Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Tartsuk tisztán a medencét eredményes módszerekkel

2020. november 25. 8:41

A medence tisztán tartása egy olyan feladat, amire minden medencetulajdonosnak eredményre vezető megoldást szükséges találnia. Elvégre ki szeret olyan medencében lubickolni vagy úszni, amiben csak úgy hemzseg a kosz?

Ebben a bejegyzésben tehát a medencetisztítás alternatíváit mutatjuk meg. Sorrendben fogunk menni, vagyis a kevésbé hatékony megoldástól kezdve a cikk végére eljutunk ahhoz az opcióhoz, amivel tartósan is meg tudjuk oldani a medencetisztítás kérdéskörét.

Az olcsó, ugyanakkor kevésbé hatékony házi praktikák a medencetisztításhoz

Különféle vegyszerek és klór a vízbe, no és persze háló a lehulló falevelek és fűszálak kihalászásához. Rendszerint ezek azok a háztartási kellékek, amelyekkel meg szokás próbálni a medence tisztán tartását.

Viszonylag olcsón beszerezhető eszközökről beszélünk, viszont a hatékonyságuk messze elmarad a várt szinttől. Nem beszélve arról, hogy az alkalmazásuk meglehetősen időigényes. Ha ténylegesen neki akarunk látni a medence tisztításának, készüljünk fel, hogy alsó hangon is a fél szombatunkat erre fordítjuk majd.

Sok erőfeszítés, cserébe közepesnél is gyengébb eredmények. Érthető, ha ennél azért lényegesen többre vágyunk.

Az eggyel fejlettebb megoldást kínáló okoskészülékek

Ahogyan a lakásban történő takarítás ma már könnyedén megoldható okosporszívóval és feltörlővel, úgy tudjuk automatizálni akár a medence tisztításának a folyamatát is. Mégpedig robot medencetisztító készülékkel.

Egy praktikus kellék, amelyik hatásosabban teszi a dolgát, mint a legszorgalmasabb kertész. Nincs más dolgunk, mint előre beprogramozni, és már munkához is lát. Vagyis szépen végigjárja a medence felületét, felszedi a letapadt port és szennyeződéseket, majd el is tünteti azokat.

Egy a hátránya. Nem a kiváltó okot, hanem magát a következményt segít megszüntetni. Viszont a tartósan megoldott medencetisztítás sokkal inkább arról szól, hogy a problémát még a kialakulása előtt, a gyökerénél szüntetjük meg.

A medence tartós tisztán tartásának előrelátó módszere

Gondoljunk csak bele abba, hogy jellemzően mitől is lesz koszos és szennyezett a medence felülete. Leginkább a kintről beleeső levelek, fűszálak, ágak, no és persze a homok és a por hatására. Ha ezeket a körülményeket sikerül kiiktatnunk, máris nyert ügyünk van.

Ehhez pedig a leginkább eredményesnek számító megoldás a medencefedés kialakítása. Viszonylag egyszerűen kivitelezhető, és ami a legjobb vele kapcsolatban, hogy évekre megoldja a medence tisztán tartásának a kérdését.

Mindegy, hogy odakint milyen vihar tombol, vagy épp mekkora szél fúj épp, a medencetisztítás miatt nem szükséges többé aggódni. Egyfajta pluszként a medencefedés ráadásul abban is segítséget jelent, hogy lehetőség szerint még a kissé hűvösebb időben is élvezni tudjuk a medence kényelmét.


 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.