Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Orbán Viktor és Áder János is gratulált Joe Bidennek

2020. november 8. 13:45 // Forrás: mti
Gratuláló levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnök Joe Bidennek - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap délelőtt.

Engedje meg, hogy gratuláljak Önnek a sikeres elnöki kampányhoz. Jó egészséget és folyamatos sikereket kívánok rendkívül felelősségteljes feladatainak ellátásához

– írta Orbán Viktor.

Áder: nélkülözhetetlen a hasonló elveket valló nemzetek közös szerepvállalása

Gratulált Áder János köztársasági elnök Joe Biden megválasztott amerikai elnöknek. Levelében arra hívta fel a figyelmet, hogy a történelmi magyar-amerikai kapcsolatok közös értékekre épülnek: a két nemzet hagyományos szabadságvágyára és a demokrácia melletti elkötelezettségére. Magyarország a két országot összefűző baráti kapcsolatokat a jövőben tovább kívánja erősíteni - írta a magyar államfő.

A gratuláló levélben, amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal juttatott el vasárnap az MTI-hez, Áder János arra is felhívta a figyelmet, hogy az Egyesült Államokra - csakúgy, mint a világ többi országára - nehéz időszak vár. A Covid-19 járvány világszerte sok szenvedést, súlyos társadalmi problémákat okoz, és nagy kihívások elé állítja a kormányokat.

Ugyanakkor a pandémia elleni küzdelem közepette sem feledkezhetünk meg a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak kezeléséről - tette hozzá a köztársasági elnök. Hangsúlyozta, hogy a globális kérdések megoldásához hatékony nemzetközi együttműködésre van szükség.

Meggyőződése - írta -, hogy a hasonló elveket valló nemzetek transzatlanti közössége nélkülözhetetlen szerepet játszik a nemzetközi stabilitás fenntartásában. Magyarország az Egyesült Államok szövetségeseként a jövőben is kiveszi részét a béke és a biztonság megőrzését, valamint a terrorizmus elleni küzdelmet szolgáló erőfeszítésekből.   Áder János felelősségteljes feladatainak ellátásához sok sikert és jó egészséget kívánt Joe Bidennek.

vehir.hu
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.