Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagyarányú győzelemmel búcsúztatta az évet a Balatonfüredi KC / Balatonfüredi KC - Gyöngyösi FKK 41:28 (20:13)

2008. május 18. 20:19
Nagyszerű teljesítménnyel, remek támadójátékkal 20:13-as félidei állást követően 41:28-ra győzött a BKC a vendég gyöngyösi csapat ellen. Velky Mihály tanítványai a mai diadalnak köszönhetően az alsóházban az előkelő második, összesítésben pedig a tizedik helyen végeztek első NB1-es idényükben.

Teltház, kiváló kézilabda hangulat fogadta a bajnokság záró fordulójában a mérkőző feleket. A vendég gyöngyösieket is szépszámú szurkolósereg kísérte el az idei kiírás utolsó mérkőzésére.

A találkozó elején 1:0-ra, majd 2:1-re is a gyöngyösiek vezettek, a 4. percre azonban Vilovski két találatával fordított a BKC (3:2). Kotormán is beköszönt, majd Struhár kétperces kiállítását követően emberhátrányban is tovább tudta növelni előnyét a hazai csapat, Pál lövésével már 5:2 állt az eredményjelzőn. A Füred - elsősorban Kotormán remeklésének köszönhetően - a 13. percre már ötgólosra hizlalta előnyét (10:5). A vendég együttes próbálta tartani a lépést, s a játékrész közepén 11:9-re fel is zárkózott. Azonban támadásban Kotormán és Mohácsi, a kapuban pedig Szathmári remekelt és ismét négygólos előnyre tett szert a Balatonfüred. Öt perccel a félidő előtt Lelkes találatával újra öt volt közte (17:12), majd a hajrában Mohácsi, illetve Bene két góljára vendégoldalon csak egy volt a válasz, így 20:13-mal mehettek szünetre a csapatok.



A második félidőben tovább folytatta a gólgyártást a Velky-legénység. Kotormán tarthatatlannak bizonyult, csapata pedig folyamatosan gyarapította előnyét, a 38. percre már tíz gól volt a különbség (25:15). A gyöngyösiek mestere időkéréssel is próbálkozott, azonban öt perc elteltével Mohácsi büntetőt értékesített, s már 29:16-ra vezetett együttese. A 48. percben Kolep is feliratkozott a gólszerzők közé, a hazaiak játéka pedig kezdett gála előadás jelleget ölteni (32:18). A BKC játékosok figyelme a hajrában sem lankadt, öt perccel a vége előtt Mohácsi szerezte önmaga tizedik, csapata harminchetedik gólját (37:25).  A végjátékban Kolep és Vilovski vette vállára együttesét a gólszerzés tekintetében, látványos akciók végén szépségdíjas találatokat jegyeztek. A negyvenegyediket Kolep szerezte egy perccel a vége előtt, a végeredményt pedig büntetőből alakította ki a Gyöngyösi FKK (41:28).

A publikum felállva tapsolta meg a produkciót, zúgott a „Szép volt fiúk”, amely a Balatonfüredi KC egész szezonjának szólt, hiszen a gárda újoncként remek szezont produkált a legmagasabb osztályban. Az örömteli pillanatokban a közönség soraiból durrantak a pezsgősdugók, a mérkőzés végén pedig a vezetőség ingyen sörrel és virslivel köszönte meg a szurkolók egész éves, kitartó buzdítását.

A záró forduló komoly izgalmakat tartogatott, a Győrhő ETO FKC egyetlen góllal, 27–26-ra verte a Tata együttesét, a Tatabánya pedig vendégként győzte le Mezőkövesd KC-t. A Győr így megmenekült a kiesés elől, a tatabányaiak sikere alsóházi bajnoki címet ért, a Mezőkövesd pedig búcsúzott az élvonaltól.

Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga
Alsóházi rájátszás 9-16. helyért

Balatonfüredi KC – Gyöngyösi FKK 41:28 (20:13)
Balatonfüred, 900 néző. Vezette: Nagy F., Turóczi

Balatonfüred: Szathmári – Tombor, Struhár, Vilovski 7, Kányai, Pál 3, Bene 4. Csere: Kovács S. (kapus), Kolep 4, Salamon, Lelkes 3, Mohácsi 10 (2), Kotormán 10 (2), Konkoly.
Vezetőedző: Velky Mihály

Gyöngyös: Lencsés – Benis 3, Kiss I. 3, Dimitrovszki, Himer 4, Kleis 4, Nigrinyi 2. Csere: Kenyeres (kapus), Nagy I. 3, Bursac 2, Kopco 1, Somogyi 1, Stéhli, Papics 5 (4).
Vezetőedző: Janó Pál

Az eredmény alakulása. 10. p.: 8:3. 17. p.: 12:10. 28. p.: 19:12. 45. p.: 30:16. 55. p.: 37:24
Kiállítások: 14, ill. 18 perc
Piroslap: Kopco (Gyöngyös)
Hétméteresek: 4/4, ill. 6/4

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.