2021. február 28.
//
Elemér névnap

Újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor

A miniszterelnök közösségi felületén közzétett videójában négy intézkedést jelentett be.

 

  • A családok és vállalkozások hitelfizetési moratóriumát változatlan feltételekkel meghosszabbítják fél évvel, július elsejéig. A hosszabbítás automatikus, teendője csak annak van, aki mégis szeretné fizetni a törlesztőrészleteit. 
     
  •  a járványügyi intézkedések miatt ideiglenes bezárásra kényszerült vállalkozásokat a kormány decemberben és januárban is a bérköltségek kétharmadásának átvállalásával támogatja. A járulékfizetés elengedését és a bértámogatást a vendéglátóhelyek, a szállodák, idegenforgalom mellett kiterjesztik a magántulajdonú buszos vállalkozásokra is. 
     
  • Január elsejétől felére csökkentik a kkv-k és egyéni vállalkozók iparűzési adóját. A 25 ezernél kisebb lakosú települések támogatást kapnak a kormánytól, a nagyobb települések helyzetét egyenként tekintik át.
     
  • A gyereket nevelő vagy váró családokat 6 millió forintig kedvezményes, maximum 3%-os kamatozású lakásfelújítási hitellel segítik, melyből 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást, ami a felújítás végén vehető igénybe. 
vehir.hu