Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
2°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
2°C

Érzékenyítő mesekönyvek karácsonyra

2020. december 12. 4:00
A gyermekeket a fogyatékossággal élő társaik elfogadásában segítő mesekönyveket adományozott a FICSAK Veszprém Alapítvány több városi óvodának is.

A FICSAK Veszprém Alapítvány, mint a Fiatal Családosok Klubjának tagszervezete 13 városi óvodába juttatott el különböző mesekönyveket, amelyek nem pusztán kedves történeteket tanítanak a gyermekeknek, hanem segítik a nehézségekkel küszködő társaik elfogadását.

A szervezet közleményéből kiderül, a válogatott könyvek segítségével a gyerekek sokat tanulhatnak arról, miként viszonyuljanak barátsággal fogyatékkal élő társaikhoz, hogyan jelennek meg és mit jelentenek azok az érzelmek, amiket átélnek.

Megismerkedhetnek azokkal a mozzanatokkal, amelyek a betegségből való felépülést kísérik, megtudhatják, miért van néhány társuknak nem csak házikedvencként kutyája, vagy éppen meghallgathatják valamely klasszikus magyar népmesét, ezáltal megismerkedve azzal a számtalan történettel, amely a magyar kultúrtörténet részét képezi.

Az adománykönyvekkel az alapítvány célja nem titkoltan az, hogy segítsék az óvodai pedagógusokat és dajkákat abban, hogy a gyermekek nevelésében végzett elhivatott és lelkiismeretes munkájukat még hatékonyabban el tudják látni. Remélik, hogy a könyvek segítenek gyermekeknek abban, hogy önmagukat jobban ismerő, fogyatékossággal élő társaik felé szeretettel forduló felnőttekké váljanak, fogalmazta meg célját a FICSAK veszprémi szervezete.

Hegedűs Barbara alpolgármester és Csapó Viktor a FICSAK Veszprém Alapítvány Kuratóriumi elnöke adott át egy-egy könyvadományt a Vadvirág Körzeti Óvoda intézményvezetőjének Barcza Béla KárolynénakHegedűs Barbara alpolgármester és Csapó Viktor a FICSAK Veszprém Alapítvány Kuratóriumi elnöke adott át egy-egy könyvadományt a Vadvirág Körzeti Óvoda intézményvezetőjének Barcza Béla Károlynénak

Kiemelték, hogy a jótékony akció felkarolásában Ovádi Péter országgyűlési képviselő, valamint Hegedűs Barbara alpolgármester is aktívan részt vett, gyakorló szülőként ők is segítettek kiválasztani azokat a mesekönyveket, amelyeket eljuttattak az óvodákba.

Az akciót rajtuk kívül a Kereskedők és Vállalkozók Veszprém megyei képviselete is támogatta, valamint a Belvárosi Könyvesbolt, amely a könyvek beszerzésében működött közre.

vehir.hu
további cikkek
Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat A kormány meghosszabbítja a kamatstopot mind a kis- és középvállalkozások, mind a családok számára és a diákhitel esetében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön Budapesten. ma 14:23 Gondoskodik a képviselő a Módszertani bölcsődéről Gondoskodik a képviselő a Módszertani bölcsődéről Miután a korábbi években a veszprémi önkormányzat felújította a Módszertani bölcsőde épületét és teljes energetikáját, valamint rendbe rakta az udvart is, az utolsó néhány hasznos eszköz beszerzésében már a belvárosi körzet önkormányzati képviselője, Bázsa Botond segített az intézménynek. ma 14:46 A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.  tegnap 11:37 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. 2023. november 28. 15:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.