2021. január 24.
//
Timót névnap

Digitális tanrendben is kérhető az iskolai étkeztetés

Több veszprémi középiskolában a digitális tanrend idején is lehetőség van iskolai étkeztetést igényelni, az ebédet ráadásul ingyenesen házhoz is szállítják.

Bár a középiskolások szülői felügyelet nélkül is részt tudnak venni a digitális távoktatásban, a jelenlegi helyzet így is okozhat fejtörést a családoknak – például plusz feladatot jelenthet, hogy az eddig menzán étkező tinik ebédjét biztosítsák. Veszprémben azonban erre is van megoldás.

Szücs Balázs, a Historia cégcsoport ügyvezetője kérdésünkre elmondta: jelenleg az Ipari és a Lovassy diákjai számára érhető el a szolgáltatás, a Bakonygaszt – és alvállalkozó partnerükként a História Hangvilla – azonban a többi intézmény számára is biztosítja a lehetőséget, ha azok igénylik. 

illusztráció: Unsplashillusztráció: Unsplash

A házhoz szállított ebéd sem adminisztrációban, sem költségben nem jelent plusz terhet a családoknak: az étkezést ugyanúgy az iskoláknál kell igényelni, mint eddig, és az árak sem emelkedtek a kényelmi szolgáltatás ellenére sem. Ráadásul az önkormányzati szerepvállalásnak köszönhetően az iskolai étkeztetés keretei között jelentősen kedvezményesebb áron juthatnak ebédhez a diákok, mintha egy vendéglátóhelyről rendelnének. 

A házhoz szállítást a História Hangvilla munkatársai végzik Veszprém területén belül – ideértve Gyulafirátótot és Kádártát is. Szücs Balázs hozzátette: a szolgáltatást már igénylő iskolák diákjaitól számos pozitív visszajelzést kaptak az elmúlt napokban. 

Ennek ellenére persze reméljük, hogy a szolgáltatásra nem lesz hosszú távon szükség, és minél hamarabb újra közös asztalnál fogyaszthatják el ebédjüket a menzás diákok. 

Söge

További cikkek

Tovább csökkent a halálozások száma
Tovább csökkent a halálozások száma
1257 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 64 beteg.
1000 fölött az új esetek, 100 alatt a halálozások száma
1000 fölött az új esetek, 100 alatt a halálozások száma
1344 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 93 beteg.
Zalaegerszegen üzemet zár be, Veszprémben fejleszt a Savencia tejipari vállalat
Zalaegerszegen üzemet zár be, Veszprémben fejleszt a Savencia tejipari vállalat
Átszervezi tevékenységét a Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. - a korábbi Pannontej -, amely bezárja zalaegerszegi sajtüzemét, illetve tovább fejleszti veszprémi gyáregységét - közölte a társaság az MTI-vel.
A Pannon Egyetem is részt vesz az online EDUCATIO 2021-en
A Pannon Egyetem is részt vesz az online EDUCATIO 2021-en
Idén január 21. és 23. között tartják a 21. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, amely a hazai felsőoktatási képzések legnagyobb fóruma. A korlátozások és óvintézkedések miatt idén rendhagyó módon online látogathatják az érdeklődők a kiállítói standokat.
A diákok az iskolában maradtak, a színészek pedig mentek
A diákok az iskolában maradtak, a színészek pedig mentek
A magyar kultúra napja alkalmából kétnapos turnéba kezdett a Petőfi Színház. A teátrum művészei a helyi iskolákba látogattak el tematikus műsorukkal, amelyben felidéztek verseket, népdalokat, népmeséket és a Himnuszt is.