2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Megvan a válasz, ki segít a segítőknek

Elektronikai termékeket és háztartási gépeket ajándékozott a Vöröskő Kft. és a Vemévszer csütörtökön a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház és a Veszprémi Mentőállomás részére, komfortosabbá téve a dolgozók pihenését.

– Ha visszatekintünk 2020-ra, azt kell mondanunk, sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Egy világjárvány vette kezdetét, ami az egész országra kihatással volt, a tavaszi könnyebb lefolyású hullám után pedig a második hullámban mi is megtapasztalhattuk, milyen komoly kihívással jár egy ilyen járvány. Az egészségügyi dolgozók azonban akkor és azóta is emberfeletti munkát végeznek, a helytállásuk példaértékű, amiért köszönet jár – mondta el Ovádi Péter országgyűlési képviselő, a jótékonysági akció koordinátora az ajándékok átadásakor.

Példaértékű ugyanakkor a térségben tapasztalt összefogás is, hiszen miközben gazdasági nehézségekkel teletűzdelt évet is élünk, a veszprémi és környékbeli vállalkozók nem feledkeztek meg a társadalmi szerepvállalásról. A Vemévszer és a Vöröskő Kft. összefogásának köszönhetően a kórház és a mentősök fája alá is kerül jó néhány ajándékcsomag: többek között mikrohullámú sütővel, szendvicssütővel, kávéfőzővel, vízforralóval, hűtőszekrénnyel, mobil elektromos radiátorral lepték meg a megyei kórház egyes osztályait, illetve a mentőállomás dolgozóit.

– Tavasszal, talán elsőként az országban, 25 millió forintos támogatási csomaggal járultunk hozzá az egészségügyi intézmények munkájához, de az volt az érzésünk, ez kevés. Elképesztő az a munka, amit az orvosok, az ápolók, a mentősök végeznek a frontvonalban, így aztán gondolkodás nélkül tudtuk, hogy segítenünk kell, sőt, jövőre is segítenünk kell – árulta el Fazekas Zsolt, az Euronics mögött álló Vöröskő Kft. ügyvezetője.

Boross Ottó, a Vemévszer ügyvezetője hozzátette, régóta gondolkodtak róla, hogyan hálálhatnák meg az év végén az egészségügyi dolgozók munkáját. Végül a kórház ötlete volt, hogy ezúttal ne pénzbeli, hanem tárgybeli adománnyal segítsék az intézmény, valamint a mentőszolgálat munkatársait.

A konkrét ajándékokról maguk az egészségügyi dolgozók dönthettek, hogy mi az, ami hasznos lenne számukra ebben az időszakban. „Lelkileg és fizikailag is nagyon nehéz most, de próbáljuk állni a sarat, az adományokért pedig nagyon hálásak vagyunk, amelyekből minden osztály fog részesülni” – árulta el Horváth Ferencné, a kórház ápolási igazgatója.

Dr. Lippai Norbert, a kórház főigazgatója szerint nagy meghatódással veszik az ajándékokat. „Mindkét cég többször támogatta már a kórházat, de köszönet illeti képviselő urat is, aki mindig segít, ha olyan kérdéssel szembesülünk, ami esetleg meghaladja a kompetenciáinkat. Ebben az évben elég nagy problémával néztünk szembe, de a dolgozóinknak hála álltuk és állni is fogjuk a sarat” – mondta el.

Köszönetét fejezte ki a mentőállomás részéről Börcsök Zsolt vezető mentőtiszt is, aki úgy fogalmazott, bajtársai megye és országszerte hosszú hónapok óta erejükön felül teljesítenek és küzdenek a járvány ellen. „Nagy kérdés ilyenkor mindig, hogy ki segít a segítőknek. Most megkaptuk erre a választ” – jelentette ki, hozzátéve, a műszaki cikkeket elsősorban a mentesítő zónákban fogják használni, hogy ha a nehéz munka közepette jut egy kis idejük pihenni a kollégáknak, azt a leghatékonyabban tehessék.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

További cikkek

Veszprémi cég segít a rászoruló családoknak az ajándékozásban
Veszprémi cég segít a rászoruló családoknak az ajándékozásban
A munkavállalók összeállított ajándékcsomagokat, okostelefonokat, asztali számítógépeket és laptopokat adományozott a Valeo a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménynek.
Böjte Csaba gyermekotthonának segítenek veszprémi vállalkozók
Böjte Csaba gyermekotthonának segítenek veszprémi vállalkozók
Béndek Péter és több társa már közel egy évtizede áll szoros kapcsolatban Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes kovásznai gyermekotthonával, akiknek rendszeresen szerveznek gyűjtést, az adományokat pedig személyesen, saját erőből viszik ki az otthonba Veszprémből.
Segítő kezek fogtak össze a Bárczi Gusztáv Általános Iskoláért
Segítő kezek fogtak össze a Bárczi Gusztáv Általános Iskoláért
A „Segítő kezek” jótékonysági kezdeményezés kiváló példája annak, amikor valakiben egyszemélyben megfogalmazódik a segítő szándék és nagyon hamar hasonló gondolkodású követőket talál maga mellett. Robozné Erődi Ildikó, a civil életben turisztikai menedzser, egyébként festőművész időt és energiát nem sajnálva, vágott bele abba, hogy segítse a veszprémi Bárczi Gusztáv Iskola alapítványát, ennek a munkának az eredményeképp pedig szerda kora este tartottak egy meghitt hangulatú jótékonysági estet a Veszprémi Petőfi Színház aulájában.
A levegő mentőinek segített a veszprémi Plazma Center
A levegő mentőinek segített a veszprémi Plazma Center
Folytatva jótékonysági tevékenységét, ezúttal a balatonfüredi légimentőket támogatta a veszprémi Plazma Center.
Jótékonykodás egy pohár fröccs mellett
Jótékonykodás egy pohár fröccs mellett
A Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a Veszprémi Családsegítő Központ közös adománygyűjtési programot szervez a Rozé, Rizling és Jazz Napokon.