Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Felejtsd el az őszi hajhullást!

2020. november 25. 8:44

Ahogyan az évszakok változnak, az emberi szervezet is hajlamos a változásra. Természeti lényként szimbiózisban élünk a körülöttünk lévő világgal, így sokan megtapasztalják az évszakváltás miatti hajhullás okozta kellemetlenséget.

Nyár végén sokszor tűnik megviseltnek, fénytelennek a haj. Az erőteljes UV-sugárzás megviselte, a tengervíz, strandolás nyomot hagyott a hajszálakon. A szerencsésebbek nem vesznek észre semmit, maximum a fésűben marad kicsit több hajszál. Másoknak azonban jelentős bosszúságot okoz, amikor meglátják a fésű fogaiba akadt mennyiséget.

Természetes hajváltás vagy hajhullás?

A természetes hajváltás - amelynek a nevéből is látszik - természetes folyamat. Ősszel kevesebb vitamint juttatunk a szervezetünkbe, hiszen kevesebb friss zöldséghez és gyümölcshöz jutunk. Kevesebb a napfény, a hangulatunk is borúsabb, ezek a kellemetlen hatások pedig összeadódhatnak. 

A hajnak is van életciklusa. Egyetlen hagymából kb. 25 hajszál nő ki életünk során. Amíg aktív, növekvő fázisban van a legtöbb hajszál, addig beszélhetünk szép, dús hajzuhatagról. Természetes módon ezek a hajszálak elérik a nyugalmi periódust, majd kihullanak. A folyamat ezután újrakezdődik. Normál esetben egyenletes a hajváltás. Ez napi néhány szál elvesztését jelenti. Igaz, minél hosszabb a hajszál, annál többnek tűnik ez a mennyiség. Baj akkor van, ha az elveszített szálak helyébe nem nőnek újak, mert ekkor kezdődik a ritkulás.

Ne törődj bele!

Az őszi hajhullás kellemetlen, de nem muszáj beletörődni. Ha a szokásosnál több hajszálat látunk a fésűn vagy a párnán reggelente, érdemes elgondolkodni a lehetőségeken. Először pótoljuk a vitaminokat, ásványi anyagokat, igyunk több folyadékot - és persze kezdjünk hajápoló szereket használni. Ha néhány héten belül nem szűnik meg ez az állapot, forduljunk orvoshoz, hiszen a hajhullás akár betegséget is jelezhet.

A hajápoló szerek közül inkább olyat válasszunk, amely több természetes anyagot tartalmaz. Például pre- és probiotikumokkal segíthetünk a fejbőrnek megőrizni a vitalitását, a hajhagymáknak pedig a működőképességét. Ha ehhez még UV-szűrő hatóanyag is társul, máris sokat tettünk a haj egészségéért.

Professzionális termékek

A hajápoló termékek piaca sokat fejlődött az utóbbi években. Az olasz Alfaparf Milano Scalp hajhullás elleni termékei kimondottan erre a problémára kínálnak megoldást. A Microbiotic System komplex formulája pre- és probiotikumokkal segít megtartani a fejbőr egyensúlyát, pajzsot képez a szennyeződések ellen, UV-szűrővel vonja be a hajszálak felületét, így gondoskodik a haj természetes szépségének megőrzéséről.

A paletta széles, hiszen a sampontól kezdve a hajhullás elleni tonikig minden szükséges termék megtalálható a kínálatban. Praktikus megoldás továbbá az ápoló ampullák használata, amelyek koncentráltan tartalmazzák a hatóanyagokat, még inkább kiszolgálva a haj igényeit.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.