiányában maradjunk a fehér falaknál, hiszen ez a szín is segít optikailag megnövelni a teret. A színekkel is játszhatunk, de ne a falak színeivel, hanem más dekorációs, kiegészítő elemek színére összpontosítsunk, például a szőnyeg, vagy a polcok színeire. 

4. A szőnyeg is dekorál

A szőnyeg nem csak széppé varázsolja a helyiséget, de a hangok, zajok elnyelésében, csökkentésében is kiemelkedő szerepe van, és nagyszerűen melegíti a talpunkat, amikor kiszállunk a zuhany alól vagy éppen a fürdőkádból. A szőnyeg kiválasztásánál ügyeljünk a méretre, a textúrára és a színekre. A fürdőhelyiséget egy oázissá is alakíthatjuk, hiszen nagyon sok trópusi növény igényli és kedveli a párás környezetet. Akár a növényeinkhez is választhatunk szőnyeget, mind színben, mind pedig mintázatban. 

5. Törülközőtartó és szobanövénytartó

Egy aprócska fürdőszobában praktikus dolgokat, tartókat kell vásárolni, hiszen a kis hely miatt jó, ha egy-egy bútor több célra is használható. Ma már lehet kapni olyan állványokat, tartókat, amelyekre szobanövényeket és törülközőket is helyezhetünk. Ebben az esetben a tartó, mint dekorációs eszköz, és mint funkciót betöltő tárgy működik a lakásnak eme helyiségében. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.