2021. április 16.
//
Csongor névnap

Gyermekeknek varázsolnak melegételt karácsonyra

A szeretet ünnepéhez közeledve páratlan összefogás alakult ki Veszprémben, amelynek köszönhetően a kórház gyermekosztályára is bőséges, finom vacsora kerülhet karácsonykor.

Ahogy közeledik a karácsony, tapasztalhatjuk, hogy az emberek egyre jobban lázban égnek. Fel-felröppen az idegölő gondolat, hogy vajon jó lesz-e párunkra a méregdrága ruha, amit vásároltunk, vagy éppen a gyűrű, mert ugyebár roppant romantikus megkérni kedvesünk kezét a szeretet ünnepén. Micsoda egetrengető problémák.

Közben pedig bele sem gondolunk abba, hogy míg mi javarészt azzal vagyunk elfoglalva, hogyan múljuk felül rokonainkat ételkülönlegességek tekintetében, addig sokaknak ez az ünnep maga a pokol. Ugyanis vannak többgyermekes családok, ahol nemhogy ajándékra, sokszor sajnos fűtésre, betevőre sem futja karácsonykor.

Ürményi Norbert (Ada-Bau), Horváth Barbara (Sirály Pizzéria), Strenner Petra (Chill Bistro)Ürményi Norbert (Ada-Bau), Horváth Barbara (Sirály Pizzéria), Strenner Petra (Chill Bistro)

Cégvezetőként úgy gondolom, a legfontosabb, hogy ne felejtsük el, egykor honnan indultunk. Ha sikerül ezt betartanunk, az egyenértékű lesz azzal, hogy amíg lehetőségünk engedi, addig segítsünk is. Hogy kiken? Akik valóban rászorulnak. Családapaként mondom, hogy egy szülőnek nincs nagyobb fájdalom annál, ha a gyermekei elé nap mint nap szerény mennyiségű, hideg vacsorát kell leraknia

– emlegette fel gondolatait Ürményi Norbert, a veszprémi Ada-Bau Kft. tulajdonosa. Az ügyvezető elmondta, karácsony közeledtével egy összefogás kialakítása is megfogalmazódott benne, amely értő fülekre talált.

A közelmúltban felkerestem két veszprémi éttermet, a Chill Bistrot, valamint a Sirály Pizzériát, hogy lehetőségeinkhez mérten varázsoljunk melegételt rászoruló családok karácsonyi asztalára. Elmondtam, hogy cégünk biztosítaná az anyagi költségeket, az éttermeknek pedig elkészíteni kellene a vacsorát. Nagy öröm számomra, hogy mindkét irányból örömmel mondtak igent az együttműködésre.

Strenner Petra, a Chill Bistro társtulajdonosa hangsúlyozta, egy percig sem gondolkoztak a megkeresést követően, azonnal tervezésbe is kezdtek, hogy december 23-án már csak a kiszállításra kelljen koncentrálniuk.

Nem volt kérdés, hogy segítünk-e, csak az, hogy kiken. Egy kedves tanár barátnőm ismeretségén keresztül azonban olyan rászoruló családok elérhetőségét kaptuk meg, ahol több gyermek is van, tehát valóban jól jön a segítség. A Sirály Pizzériával karöltve Gyulafirátóton és Kádártán összesen ötven helyre szállítunk majd ételt beleértve az ottani gyermekotthont is.

Petrától megtudhattuk, Veszprémben a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályára, illetve a Fenyveserdő Gyermekvédő Intézetbe is ellátogatnak majd: közel háromszáz, még gőzölgő pizzát fognak kiosztani.

Vágovits Péter, a Sirály Pizzéria vezetője egységük erejét méltatta. Rámutatott, hogyha segíteni kell, akkor a konkurencia is képes a zavartalan együttműködésre. Így is történt, minden feladatot együtt oldottak meg.

Többször is leültünk egyeztetni a Chill Bistro tulajdonosaival. Arra jutottunk, hogy megosztjuk a munkát: míg ők melegételt készítenek, addig mi hidegtálakat, és minden említett családhoz, intézményhez mindkettőből arányosan szállítunk majd. Hiszen a pizza frissen esik jól, míg a húsokat nyugodtan el lehet tenni másnapra, hogy a család szenteste is leülhessen vacsorázni az asztalhoz.

Az Ada-Bau, a Chill Bistro, és a Sirály Pizzéria többszáz veszprémi gyermek karácsonyát készül boldoggá tenni. 

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Bringapályák épülnek megyénkben
Bringapályák épülnek megyénkben
A pályák országszerte 36 településen épülnek fel, közöttük megyénkből Nemesvámoson, Pápán, Veszprémben és Zircen.
Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton
Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton
Megújult és kerékpáros sávval is bővült a Pápai út, az új szakaszt Porga Gyula, polgármester mutatta be az autósok szemszögéből. A jövőben folytatódhatnak az útfejlesztések Veszprémben.
Áprilisban jegy és bérlet nélkül utazhatnak az alsósok a helyközi járatokon
Áprilisban jegy és bérlet nélkül utazhatnak az alsósok a helyközi járatokon
A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának részeként április 19-én az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára újraindul a jelenléti oktatás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) döntése alapján a kisiskolások a hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben.
Ismeretlen nézőpont a színházfelújításról
Ismeretlen nézőpont a színházfelújításról
A Petőfi Színház 1988-as felújítását és bővítését tervező Ybl-díjas építész írt cikket a teátrum múltjáról és a tervezett rekonstrukcióról.
Akár jövő hét közepén nyithatnak a teraszok
Akár jövő hét közepén nyithatnak a teraszok
Ha a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót, kinyithatnak a kerthelyiségek és teraszok – jelentette be közösségi felületén Orbán Viktor.