Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
25°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
25°C

Megalakultak a zoomerek Veszprémben

2020. december 11. 12:08
Idén megalakult a Veszprémi Diák Újságíró Klub, hamarosan pedig a középiskolákba is szeretnének eljutni online és nyomtatott sajtótermékükkel.

A közösség megalapítása idén fogalmazódott meg több veszprémi fiatal körében arra alapozva, hogy a fiatalok szívesen fogyasztanak olyan médiaterméket, ami róluk szól, az ő nyelvezetük szerint írták és aktualitásokat dolgoz fel.

Így született meg a zoomers.hu névre keresztelt internetes portál, ami az alapja lesz egy várhatóan a jövő év első felében megjelenő nyomtatott iskolaújságnak is.

Bóka Bence, az önkormányzat ifjúsági tanácsadója a bemutatkozó sajtótájékoztatón elmondta, az a céljuk, hogy minden városi középiskolákba eljuttassák egységes újságjukat.

Bóka Bence ifjúsági refernsBóka Bence ifjúsági referns

A hitelesség megőrzése érdekében pedig szeretnék, ha újságíróként kizárólag olyan fiatalok írnák a lapot, akik valamelyik veszprémi középiskolában tanulnak és megvan bennük a tettvágy, hogy kipróbálják a média írott műfaját.

Éppen ezért a Veszprémi Diák Újságíró Klubba minden érdeklődőt szívesen várnak, ehhez nem kell mást tenni, mint elküldeni a zoomersveszprem@gmail.com címre az önéletrajzot és motivációs levelet.

Kovács Örs, a klub elnöke kifejtette, azáltal, hogy fiatalok szerkesztik és írják a lapot, valóban olyan témákat tudnak majd feldolgozni, ami érdekli és foglalkoztatja ezt a korcsoportot.

Kovács ÖrsKovács Örs

A tervek szerint havonta jelenne meg nyomtatott formában a kiadvány, miközben az online felület folyamatosan frissülne.

A kezdeményezést egyébként az önkormányzat is támogatja, Bóka Bence tájékoztatása szerint folyamatosak az egyeztetések a városvezetéssel az utolsó részletekről annak érdekében, hogy jövő év elején megjelenhessen az első szám.

A szerkesztők elárulták, hogy tervben van még egy podcast csatorna elindítása is a zoomer.hu-n belül, szintén fiatalok által szerkesztett témákkal.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Félezren vettek részt a centenáriumi Jutasi Őrmester túrán katonaság Félezren vettek részt a centenáriumi Jutasi Őrmester túrán Több mint ötszáz veszprémi és környékbeli fiatal sorakozott fel csütörtök reggel az Óváros téren, hogy elinduljanak a centenáriumi Jutasi Őrmester túrán, felidézve a legendás altisztképző hagyományait és tisztelegve a katonai értékek előtt. 2024. május 30. 12:53 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. 2024. április 28. 8:33 Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak A kormány Ifjúsági garancia plusz programja négy pillérre épül: bértámogatásra, lakhatási és utazási támogatásra, valamint átképzésre - ismertette Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. 2024. április 16. 11:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.