2021. január 27.
//
Angelika névnap

Digitális tanrendben is kérhető az iskolai étkeztetés

Több veszprémi középiskolában a digitális tanrend idején is lehetőség van iskolai étkeztetést igényelni, az ebédet ráadásul ingyenesen házhoz is szállítják.

Bár a középiskolások szülői felügyelet nélkül is részt tudnak venni a digitális távoktatásban, a jelenlegi helyzet így is okozhat fejtörést a családoknak – például plusz feladatot jelenthet, hogy az eddig menzán étkező tinik ebédjét biztosítsák. Veszprémben azonban erre is van megoldás.

Szücs Balázs, a Historia cégcsoport ügyvezetője kérdésünkre elmondta: jelenleg az Ipari és a Lovassy diákjai számára érhető el a szolgáltatás, a Bakonygaszt – és alvállalkozó partnerükként a História Hangvilla – azonban a többi intézmény számára is biztosítja a lehetőséget, ha azok igénylik. 

illusztráció: Unsplashillusztráció: Unsplash

A házhoz szállított ebéd sem adminisztrációban, sem költségben nem jelent plusz terhet a családoknak: az étkezést ugyanúgy az iskoláknál kell igényelni, mint eddig, és az árak sem emelkedtek a kényelmi szolgáltatás ellenére sem. Ráadásul az önkormányzati szerepvállalásnak köszönhetően az iskolai étkeztetés keretei között jelentősen kedvezményesebb áron juthatnak ebédhez a diákok, mintha egy vendéglátóhelyről rendelnének. 

A házhoz szállítást a História Hangvilla munkatársai végzik Veszprém területén belül – ideértve Gyulafirátótot és Kádártát is. Szücs Balázs hozzátette: a szolgáltatást már igénylő iskolák diákjaitól számos pozitív visszajelzést kaptak az elmúlt napokban. 

Ennek ellenére persze reméljük, hogy a szolgáltatásra nem lesz hosszú távon szükség, és minél hamarabb újra közös asztalnál fogyaszthatják el ebédjüket a menzás diákok. 

Söge

További cikkek

Lehetsz egyszerre jó sportoló és jó szakember
Lehetsz egyszerre jó sportoló és jó szakember
Tévedés, hogy aki kimagasló eredményeket szerez a sportban, az a tanulmányaiban már nem jeleskedik. Megfelelő támogatással összeegyeztethető a két terület, és éppen ennek a hátterét fogja biztosítani a Veszprémi Szakképzési Centrumban induló Sport és tanulás program.
459 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 89 beteg
459 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 89 beteg
Eddig csak következtetni tudtunk létezésükre, most fizikai Nobel-díjat ért a vizsgálatuk
Eddig csak következtetni tudtunk létezésükre, most fizikai Nobel-díjat ért a vizsgálatuk
2020-ban a fekete lyukak hozták el három kutatónak a fizikai Nobel-díjat. A díj indoklásában mégsem szerepelt ennek a kozmológiai objektumnak az elnevezése, amire megvan a logikus válasz, ahogy arra is, hogy Stephen Hawking miért nem kapta meg soha ezt a rangos kitüntetést. Az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottságának online konferenciáján ezekre is fény derült.
Februártól bruttó 167 400 forintra emelkedik a minimálbér
Februártól bruttó 167 400 forintra emelkedik a minimálbér
Február 1-től a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik, ami csaknem 4 százalékos béremelést jelent - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn.
Elegendő vakcina és sok ember beoltása után lehet enyhíteni a vendéglátóhelyek korlátozásain
Elegendő vakcina és sok ember beoltása után lehet enyhíteni a vendéglátóhelyek korlátozásain
Két vendéglátóhelyet ideiglenesen bezártak a hétvégén a járványügyi szabályok megsértése miatt, e szabályok bevezetése óta összesen 119 ilyen eset volt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón hétfőn.