2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

Gesztesi Lili az ország legjobb tornászai között

A Veszprémi Torna Club (VTC) tizenhat éves reménysége, Gesztesi Lili másfél év kihagyás után negyedik helyezést ért el a Győrben rendezett női mesterfokú bajnokság döntőjében.

A Magyar Torna Szövetség november harmadik hétvégéjén Győrben rendezte az idei évi női mesterfokú bajnokságot, amelyen a Veszprémi Torna Club (VTC) fiatal tehetsége, Gesztesi Lili is szerekhez lépett. Árkovits Krisztina tanítványa a korábbi sérülései következtében másfél év kihagyásra kényszerült, de immár egészséges: elsőéves felnőtt versenyzőként készült számot adni tudásáról összetett versenyszámban.

A tizenhat éves tornász ugrásban, felemás korláton, talajon, illetve gerendán is bemutatott egy-egy formációt, melyeket a bírák pontoztak. Lili ugrása a hetedik helyre, korlát-gyakorlata a tizenötödik pozícióra volt elég, míg gerendán huszonegyedikként, talajon pedig tizenegyedikként végzett. Ami egyúttal azt is jelentette, hogyha az összetett fináléba nem is, de a szerenkénti döntőbe tartalékként sikkerel kvalifikálta magát.

Árkovits Krisztina és Gesztesi LiliÁrkovits Krisztina és Gesztesi Lili

Mit hoz a sors, az egyik versenyző, Kovács Zsófia visszalépni kényszerült, így Gesztesi Lili előtt ugrás-formációban újabb lehetőség nyílt a bizonyításra. A veszprémi reménység pedig két gyönyörű ugrást mutatott be, amelyeknek a kivitelezése egyébként dobogót is ért volna, de mivel a bemutatott gyakorlatainak nehézségi foka alacsonyabb volt, így 0,025 ezreddel lemaradva végül az előkelő negyedik helyen végzett.

Számomra már az is felhőtlen boldogságot jelentett, hogy lehetőségem nyílt elindulni hazánk legrangosabb megmérettetésén. Mind a felvezető számokban, mind a döntőben nagyon jól éreztem magamat! A gyógyulásra fordított másfél éves kihagyásom után ez volt a második versenyem, úgy vélem, jobban is ment a torna, mint az országos bajnokságon. Ettől függetlenül tudom, sok mindenen kell még javítanom: edzőm, Árkovits Krisztina segítségével már készülünk is a következő szezonra!

 – értékelt lapunknak Gesztesi Lili, akinek neve immár az ország legjobb tornászai között szerepel.

Simon Dani