2021. január 18.
//
Piroska névnap

Bakony Expo egy kicsit másképp, a biztonság jegyében

2020. november 9. 4:00
Fokozott óvatossággal, szigorú szabályok mentén rendezik meg a vásárt jövő hétvégén, november 13-15. között.

Az utóbbi hetekben tovább nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, azonban a gazdaság működésének támogatása, különböző szegmenseinek működtetése, életben tartása kiemelten fontos a magyar kormány számára.  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata fontosnak tartja, hogy erejéhez és a rendelkezésre álló eszközeihez mérten minél nagyobb segítséget nyújtson a nehéz helyzetbe került helyi és környékbeli termelőknek, vállalkozásoknak – írták közleményükben a Bakony Expo szervezői, hozzátéve: mivel a járvány miatti többletkiadások, ezáltal a bevételcsökkenés a lakosságot is érinti, ezért a Bakony Expo a belépőjegy árát 400 Ft/fő összegre csökkentik, míg a 14 év alatti gyermekek számára  a belépés továbbra is ingyenes marad.

Mindent megtesznek, hogy segítsék a nehéz helyzetbe került helyi termelőketMindent megtesznek, hogy segítsék a nehéz helyzetbe került helyi termelőket

A napi szükségleteink biztosítása érdekében a jelenlegi helyzetben is kénytelenek vagyunk zárt terekben működő boltokban, piacokon vásárolni. Ehhez képest kisebb kockázatot jelent egy szabadtéren, megfelelő szabályok meghatározásával és szigorú betartatásával megszervezett vásár, ahol a gazdasági túlélésért küzdő környékbeli termelők, vállalkozók eladhatják az általuk megtermelt egészséges élelmiszereket és jó minőségű egyéb kézműves termékeiket. Mindezek tükrében vállalták fel a szervezők, hogy az idén is megrendezik a már hagyománnyá vált Bakony Expót.

Idén szabadtéren, szigorú szabályok betartásával rendezik meg az expótIdén szabadtéren, szigorú szabályok betartásával rendezik meg az expót

A járványhelyzetre tekintettel a rendezvény helyszíne, a Veszprém Aréna előtti tér nyitottsága, a megvalósuló óvintézkedések és azok betartásának folyamatos ellenőrzése garantálja az egészségügyi kockázat minimalizálását. Belépéskor kötelező a testhőmérséklet mérése és a kézfertőtlenítés. Emellett a területen árusítók, kiállítók és vendéglátók is kötelesek kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítani a rendezvény egész időtartamára. A rendezvény területén az árusítók és a látogatók, vásárlók számára egyaránt kötelező lesz a maszk előírásszerű használata is.

Azért, hogy a megjelentek ugyanazon a helyszínen egyéb ügyeiket is intézhessék, a rendezvényen jelen lesz a kormányablak busza is. A résztvevőknek itt lehetőségük lesz a kormányablakhoz köthető ügyeik elintézésére. Ugyanezt a cél szolgálják a helyszínen a BENU szűrőprogram ingyenes szűrővizsgálatai is, amelyeket bárki igénybe vehet. 

A rendezvényen minden tevékenységre szigorú óvintézkedések vonatkoznak, és azok maximális betartását a rendezők folyamatosan figyelemmel kísérik, és ehhez a résztvevők aktív támogatását várják el. Ha valakiben az óvintézkedések ellenére is él a fertőzéstől való félelem, az a Facebookon nyomon tudja követni a rendezvényt.

A szervezők hangsúlyozottan kérik, hogy aki nem érzi magát egészségesnek, vagy bizonyítottan fertőzött személlyel került kapcsolatba az elmúlt két hétben, az ne vegyen részt a rendezvényen. 

vehir.hu

További cikkek

Újabb veszprémi cég beruházását támogatja a kormány
Újabb veszprémi cég beruházását támogatja a kormány
Újabb három jelentős, nemzetközi jelenléttel rendelkező német vállalat – köztük a veszprémi Beurer – döntött további magyarországi beruházás mellett - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
Müller Cecília: fennakadások várhatók az uniós vakcinaszállítmányokban
Müller Cecília: fennakadások várhatók az uniós vakcinaszállítmányokban
Semmiképpen nem szeretnének változtatni a hazai koronavírus-oltási terven - emelte ki az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjúban.
Már Modernával is oltanak Veszprémben
Már Modernával is oltanak Veszprémben
Hétvégén is folytatódott a szociális szférában dolgozók tesztelése, valamint az idős otthonokban élők beoltása koronavírus ellen.
Online formában tartják az Educatio oktatási szakkiállítást
Online formában tartják az Educatio oktatási szakkiállítást
Szinte az összes felsőoktatási intézményről egyidőben kaphatnak információkat a diákok az idén az online térben megrendezendő Educatio oktatási szakkiállításon január 21-23. között
A várost is érintő gazdaságfejlesztési zóna képviselői egyeztettek Veszprémben a kormánybiztossal
A várost is érintő gazdaságfejlesztési zóna képviselői egyeztettek Veszprémben a kormánybiztossal
A közlekedési infrastruktúra fejlesztésére van a legnagyobb igény az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zónában- mondta Navracsics Tibor kormánybiztos.