2020. november 29.
//
Taksony névnap

Digitális tanrendben is kérhető az iskolai étkeztetés

Több veszprémi középiskolában a digitális tanrend idején is lehetőség van iskolai étkeztetést igényelni, az ebédet ráadásul ingyenesen házhoz is szállítják.

Bár a középiskolások szülői felügyelet nélkül is részt tudnak venni a digitális távoktatásban, a jelenlegi helyzet így is okozhat fejtörést a családoknak – például plusz feladatot jelenthet, hogy az eddig menzán étkező tinik ebédjét biztosítsák. Veszprémben azonban erre is van megoldás.

Szücs Balázs, a Historia cégcsoport ügyvezetője kérdésünkre elmondta: jelenleg az Ipari és a Lovassy diákjai számára érhető el a szolgáltatás, a Bakonygaszt – és alvállalkozó partnerükként a História Hangvilla – azonban a többi intézmény számára is biztosítja a lehetőséget, ha azok igénylik. 

illusztráció: Unsplashillusztráció: Unsplash

A házhoz szállított ebéd sem adminisztrációban, sem költségben nem jelent plusz terhet a családoknak: az étkezést ugyanúgy az iskoláknál kell igényelni, mint eddig, és az árak sem emelkedtek a kényelmi szolgáltatás ellenére sem. Ráadásul az önkormányzati szerepvállalásnak köszönhetően az iskolai étkeztetés keretei között jelentősen kedvezményesebb áron juthatnak ebédhez a diákok, mintha egy vendéglátóhelyről rendelnének. 

A házhoz szállítást a História Hangvilla munkatársai végzik Veszprém területén belül – ideértve Gyulafirátótot és Kádártát is. Szücs Balázs hozzátette: a szolgáltatást már igénylő iskolák diákjaitól számos pozitív visszajelzést kaptak az elmúlt napokban. 

Ennek ellenére persze reméljük, hogy a szolgáltatásra nem lesz hosszú távon szükség, és minél hamarabb újra közös asztalnál fogyaszthatják el ebédjüket a menzás diákok. 

Söge

További cikkek

Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
A Veszprémi Érsekség valamint Veszprém város közös adventi koszorúján az első gyertyát Udvardy György érsek és Ovádi Péter országgyűlési képviselő gyújtották meg szombat este.
Meghalt 152 beteg, 6268-cal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt 152 beteg, 6268-cal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt 152, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6268 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadásából kiderült, mely intézményekben végzett friss diplomás munkavállalók havi bruttó átlagjövedelme a legmagasabb. A Pannon Egyetem az országos összevetésben a hatodik helyet érte el.
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
2013 óta változatlanok a jegyárak a veszprémi helyi járatos buszokon, ez az állapot fog jövőre megváltozni azáltal, hogy megemelkedik a V-Busz árait. Az ellenzék „eszement díjemelést” emleget, a polgármester a szolgáltatás modernizálásával, valamint a járványhelyzet negatív hatásaival indokolja a döntést.
Fenntartotta a Kúria a Mal Zrt. három egykori vezetőjének jogerős ítéletét
Fenntartotta a Kúria a Mal Zrt. három egykori vezetőjének jogerős ítéletét
Fenntartotta a Győri Ítélőtábla tavaly kiszabott jogerős ítéletének hatályát a vörösiszap-katasztrófa miatt indult büntetőügyben a Kúria pénteken nyilvánosan kihirdetett döntésével.