Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mezítlábas ösvényt adtak át a Cholnokyn

2020. december 14. 15:19
Európai uniós forrásból valósított meg közterületi beruházásokat a VKSZ Zrt. három veszprémi helyszínen.

A közösségvezérelt helyi fejlesztések programban a „Veszprém az Élhető Város” nevű, 24 civil szervezetet, vállalkozást, közszférában működő szereplőt tömörítő helyi akciócsoport által összeállított stratégia mentén írtak ki pályázatokat a közösség által kezdeményezett fejlesztések megvalósítására. 

A VKSZ Zrt. 17,6 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el három veszprémi helyszín fejlesztésére: az Ady Endre utcában járdát térköveztek, hulladékgyűjtőt, ivókutat és padot helyeztek el. A gyulafirátóti kolostorromnál térköveztek, padokat, információs vitrint és hulladékgyűjtőket helyeztek ki. 

A projekt harmadik elemeként a Cholnoky Jenő utca mellett úgynevezett Kneipp-ösvényt hoztak létre: ez a mezítlábas ösvény úgy stimulálja a talp reflexzónáit, hogy mindeközben jótékony hatást gyakorol szervezetünkre. Az ösvény mellett ülőhelyeket alakítottak ki, térköveztek és zöldfelületi tereprendezést hajtottak végre. A területet hétfő délután Brányi Mária alpolgármester, dr. Temesvári Balázs VKSZ-vezérigazgató és Ferenczy Gábor munkaszervezet-vezető mutatták be. 

Kapcsolódó cikk
Lépcsőt újítottak fel a Cholnokyn
Megújult egy köztéri lépcső és új járdaszakaszt is építettek a Cholnoky lakótelepen.
vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Egyetértésben zajlott a közösségi tervezés a Cholnoky lakótelepen Egyetértésben zajlott a közösségi tervezés a Cholnoky lakótelepen Kedd délután a Cholnoky Jenő Általános Iskolában tartották a közösségi tervezés záró eseményét, ahol részletesen is beszámoltak arról, pontosan mire jutottak a közterületek megújításáról szóló tervezés során. 2023. december 20. 14:36 A városrészekben is várják a karácsonyt A városrészekben is várják a karácsonyt Adományokat gyűjtöttek a Cholnokyn, ünnepséget rendeztek a Dózsában, Kádártán is várják az ünnepet. 2023. december 17. 15:22 A veszprémi városrészekben kisebb közösségekben készülnek az ünnepekre advent A veszprémi városrészekben kisebb közösségekben készülnek az ünnepekre A Cholnoky-lakótelepen, a Jeruzsálemhegyen és az Egyetemvárosban is saját kisebb, de jó hangulatú összejövetelekkel készültek már a héten is az ünnepekre, miközben a belvárosban megnyílt a télki Gyárkert, az ActiCity-ben pedig kézműves karácsonyi vásárt tartottak. Mutatjuk előbbieket is. 2023. december 10. 15:55 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. 2023. november 28. 15:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.