Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Melyik a számunkra legjobb csaptelep?

2020. november 16. 10:52

Fürdőszobánk vagy konyhánk kialakítása során a csaptelep nem arról híres, hogy óriási veszekedésekhez vezetne: ez inkább a “majd lesz valahogy” kategória. Bár a csaptelepek dekorációs része egyszerűnek tűnik, könnyen beleillhetnek a tervezett képbe, sokan csalódnak később a funkcionalitásukban. Érdemes előre gondolkodnunk és megspórolni a napi kellemetlenségeket és az esetleges bontási munkálatokat, amelyekkel az új csaptelepek szerelése jár.

A csaptelepek típusai

Megkülönböztetünk zuhany, kádtöltő, falba építhető, mosdó és bidé csaptelepet. Nem is annyira egyértelmű, igaz? Ezzel pedig nem is zárul le a sor, további alkategóriák is léteznek. A zuhany csaptelepek közül választhatunk egykaros keverőset vagy kétgombosat vagy akár modern infra csaptelepet is. A kádtöltő csaptelepek között van falra szerelhető és kádperemre építhető is. A falba épített csaptelephez falba süllyesztett vezérlőegységben is gondolkodhatunk. A mosdó csaptelep esetében, főleg kisebb fürdőszobákban a KMT, azaz kád- és mosdótöltő csaptelep nagyon népszerű. Bidé csaptelephez szintén elérhető kétgombos és keverős, sőt, modern vagy antikolt hatású is.

További eldöntendő kérdések

Említettük a zuhany vízcsapoknál az infra csaptelepet: ez néhány évtizede egy földönkívüliekkel teli sci-fi film része lehetett volna, ma azonban elérhető valóság: ezt nem is kell megérinteni a használat során, így csökkenthetjük a vízfogyasztásunkat és a vízszámlánkat. Ha pedig ez felkeltette az érdeklődésünket, a jelenleg prémiumkategóriának számító termosztátos csaptelepeken is elgondolkodhatunk: nemcsak kényelmes (nem kell ide-oda csavargatni, hanem egyszerűen beállítjuk a megfelelő hőfokra, és rögtön meg is érkezik a tökéletes hőmérsékletű víz), hanem környezetkímélő is: ezzel akár a felhasznált víz egyharmadát is “megmenthetjük”.

A falba építhető csaptelepet elsősorban azoknak ajánljuk, akik modern hangulatú otthont képzelnek el maguknak. Hiszen a konstrukció lényege, hogy a fal elrejti a csaptelepet, így az nem látható. Helyette egy gombot látunk mindössze.

Minőségi csaptelepek megvásárolhatók a Homelux webáruházában. Az itt megtalálható fő termékcsoportok a kert, kerti bútor, fürdőszoba és a hozzá tartozó bútorok, zuhany- és hidrokabin és jakuzzi. Saját logisztikájukkal érhető el a házhoz szállítás, a szakszervizes beépítés és biztosítás is. A sikerükről a 2020-as Magyar Brands díjuk tanúskodik.

Milyen csaptelepstílus illik hozzánk?

Csaptelepünk szerves része lakóhelyünk dekorációjának, így nem szabad elhanyagolni. Esztétikailag fontos, hogy ugyanabban a helyiségben a csaptelepek azonos stílusúak legyenek: létezik modern, szögletes, antik hatású csaptelep is, színük pedig króm, bronz, de akár arany vagy színes is lehet.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.