Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 8. Mária
Veszprém
-5°C
2023. december 8. Mária
Veszprém
-5°C

Megalakultak a zoomerek Veszprémben

2020. december 11. 12:08
Idén megalakult a Veszprémi Diák Újságíró Klub, hamarosan pedig a középiskolákba is szeretnének eljutni online és nyomtatott sajtótermékükkel.

A közösség megalapítása idén fogalmazódott meg több veszprémi fiatal körében arra alapozva, hogy a fiatalok szívesen fogyasztanak olyan médiaterméket, ami róluk szól, az ő nyelvezetük szerint írták és aktualitásokat dolgoz fel.

Így született meg a zoomers.hu névre keresztelt internetes portál, ami az alapja lesz egy várhatóan a jövő év első felében megjelenő nyomtatott iskolaújságnak is.

Bóka Bence, az önkormányzat ifjúsági tanácsadója a bemutatkozó sajtótájékoztatón elmondta, az a céljuk, hogy minden városi középiskolákba eljuttassák egységes újságjukat.

Bóka Bence ifjúsági refernsBóka Bence ifjúsági referns

A hitelesség megőrzése érdekében pedig szeretnék, ha újságíróként kizárólag olyan fiatalok írnák a lapot, akik valamelyik veszprémi középiskolában tanulnak és megvan bennük a tettvágy, hogy kipróbálják a média írott műfaját.

Éppen ezért a Veszprémi Diák Újságíró Klubba minden érdeklődőt szívesen várnak, ehhez nem kell mást tenni, mint elküldeni a zoomersveszprem@gmail.com címre az önéletrajzot és motivációs levelet.

Kovács Örs, a klub elnöke kifejtette, azáltal, hogy fiatalok szerkesztik és írják a lapot, valóban olyan témákat tudnak majd feldolgozni, ami érdekli és foglalkoztatja ezt a korcsoportot.

Kovács ÖrsKovács Örs

A tervek szerint havonta jelenne meg nyomtatott formában a kiadvány, miközben az online felület folyamatosan frissülne.

A kezdeményezést egyébként az önkormányzat is támogatja, Bóka Bence tájékoztatása szerint folyamatosak az egyeztetések a városvezetéssel az utolsó részletekről annak érdekében, hogy jövő év elején megjelenhessen az első szám.

A szerkesztők elárulták, hogy tervben van még egy podcast csatorna elindítása is a zoomer.hu-n belül, szintén fiatalok által szerkesztett témákkal.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Hogyan lázadhat egy jobboldali fiatal a konzervatív kormány mellett? Hogyan lázadhat egy jobboldali fiatal a konzervatív kormány mellett? Újabb veszprémi politikus neve jelent meg az országos politikában. Halmay Gábor, a Dózsaváros és a Jeruzsálemhegy egyik önkormányzati képviselője az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) ügyvezető alelnöke lett. Azt mondja, a konzervatív beállítottságú fiataloknak számos személyes támadással kell szembenézniük, de van egy nagy különbség liberális társaikhoz képes. Vajon mennyire trendi a fiatalok körében konzervatívnak lenni? Mi lesz a lázadó énjükkel ebben a politikai szervezetben? Ezekről is beszélgettünk. 2023. december 6. 12:07 Támogatja és visszavárja a fiatalokat Veszprém fiatalok Támogatja és visszavárja a fiatalokat Veszprém Öt olyan fiatal részesült a város ösztöndíjában, akiket állandó lakhelyük Veszprémhez köti, de jelenleg egyetemi tanulmányaikat nem itt végzik. 2023. november 19. 15:05 Mini koncertek a világot jelentő színpadok mini másában Veszprémben zene Mini koncertek a világot jelentő színpadok mini másában Veszprémben Veszprémben a Hotel mögött a Kossuth utca felől áll egy furcsa fából készült épület, benne néhány székkel és egy színpadnak látszó pódiummal. A Mini Carnegie Hallt a híres NewYork-i koncertterem ihlette, de Veszprémben egészen más funkciója van. Itt a zenében tehetséges és elhivatott gyermekeknek segít inspirálódni és kibontakoztatni a tehetségüket. 2023. október 24. 14:01 IX. Pannon UniFest: villamosmérnökök közt is lehet zongoraművész Pannon Egyetem IX. Pannon UniFest: villamosmérnökök közt is lehet zongoraművész November végén jön a IX. Pannon UniFest összművészeti ifjúsági fesztivál Veszprémben, ahol idén az eddigiekhez képest is nagyobb hangsúlyt kap a fiatal művészek támogatása, hogy könnyebben elboldoguljanak a művészi érvényesülés útvesztőjében. 2023. október 9. 14:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.