2023. június 5.
//
Fatime névnap

Mezítlábas ösvényt adtak át a Cholnokyn

Európai uniós forrásból valósított meg közterületi beruházásokat a VKSZ Zrt. három veszprémi helyszínen.

A közösségvezérelt helyi fejlesztések programban a „Veszprém az Élhető Város” nevű, 24 civil szervezetet, vállalkozást, közszférában működő szereplőt tömörítő helyi akciócsoport által összeállított stratégia mentén írtak ki pályázatokat a közösség által kezdeményezett fejlesztések megvalósítására. 

A VKSZ Zrt. 17,6 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el három veszprémi helyszín fejlesztésére: az Ady Endre utcában járdát térköveztek, hulladékgyűjtőt, ivókutat és padot helyeztek el. A gyulafirátóti kolostorromnál térköveztek, padokat, információs vitrint és hulladékgyűjtőket helyeztek ki. 

A projekt harmadik elemeként a Cholnoky Jenő utca mellett úgynevezett Kneipp-ösvényt hoztak létre: ez a mezítlábas ösvény úgy stimulálja a talp reflexzónáit, hogy mindeközben jótékony hatást gyakorol szervezetünkre. Az ösvény mellett ülőhelyeket alakítottak ki, térköveztek és zöldfelületi tereprendezést hajtottak végre. A területet hétfő délután Brányi Mária alpolgármester, dr. Temesvári Balázs VKSZ-vezérigazgató és Ferenczy Gábor munkaszervezet-vezető mutatták be. 

Kapcsolódó cikk
Lépcsőt újítottak fel a Cholnokyn
Megújult egy köztéri lépcső és új járdaszakaszt is építettek a Cholnoky lakótelepen.
vehir.hu
Domján Attila