2021. február 25.
//
Géza névnap

Megvan a válasz, ki segít a segítőknek

Elektronikai termékeket és háztartási gépeket ajándékozott a Vöröskő Kft. és a Vemévszer csütörtökön a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház és a Veszprémi Mentőállomás részére, komfortosabbá téve a dolgozók pihenését.

– Ha visszatekintünk 2020-ra, azt kell mondanunk, sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Egy világjárvány vette kezdetét, ami az egész országra kihatással volt, a tavaszi könnyebb lefolyású hullám után pedig a második hullámban mi is megtapasztalhattuk, milyen komoly kihívással jár egy ilyen járvány. Az egészségügyi dolgozók azonban akkor és azóta is emberfeletti munkát végeznek, a helytállásuk példaértékű, amiért köszönet jár – mondta el Ovádi Péter országgyűlési képviselő, a jótékonysági akció koordinátora az ajándékok átadásakor.

Példaértékű ugyanakkor a térségben tapasztalt összefogás is, hiszen miközben gazdasági nehézségekkel teletűzdelt évet is élünk, a veszprémi és környékbeli vállalkozók nem feledkeztek meg a társadalmi szerepvállalásról. A Vemévszer és a Vöröskő Kft. összefogásának köszönhetően a kórház és a mentősök fája alá is kerül jó néhány ajándékcsomag: többek között mikrohullámú sütővel, szendvicssütővel, kávéfőzővel, vízforralóval, hűtőszekrénnyel, mobil elektromos radiátorral lepték meg a megyei kórház egyes osztályait, illetve a mentőállomás dolgozóit.

– Tavasszal, talán elsőként az országban, 25 millió forintos támogatási csomaggal járultunk hozzá az egészségügyi intézmények munkájához, de az volt az érzésünk, ez kevés. Elképesztő az a munka, amit az orvosok, az ápolók, a mentősök végeznek a frontvonalban, így aztán gondolkodás nélkül tudtuk, hogy segítenünk kell, sőt, jövőre is segítenünk kell – árulta el Fazekas Zsolt, az Euronics mögött álló Vöröskő Kft. ügyvezetője.

Boross Ottó, a Vemévszer ügyvezetője hozzátette, régóta gondolkodtak róla, hogyan hálálhatnák meg az év végén az egészségügyi dolgozók munkáját. Végül a kórház ötlete volt, hogy ezúttal ne pénzbeli, hanem tárgybeli adománnyal segítsék az intézmény, valamint a mentőszolgálat munkatársait.

A konkrét ajándékokról maguk az egészségügyi dolgozók dönthettek, hogy mi az, ami hasznos lenne számukra ebben az időszakban. „Lelkileg és fizikailag is nagyon nehéz most, de próbáljuk állni a sarat, az adományokért pedig nagyon hálásak vagyunk, amelyekből minden osztály fog részesülni” – árulta el Horváth Ferencné, a kórház ápolási igazgatója.

Dr. Lippai Norbert, a kórház főigazgatója szerint nagy meghatódással veszik az ajándékokat. „Mindkét cég többször támogatta már a kórházat, de köszönet illeti képviselő urat is, aki mindig segít, ha olyan kérdéssel szembesülünk, ami esetleg meghaladja a kompetenciáinkat. Ebben az évben elég nagy problémával néztünk szembe, de a dolgozóinknak hála álltuk és állni is fogjuk a sarat” – mondta el.

Köszönetét fejezte ki a mentőállomás részéről Börcsök Zsolt vezető mentőtiszt is, aki úgy fogalmazott, bajtársai megye és országszerte hosszú hónapok óta erejükön felül teljesítenek és küzdenek a járvány ellen. „Nagy kérdés ilyenkor mindig, hogy ki segít a segítőknek. Most megkaptuk erre a választ” – jelentette ki, hozzátéve, a műszaki cikkeket elsősorban a mentesítő zónákban fogják használni, hogy ha a nehéz munka közepette jut egy kis idejük pihenni a kollégáknak, azt a leghatékonyabban tehessék.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

További cikkek

Pelenkával segítettek a koraszülötteknek
Pelenkával segítettek a koraszülötteknek
Négyezer pelenkát adományoztak a Bébi Koraszülött Mentő Alapítványnak.
Jóllakott gyomrokkal lehetett támogatni a mentősöket
Jóllakott gyomrokkal lehetett támogatni a mentősöket
Újabb jótékonysági akcióban vett részt a Gusto 13 bisztró, a karácsony előtti kezdeményezés után viszont most a másik oldalon, tehát az adakozó szerepében tűntek fel. A vendéglátóhely egy teljes napi bevételét ajánlotta fel a veszprémi mentősöknek.
Egy raktárnyi adományt gyűjtöttek a veszprémi vállalkozások
Egy raktárnyi adományt gyűjtöttek a veszprémi vállalkozások
Egy közepes ruhabolt raktárának megfelelő mennyiségű adományt sikerült összegyűjteni abban a jótékonysági akcióban, amelyhez több helyi vállalkozás, civil és sportegyesület is csatlakozott. A rászoruló családok mellett az egyik állatmenhely is kapott segítséget, két hétre elegendő állateledelt adtak át hétvégén a szervezetnek.
Gyermekeknek varázsolnak melegételt karácsonyra
Gyermekeknek varázsolnak melegételt karácsonyra
A szeretet ünnepéhez közeledve páratlan összefogás alakult ki Veszprémben, amelynek köszönhetően a kórház gyermekosztályára is bőséges, finom vacsora kerülhet karácsonykor.
Éleslátást karácsonyra
Éleslátást karácsonyra
Tíz rászoruló családnak ajándékozott szemüveget karácsonyra a Szemeszter Optika pénteken.