Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C

Hárommilliárdos városi tőkealapot hoztak létre

2020. december 10. 12:19
Aláírta a városi tőkealap létrehozását szentesítő megállapodást Porga Gyula polgármester és Bugár Csaba, az MFB Invest vezérigazgatója csütörtökön.

A hárommilliárd forintos jegyzett tőkéjű, 12 éves futamidejű tőkealap által tervezett átlagos befektetés 200-250 millió forint. A tőkealap iparágtól függetlenül nyitott a kkv-k számára, de az MFB Invest elsősorban a  régióban tradicionális feldolgozóiparból, valamint a kereskedelmi- és építőipari szektorokból, a turizmus, vendéglátás területéről számít a tőkefinanszírozás által növekedni vágyó vállalkozásokra.  A tőkejuttatás jelenthet tőkeemelést már meglévő vállalkozásban, de lehetőséget ad közös vállalkozás alapítására, illetve részesedés vásárlására is. Az alap a vállalkozásokban kizárólag kisebbségi részesedést szerez, de nem zárja ki a tulajdonosi hitel nyújtását sem.

A megállapodás aláírása előtt a polgármester megjegyezte: nehéz időszak áll mögöttünk, és egy ilyen év után még fontosabb, hogy a veszprémi vállalkozások minden lehetséges segítséghez hozzáférjenek. Hozzátette: Veszprém viseli 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa címet, de még  fontosabb, hogy az erre az évre megvalósuló kezdeményezések fenntarthatók legyenek, Veszprémben 2023 után is jobb legyen élni és dolgozni, a városban sikeres vállalkozások működjenek, akiknek megéri itt működni. 

Bugár Csaba felvázolta, hogy Veszprém az ötödik megyei jogú város az országban, amely az MFB Investtel együttműködve városi tőkealapot hoz létre. Az alap kezelését az MFB Invest tulajdonában lévő Focus-Ventures Zrt. intézi, a megfelelő vállalkozások kiválasztását az önkormányzat és a városi tulajdonú Pro Veszprém Kft. segítik, ezáltal teljes mértékben érvényesül a helyi gazdasági élet szereplőinek érdeke, hely- és szakismerete.
 

vehir.hu
Simon Dani
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. tegnap 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. tegnap 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. tegnap 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. 2024. július 22. 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.