Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem készül el a várlift

2020. november 25. 4:00
A rendkívüli jogrendben átruházott hatáskörben – a képviselőkkel egyeztetve – döntött a polgármester a várliftet is magában foglaló pályázati keretszerződés módosításáról.

A Deák Ferenc utcát a piarista gimnáziummal összekötő várlift végül nem valósul meg, ahogy a volt iskolához vezető lépcső felújítása sem – az indoklás szerint “a pályázatban a kivitelezésre fordítható összeg nem nyújt elég fedezetet a megvalósításhoz.”

A vár alatti, jelenleg elhanyagolt terület így is új életre kelhet: a régi tornatermet felújítják, “az épületet fedett, zárt és fűtött előadótérként” üzemeltetik majd, ami nemcsak kiállításokat, de más jellegű rendezvényeket, például bábszínházi előadást, könyvbemutatót is befogadhat majd. Ugyanitt, a vár alatti területen új létesítmények is épülnek majd: gyermekfoglalkoztató, kávézó-ajándékbolt, látogatóközpont és  fogadóépület. A tervezett létesítmények személygépjárművel történő megközelítése, a parkolás az eredeti terveknek megfelelően a Séd patak keleti oldalán meglévő parkoló bővítésével valósul meg. 

Szintén túl drágának ítélték, és emiatt módosították a vár új díszkivilágításának egyes elemeit is, így egyelőre a Hősök kapuja és az érseki palota kivilágításának tervezésére és kivitelezésére korlátozzák a pályázati projektbe foglalt célokat.

A pályázati projekt keretében Veszprém önkormányzata 1,351 milliárd forint támogatást nyert el. 

Intézményvezetőket nevezett ki a polgármester

A rendkívüli jogrendben szintén a polgármester hatáskörébe került a döntés az intézményvezetők kinevezéséről is. Az elmúlt hetekben több intézményben is kiírtak pályázatot a vezetői feladatok ellátására, ezekben csütörtökön született hivatalos döntés. 

A Veszprémi Bölcsődei és Egészségügyi Alapellátási Integrált Intézmény élére Varga Anikót, a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény élére Horváthné Kecskés Diánát, a Veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezet élére Fábián Józsefet nevezte ki a polgármester. Mindegyikük megbízatása január elsején kezdődik és öt évre szól.

A közgyűlés munkaterve szerint az év utolsó testületi ülését december 17-én tartanák, de mivel a parlament február 8-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetet, vélhetően ekkor is csak polgármesteri döntésekről tudunk majd beszámolni.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.