Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 14. Vazul
Veszprém
22°C
2024. június 14. Vazul
Veszprém
22°C

Magyar-izlandi: rekordnézettség az M4 Sporton

2020. november 13. 23:16 // Forrás: MTI
Az év legnézettebb válogatott összecsapása lett az M4 Sporton a Magyarország-Izland pótselejtező, amelyen 2-1-es győzelmével a magyar válogatott kiharcolta az Európa-bajnoki szereplés jogát.

Az MTVA sajtóközleménye szerint több mint 770 ezer néző követte a magyar csapat sorsdöntő mérkőzését ezen a csatornán.

Kapcsolódó cikk
Szoboszlai: lehet, én lettem a hős, de ezt nem egyedül értem el
Szoboszlai Dominik szerint lehet, hogy ő lett a hős, de ezt nem egyedül érte el, társai és az egész csapat nélkül nem sikerülhetett volna az a bravúr, hogy a magyar labdarúgó-válogatott Izland 2-1-es legyőzésével kijusson a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

Csütörtök este egy rendkívül kiélezett találkozón Magyarország kijutott a jövő évre halasztott, részben hazai rendezésű Eb-re. Az Izland elleni összecsapás idejében 773 757 néző (élőben, vendégnézőként vagy időeltolásos nézéssel) szurkolt az M4 Sport képernyője előtt. A tévénézők 18 százaléka választotta ezt a találkozót, amellyel a közszolgálati sportcsatorna a mérkőzés ideje alatt nemcsak a tematikus csatornákat, hanem minden hazai országos tévéadót megelőzött. A találkozó súlyát és népszerűségét az is mutatja, hogy 1 358 614-en kapcsolódtak be a közvetítésbe legalább egy percre. Az m4sport.hu és mediaklikk.hu oldalakon is kiemelkedő nézettséget generált a mérkőzés, melyet 84 777-en követtek élőben online.     

Székely Dávid az M4 Sport csatornaigazgatója a mérkőzés után bejelentette, hogy a válogatott kijutásáról dokumentumfilm készül.    

Az M4 Sport számára is ez volt az év válogatott mérkőzése és ezt a nézettségi számok is jól tükrözik. Elmondhatatlan boldogság, hogy hazai környezetben léphet pályára a válogatott a jövő évi Európa-bajnokságon. Történelmi feladat elé állít minket az a torna. Az lesz a dolgunk, hogy a magyar labdarúgó-válogatott minden mozzanatát bemutassuk a részben hazai rendezésű kontinensviadalról. Nem titok, hogy egész évben olyan szemmel is forgattunk, hogy ha kijut az együttes az Eb-re, akkor abból egy dokumentumfilm is készülhessen. A válogatott kijutott, az erről szóló filmet pedig az ünnepi időszakban mutatjuk be az M4 Sport csatornán

- mondta.    

A válogatott vasárnap és szerdán is pályára lép a Puskás Arénában, a Nemzetek Ligája keretében előbb a pótselejtezőt Skóciával szemben elbukó Szerbiát fogadja, majd a török válogatottal játszik. Mindkét mérkőzést a közszolgálati sportcsatorna közvetíti, és az egyformán 20.45-kor kezdődő találkozók az m4sport.hu oldalon is követhetők lesznek.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.