Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C

Egészséges levegő, egészséges szervezet

2020. november 16. 10:42

A téli időszakban megnő annak a jelentősége, hogy a közös használatú helyiségek levegője tiszta és egészséges legyen. Akár munkahelyről, oktatási intézményről vagy kórházakról legyen szó, a belső légtér levegőjének minősége meghatározza mindennapjainkat.

Láthatatlan ellenség a levegőben

Legtöbben, ha a beltéri helyiségek szennyezett levegőjéről esik szó, a porra, az atkákra, esetleg a dohányfüstre gondolnak. Ezek mellett azonban nagy számban jelen vannak a gombák, például a penészgomba spórái, baktériumok, vírusok, párolgó vegyületek. 

Ha open office jellegű irodában dolgozunk, vagy épp az orvosi rendelőben várakozunk, fokozottan ki vagyunk téve e láthatatlan ellenségek támadásainak. Az óvodában, az iskolában - különösen a hűvösebb idő beköszöntével - ugyancsak akadálytalanul terjedhetnek a különböző kórokozók a gyerekek, pedagógusok között.

Azt gondolnánk, hogy alapos és rendszeres takarítással, vegyszeres fertőtlenítéssel teljes körűen elejét vehetjük a kórokozók terjedésének. Nem is gondolunk bele, hogy bizonyos esetekben a padló, a bútorok tisztításával még több allergént és kórokozót juttathatunk a levegőbe. 

Ugyancsak felkavarják a beltéri levegőt a különböző építési munkálatok. Megbolygatva az épület szerkezeti elemeit, Aspergillus gombák spórái juthatnak a levegőbe, melyet belélegezve az arra fogékony személyek esetében súlyos légúti és idegrendszeri tünetek alakulhatnak ki. Ma már azonban több légtisztító technológia áll rendelkezésünkre.

Hatékony megoldás a levegőfertőtlenítés

Egy szabadalmazott orvostechnikai eszköz gyors, biztonságos és hatékony megoldást kínál a levegőfertőtlenítés problémájára. A berendezés elektromos áram segítségével kontrollált hidegplazmát állít elő. A plazmán keresztül haladó levegőbe található kórokozókat, úgy mint vírusokat, spórákat, atkákat, baktériumokat a másodperc törtrésze alatt semlegesíti. Emellett az illékony kemikáliákat is bontja. Ez az energizáló tér tehát nagyon rövid idő alatt tisztítja meg és teszi újra egészségessé a beltéri helyiségek levegőjét. 

Nagy előnye ráadásul, hogy 24 órán át biztonsággal üzemeltethető, akkor is, ha a helyiség épp használatban van. Ugyanis alkalmazása - például az ózongenerátoros levegőfertőtlenítővel szemben - semmilyen káros hatással nem jár. Nem veszélyes az emberi szervezetre, és a beltéri használati tárgyak felületét sem roncsolja. Több méretben, több teljesítményfokozatú készülék közül választhatunk, attól függően, hogy hol szeretnénk alkalmazni azt.

Kiemelten fontos az egészségügyi intézmények levegőminősége

Évről évre több áldozatot követelnek a különböző kórházi fertőzések. Egészségügyi közegben ugyanis könnyebben terjednek a különböző baktériumok, vírusok, melyek súlyos, akár végzetes szövődményeket okozhatnak. Az intenzív osztályok, a nyitott fekvőbeteg osztályok, a műtők, a várók mind kiemelten veszélyeztetett helyiségek. Azonban az itt elhelyezett levegőfertőtlenítő berendezések e helyiségekben is biztonságossá és egészségessé teszik a levegőt.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.