Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
27°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
27°C

Több útszakasz is megújul megyénkben

2020. november 30. 5:00
A Magyar Közút négy Veszprém megyei útszakasz felújításáról adott hírt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el.

A program keretében Veszprém megyében a 8413-as jelű Iszkáz - Csögle - Külsővat összekötő út 2 kilométeres szakaszán a kivitelezési munkák folyamatban vannak. Az Iszkáz - Csögle - Külsővat összekötő út 0+000 és 2+095 kilométerszelvények közötti 2 kilométeres szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodik belterületen a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról, valamint a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, külterületen remix alapréteg építéséről. Ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Cserélik továbbá a KRESZ táblákat és új tartós burkolati jeleket festenek fel.

(illusztráció: Kovács Bálint / vehir, archív)(illusztráció: Kovács Bálint / vehir, archív)

A Padragkút-Nyirád összekötő út 6+715 és 8+715 kilométerszelvények közötti 2 kilométeres szakaszának felújítása során a kivitelező egy kilométeres szakaszon gondoskodik a meglévő burkolat profilmarásáról, további egy kilométeren pedig remix alapréteg építéséről. Ezt követően a teljes szakaszon kiegyenlítő réteg majd aszfalt kopóréteg, végül új padka épül. Cserélik továbbá a KRESZ táblákat, új tartós burkolati jeleket festenek fel, illetve felújítják a szakaszon található hidat.

A Zánka - Gyulakeszi összekötő út 0+000 és 1+584 kilométerszelvények közötti 1,5 kilométeres szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodik a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról, valamint a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről. Ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg, majd új padka épül. Sor kerül a KRESZ táblák cseréjére, és új tartós burkolati jelek festésére.

A Bakonygyepes - Tótvázsony összekötő út 10+738 és 11+470 kilométerszelvények, valamint 11+915 és 12+460 szelvények közötti 1,2 kilométeres szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodik a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról, valamint a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről. Ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Felújítják a szakaszon található hidat, cserélik a KRESZ táblákat és új tartós burkolati jeleket festenek fel.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az utak szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közutak minden közlekedő megelégedésére szolgálnak majd, a térségben pedig betöltik a nekik szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

vehir.hu
további cikkek
Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. ma 15:23 Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. tegnap 14:58 Különjáratokat közlekedtet a Volánbusz a Művészetek Völgyébe Különjáratokat közlekedtet a Volánbusz a Művészetek Völgyébe A Volánbusz járatai biztosítják a 33. Művészetek Völgye fesztivál helyszíneinek megközelítését és a rendezvényhelyszínek közötti gyors és egyszerű közlekedést. tegnap 14:37 Az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont Balaton Az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont Vajon milyen volt a Balaton természetes állapota, és mikor változott meg? Helyreállítható-e még a természetközeli állapot? Ezekre a kérdéskere keresték a választ az ELTE Őskörnyezet és Klímaváltozás Kutatócsoport munkatársai legújabb tanulmányukban, amelyben konkrét javaslatokat is megfogalmaztak a tó védelme érdekében. tegnap 21:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.