2022. november 26.
//
Virág névnap

Médianapon A bugyogó

2010. február 17. 12:51
Petőfi Színház
Kamerák és fotósok kereszttűzében mutatkozott be A bugyogó című vígjáték stábja a média képviselőinek szerda délelőtt a Petőfi Színházban.

A pénteki bemutató előtt Valló Péter rendező, Szalma Tamás, Dobra Mária és Terescsik Eszter főszereplők beszéltek a darabról, az előadásról a kulisszatitkokról az újságíróknak. A produkció készítői többek között elmondták, hogy az irónikus, groteszk, néha karikatúraszerű játék és humor a közönség számára is ad majd feladatot, hiszen akkor fogják felhőtlenül élvezni az előadást, ha átadják magukat annak az élménynek, amit egy ilyen jellegű vígjáték garantál.

Valló Péter szerint azért is jó Sternheim darabja, mert tükröt mutat a ma embere felé, aki nevethet másokon és egy kicsit önmagán is. A Kossuth-díjas rendező úgy látja, hogy a veszprémi közönség értékeli azt a munkát, amit Bujtor István és Eperjes Károly két éve elkezdett a teátrumban, ezért is növekedett a nézőszám. A közönség pedig egyre jobban igényli azt, hogy a szórakoztató előadások is színvonalasak, gondolatébresztőek legyenek. Ennek a folyamatnak a folytatásához kínál jó lehetőséget a nézőknek és színészeknek egyaránt A bugyogó című vígjáték.

Képek
vehir.hu

További cikkek

A jövő kulturális hídjai a Pannon Köztérben
A jövő kulturális hídjai a Pannon Köztérben
November huszonnyolcadikán hétfőn, a Veszprém megyei igazgatói műhely közművelődési szakmai workshopot tart a Pannon Köztérben.
Akit a sors lengedező szellői sokszor és sokfelé sodortak
Akit a sors lengedező szellői sokszor és sokfelé sodortak
Csütörtök délután a Csikász galériában bemutatták a Cholnoky-sorozat harmadik részét, Cholnoky László: Fekete szárnyak című válogatást.
A férfiakat ünnepelték a Cholnoky Nyugdíjas Klubban
A férfiakat ünnepelték a Cholnoky Nyugdíjas Klubban
Szerda délután a november tizenkilencedikei nemzetközi férfinap adott apropót az ünneplésre.
Kapcsolódj be! Trash Art Meetup a Hangvillában november 25-én
Kapcsolódj be! Trash Art Meetup a Hangvillában november 25-én
A HybridCycle a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programmal együttműködve rendezi meg művészet és fenntarthatóság fókuszú eseményét, a Trash Art Meetup-ot. November 25-én délelőtt 10 és este 6 óra között öt izgalmas kerekasztal-beszélgetéssel, öt FlashTalks előadással, azaz 20 perces, rövid, mozgalmas előadással, öt kreatív workshop foglalkozásokkal, ahol a hulladék az alapanyag, illetve egész napos mozival várják az érdeklődőket Veszprémben, a Hangvillában.
Veszprém most futott fel az európai pályára
Veszprém most futott fel az európai pályára
Veszprém és a Bakony-Balaton régió nem volt ismeretlen Európa és az európai döntéshozók előtt, viszont igazán reflektorfénybe csak most került, kevesebb mint 100 nappal az Európa Kulturális Fővárosa év nyitóünnepsége előtt. November elején Brüsszelben a Liszt Intézetben tartották a magyar program bemutatóját nemzetközi sajtóérdeklődés közepette, az eseményen pedig jelen volt Hölvényi György európai parlamenti képviselő, akit arról is kérdeztünk, hogyan vélekednek a veszprémi EKF programról más képviselők a folyosói beszélgetések során.